Szukam tourana tdi- proszę o analizę autoscana i kod z VAGA

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
zbiku20
Kandydat
Auto:: Touran, 2.0TDI, 2006
Imię:: Paweł

Szukam tourana tdi- proszę o analizę autoscana i kod z VAGA

Post autor: zbiku20 »

Hej,
szukam tourana w tdi, kolega pożyczył mi kabelek więc jeżdżę podpinam i:
1. Sprawdzam przebiegi w sterowniku i porównuje z licznikiem,
2. Robię autoscan,
3. Sprawdzam bloki 13, 18 i 23.
Proszę o analizę autoscana i tych bloków dla poniższego tourana (wyniki w załączniku).

Touran 2.0TDI AZV 2004r (ciekawy bo naprawdę w dobrej cenie).
Na ciepłym silniku ciężko pali (trzeba bo przytrzymać ze 2s), jak gaśnie to coś rzęzi.
Nie wiem jak na zimnym silniku- sprzedawca mówi, że pali ok.
Pomimo to jeździ fajnie, nie ma tak wyczuwalnej turbodziury jak w 1.9TDI chociaż kopa dużo lepszego od dobrej 1.9TDI też nie ma.

Link do ogłoszenia:
otomoto.pl/oferta/volkswagen-touran-cena-tylko-dzisiaj-touran-7-miejsc-6-bieg-webasto-ID6ygCF7.html

(probowałem zarchwizować w allegromat - niestety bez powodzenia - niby archwizuje ale daje linka do strony głownej).
Załączniki
azv2004_wyniki.zip
(4.03 KiB) Pobrany 48 razy
Ostatnio zmieniony czw mar 10, 2016 12:10 przez zbiku20, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Re: Szukam tourana tdi- proszę o analizę autoscana i kod z V

Post autor: gordon »

Po pierwsze: jak już do Nas trafiłeś to miło byłoby przywitać się w odpowiednim dziale, podpowiadam Powitalnia, a nie tak od razu z buciorami po radę. Druga sprawa to jest wątek na forum "Błedy z autoscan" poszukaj i dopisz się, dobrzy ludzie przejrzą i podpowiedzą co w trawie piszczy. Ewentualnie możesz się dopisać do wątku "Ocena/Opinia auta przed zakupem", możesz też wkleić linka do aukcji czy innej informacji w internecie na temat auta, pooglądamy zdjęcia.
zbiku20
Kandydat
Auto:: Touran, 2.0TDI, 2006
Imię:: Paweł

Re: Szukam tourana tdi- proszę o analizę autoscana i kod z V

Post autor: zbiku20 »

Dzięki, oczywiście nadrobię zaległości- a wątek faktycznie przeniosę w wskazane miejsce.

-- Cz mar 10, 2016 11:09 --

Powitanie - uzupełniłem.
Co do dodania ogłoszenia do podanej lokalizacji to oczywiście mogę- przy czym co wyniki z Vag mam dać jeszcze do innej lokalizacji? Będzie takie pomieszanie z poplątaniem, że nikt nic nie znajdzie.
Moje intencja była taka, że dam link do auta, moje spostrzeżenie po obejrzeniu i wyniki VAGA (autoscan i bloki pomiarowe).
Myślę więc, że zostawię ten wątek tutaj bo tak jak pisałem w sobotę przedstawię kolejnego kandydata ze skanem i opisem. Zapisywanie tego w 2, 3 różnych lokalizacjach to bzdura.

-- Cz mar 10, 2016 11:11 --

W sobotę jadę zobaczyć touranka z silnikiem BMM 2006r- też wrzucę wyniki (z góry dzięki).
ODPOWIEDZ