jak mierzyłam multimetrem pobór prądu po całkowitym uśpieniu na pozycji 10A wynik wyszedł jak na załączonym zdjęciu czyli 0.09

a po wyjęciu tego bezpiecznika pobór był znacznie mniejszy czyli 0.02

dodam jeszcze że nawet odłączenie gateway oraz borda i modułu komfortu oraz odłączenia radia i panela climatronika pobór przy wsadzonym bezpieczniku był 0.09 więc zastanawia mnie co bierze ten prąd gdyż mam nowy aku i po kilku dniach postoju nie idzie odpalić auta
Więc tak w moim przypadku elektrycy rozkładali ręce nie bardzo chcieli coś robić bo jak to powiedzieli za bardzo rozbudowane auto i jest to jak szukanie igły w stogu siana lecz mi nie dawało to spokoju nawet rozważałem sprzedaż auta lecz cierpliwość i desperacja okazała się sukcesem.
Teraz do rzeczy powyjmowane były wszystkie sterowniki i nic prąd uciekał do głowy wpadła mi jeszcze jedna rzecz do sprawdzenia czyli czujnik jakości powietrza i bingo po jego wyjęciu pobór spadł do wartości 0,01-0,02 po ponownym jego podpięciu pobór był na poziomie 0,09 a nawet co jakiś czas podskakiwał do 0,16 zdjęcia poniżej może komuś kiedyś się to przyda