Zapalające się wszystkie kontrolki na desce.

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
michal0504
Auto:: Touran Uniden 1,9T 2007
Imię:: Michał

Zapalające się wszystkie kontrolki na desce.

Post autor: michal0504 »

Witam serdecznie. Mam zapytanie czy ktoś z was miał taki problem jak ja, podczas jazdy czasami zapalają mi się wszystkie kontrolki abs, wspomaganie, olej itp pojawia się sygnał dźwiękowy a po chwili wszystko wraca do normy. Ostatnio podczas rozruchu zgasło mi podświetlanie zegarów oczywiście kontrolki zaczęły wariować no i po krótkiej chwili wszystko wróciło do normy. Problem zaczyna pojawiać się częściej. Czy ktoś może mi pomoże rozwiązać ten problem.
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Re: Zapalające się wszystkie kontrolki na desce.

Post autor: JacaTouran »

Problem będzie w liczniku i jego zasilaniu. Być może ktoś już tam był i dlatego tak się dzieje. Możesz jeszcze przepatrzec bezpieczniki, ale miałem już takie przypadki i problemem był licznik.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Vidette
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 2004
Imię:: Kamil
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Vidette »

Może masz wilgoć/wode w skrzynce z bezpiecznikami. Ja pewnego razu umyłem na bezdotykowej i jakimś cudem dostała się do środka. Migały wszystkie kontrolki same zapalały się dzienne itd. A czasami była cisza.
Awatar użytkownika
nastula
Początkujący
Auto:: Cross BMM, 2007r
Imię:: Maniek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: nastula »

miałem takie przygody jak mi masa uciekła w dieselku ale to był francuzik, wtedy skończyło się całkowitym rozładowaniem aku i sznurkiem do domu. Pomogła wymiana kabla masowego aku i dwie dodatkowe plecionki od FSO między nadwoziem a silnikiem - tak na przyszłość :)
Awatar użytkownika
winetu_vip
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
Imię:: Tomek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Post autor: winetu_vip »

JacaTouran pisze:Problem będzie w liczniku i jego zasilaniu. Być może ktoś już tam był i dlatego tak się dzieje. Możesz jeszcze przepatrzec bezpieczniki, ale miałem już takie przypadki i problemem był licznik.
Ja też tak miałem. W czasie jazdy potrafiły mrugnąć na chwile kontrolka silnika, wspomagania, ręcznego i esp potem trzy głośne gongi. W planach miałem wymiane licznika na pełny FIS i po tym zabiegu spokój.
Proponuje przeczyścić złącze licznika ewentualnie poprawić zimne luty jak wystąpiły na płytce elektroniki licznika. Pamiętaj, że po wyciągnięciu licznika będzie trzeba zrobić adaptację czujników!!!
https://SecreLocal.com - Meet Local Singles - No Verify - Anonymous Sex Dating - Live Dating Site
ODPOWIEDZ