Teraz jest Wt mar 28, 2017 03:21

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3012 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 201  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr sty 11, 2017 18:20 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię: Rołbert
Dołączył(a): Pn sty 17, 2011 14:04
Posty: 5554
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 622 razy
Otrzymał podziękowań: 757 razy
Tomeh napisał(a):
A jak to zrobić VCDS-em żeby działało bez pompki ?
w pierwszym poście masz kodowanie opisane

_________________
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)


"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr sty 11, 2017 18:29 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: Touran bru 2005
Imię: Michal
Dołączył(a): N mar 25, 2012 10:14
Posty: 526
Lokalizacja: Czestochowa
Podziękował : 19 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Tomeh napisał(a):
Muti napisał(a):
Do czasu wymiany możesz ją wykodować i na odpalonym silniku powinien chodzić.


A jak to zrobić VCDS-em żeby działało bez pompki ?

Ale ta pompk dla jaj nie jest fabrycznie montowana także weź i to pod uwagę :>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr sty 11, 2017 19:45 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Touran I 1,9 105 KM 2005
Imię: Tomek
Dołączył(a): Wt mar 15, 2016 18:14
Posty: 72
Lokalizacja: Bochnia
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
turek napisał(a):
Tomeh napisał(a):
Muti napisał(a):
Do czasu wymiany możesz ją wykodować i na odpalonym silniku powinien chodzić.


A jak to zrobić VCDS-em żeby działało bez pompki ?

Ale ta pompk dla jaj nie jest fabrycznie montowana także weź i to pod uwagę :>


Zmieniłem kodowanie na działanie bez pompy i wszystko ładnie odpaliło, włącza się, grzeje i potem chłodzi :) ale tak jak napisał kolega po coś ta pompka jest, głównie chodzi pewnie o chłodzenie pieca gdy silnik nie jest uruchomiony i nie ma obiegu płynu w układzie, w najbliższym czasie trzeba będzie wymienić pompkę i cieszyć się już w pełni dogrzewaczem :)

Dzięki koledzy za pomoc :piwo: :oki:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 07:59 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: MK6 GTI 2.O TSI CCZB++
Imię: Mateusz
Dołączył(a): Pt cze 10, 2011 09:21
Posty: 4790
Lokalizacja: Zielona Góra Poznań
Podziękował : 75 razy
Otrzymał podziękowań: 320 razy
Tak jak pisałem, to rozwiązanie mocno tymczasowe. Także zamawiaj pompkę i wymień :)

_________________
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 08:42 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię: Michał
Dołączył(a): So lip 16, 2011 14:00
Posty: 4526
Lokalizacja: Szadek/Łódź/Warszawa
Podziękował : 390 razy
Otrzymał podziękowań: 332 razy
Tomeh napisał(a):
chłodzenie pieca gdy silnik nie jest uruchomiony i nie ma obiegu płynu w układzie

Inaczej ugotujesz czujniki i bez wyjęcia pieca sie nie obejdzie.

_________________
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 08:50 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 1056
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
Bedzie lapal bledy przegrzania. Stac sie nic nie powinno lecz w koncu zablokuje sterownik. W dni mozliwie cieple np okolo 0 czy -2 przy jeszcze jezdzie na dystansie srednim to silnik sie nagrzeje i piec sam sie wylaczy zanim auto zgasimy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 09:02 
Offline
Początkujący

Auto: Touran, AVQ, 2004
Imię: Jacek
Dołączył(a): Pn lip 11, 2016 23:13
Posty: 20
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dzięki koledzy Tomasz_W-wa i PIOTREL.
Udał mi się skasować błędy i dogrzewacz ruszył.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 15:32 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 2007 2.0 Trendline
Imię: Marcin
Dołączył(a): So sie 03, 2013 21:59
Posty: 19
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
jarry napisał(a):
Marcin_27 napisał(a):
01489 - Over-Temp Sensor (G189)
010 - Open or Short to Plus
ten błąd wskazuje na uszkodzenie czujnika temperatury G189, należy go wymienić, konieczny demontaż pieca, w razie co mam takie czujniki jakbyś chciał, kontakt do mnie masz nr tel. w podpisie lub guziczek EMAIL na forum


Telefon mam w końcu kiedyś byłem u Ciebie :)

Dziękuję za odpowiedź jak troszkę będzie cieplej to wezmę się za ten dogrzewacz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 17:12 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię: Rołbert
Dołączył(a): Pn sty 17, 2011 14:04
Posty: 5554
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 622 razy
Otrzymał podziękowań: 757 razy
Marcin_27 napisał(a):
... w końcu kiedyś byłem u Ciebie :)
zatem pozdrawiam ciepło :drinks:

_________________
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)


"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 19:54 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran BMN 2007
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn gru 19, 2016 20:08
Posty: 123
Lokalizacja: Toruń
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy
Od kilku dni próbuję uruchomić Webasto. Wszelkie testy opisane na drugiej stronie tematu przechodzi. Jednak nie odpala.
Kod:
Address 18: Aux. Heat       Labels: NONE
Control Module Part Number: 1K0 815 007 BH
  Component and/or Version: Standheizer     042 4404
           Software Coding: 0001012
            Work Shop Code: WSC 30546 188 00001
                      VCID: 6BD1C39F3145
1 Fault Found:

01406 - No Flame
            000 -  -
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100000
                    Fault Priority: 3
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 95
                    Mileage: 280577 km
                    Time Indication: 0

             Freeze Frame:
                        Start
                    Temperature: 48.0°C
                    Temperature: 36.0°C
                    Voltage: 11.78 V


Jeśli dochodzi paliwo, to czy jest szansa, że samo oczyszczenie piecyka pomoże?
Pytam się, bo może od razu lepiej kupić komorę z nowym sztyftem i oszczędzić sobie podwójnej pracy?

_________________
Garaż: Opel Manta A'73, VW Santana 1.9 '82 -> VW Quatnum 2.2T, Audi A4 B5 '00 1.9TDI oraz Touran ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 21:32 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię: BARTOSZ
Dołączył(a): So lut 04, 2012 13:35
Posty: 812
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 219 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy
m0nter napisał(a):
Od kilku dni próbuję uruchomić Webasto. Wszelkie testy opisane na drugiej stronie tematu przechodzi. Jednak nie odpala.
Kod:
Address 18: Aux. Heat       Labels: NONE
Control Module Part Number: 1K0 815 007 BH
  Component and/or Version: Standheizer     042 4404
           Software Coding: 0001012
            Work Shop Code: WSC 30546 188 00001
                      VCID: 6BD1C39F3145
1 Fault Found:

01406 - No Flame
            000 -  -
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100000
                    Fault Priority: 3
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 95
                    Mileage: 280577 km
                    Time Indication: 0

             Freeze Frame:
                        Start
                    Temperature: 48.0°C
                    Temperature: 36.0°C
                    Voltage: 11.78 V


Jeśli dochodzi paliwo, to czy jest szansa, że samo oczyszczenie piecyka pomoże?
Pytam się, bo może od razu lepiej kupić komorę z nowym sztyftem i oszczędzić sobie podwójnej pracy?

Zawsze jest szansa że po czyszczeniu będzie ok.

_________________
PPD-VCDS-14.10 eng./FFIS/FSH/RNS510/MFL R-LINE/FW/DW/BN30H/TPMS/RLS/OPS/PPM/PIŁKA GOLFOWA GTD./PODŚWIETLANE LUSTERKA/POMPA ABS Z LC/TACHO PREMIUM/BT PREMIUM Z WIFI
SOON..... INTER/OUT FOTOCHROM/SKŁADANE LUSTERKA.
INTERFEJS DO WEBASTO-DIAGNOZA

wódka nie rozwiąże twoich problemów,ale z drugiej strony...mleko też ich nie rozwiąże
Moje Auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 758#p91758


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 12, 2017 22:14 
Offline
Specjalista

Auto: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Imię: Piotr
Dołączył(a): Wt cze 19, 2012 14:45
Posty: 913
Lokalizacja: Koło
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 89 razy
Jest coś takiego jak samoczyszczenie pieca??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N sty 15, 2017 19:05 
Offline
Początkujący

Auto: Touran, AVQ, 2004
Imię: Jacek
Dołączył(a): Pn lip 11, 2016 23:13
Posty: 20
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witajcie ponownie. Mam takie pytanko do osób, które zrobiły z dogrzewacza pełne grzanie. Jakie są koszta związane z całą operacją? Mam autko z manualną klimą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N sty 15, 2017 20:28 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 1056
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
bylo gdzies. Panel musisz zmienic na taki obslugujacy postojowe. wymienic piec na psotojowy bo ma inna elektronike. Pociagnac kabelek czy kableki wymienic licznik jesli ma byc obsluga z manetek ewentualnie telestart dokupic.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N sty 15, 2017 23:18 
Offline
Początkujący

Auto: 1,9avq 2003
Imię: lukasz
Dołączył(a): So maja 21, 2016 22:26
Posty: 17
Lokalizacja: duszniki zdr
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
ja nie dawno z dogrzewacza zrobilem webasto koszt 1500zl mnie wyniosl,czy duzo nie wiem w sumie juz. nowe pompki zalozone obie i piecyk zmieniony na pompki 2 lata gwarancji na piec tylko rok a i mam odpalane z pilota tylko ale to mi starczy


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3012 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 201  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL