Teraz jest So lut 24, 2018 19:01

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna strona

Czy skorzystałeś? Warto było napisać?
Zdecydowanie tak, mam zamiar przerabiać 57%  57%  [ 116 ]
Zdecydowanie tak, nie będę przerabiać samodzielnie 24%  24%  [ 50 ]
Zdecydowanie tak, już przerobiłem 18%  18%  [ 37 ]
Nic nowego się nie dowiedziałem, nie będę przerabiać 0%  0%  [ 1 ]
Nic nowego się nie dowiedziałem, mam przerobione 0%  0%  [ 1 ]
Liczba głosów : 205
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz gru 07, 2017 10:54 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Altea'07 1,9TDI BXE JCX
Imię: Emilio
Dołączył(a): Cz wrz 03, 2015 11:06
Posty: 154
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Łuki 82 napisał(a):
Mam to samo, czy z zegarów czy pilota, uruchomi się powyżej 5 stopni.

PONIZEJ +-5 stopni włacza sie automatycznie(jako podgrzewacz, nawet pełne wł. sie automatycznie)

bólzęba napisał(a):
5 stopni dla dogrzewacza, Pełne ogrzewanie uruchomisz przy każdej temperaturze


Przy kazdej ponizej ustawionej w adaptacjach: (po zagrzaniu auta do 90 musi spac ponizej ustawionej wartosci)
->"start after pause" i tam mozna ustawić najnizej 60 stopni (czyli jak mam ustawione 60 to jesli temp płynu jest 65 to sie nie włączy nawet pelne ogrzewanie)



Za ten post autor lav1982 otrzymał podziękowanie od kris25-05(Cz gru 07, 2017 11:53)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 07, 2017 11:53 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 09 BSU
Imię: Krzysztof
Dołączył(a): So maja 06, 2017 21:44
Posty: 145
Lokalizacja: Karniewo
Podziękował : 40 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
lav1982 napisał(a):
Łuki 82 napisał(a):
Mam to samo, czy z zegarów czy pilota, uruchomi się powyżej 5 stopni.

PONIZEJ +-5 stopni włacza sie automatycznie(jako podgrzewacz, nawet pełne wł. sie automatycznie)

bólzęba napisał(a):
5 stopni dla dogrzewacza, Pełne ogrzewanie uruchomisz przy każdej temperaturze


Przy kazdej ponizej ustawionej w adaptacjach: (po zagrzaniu auta do 90 musi spac ponizej ustawionej wartosci)
->"start after pause" i tam mozna ustawić najnizej 60 stopni (czyli jak mam ustawione 60 to jesli temp płynu jest 65 to sie nie włączy nawet pelne ogrzewanie)


Dokładnie. Podgrzany był trochę ponieważ pojechałem donskepu(na zegarach max 50-60stopni i ani z pilota ani z panelu nie rusza. Muszę to trochę potestować :ok: Jescze takie pytanie techniczne. Czy jeżeli mam ustawione grzanie auta rano (przed wyjazdem do pracy) i później (przed powrotem do domu) a aktywowany jest ten z rana to później uruchomi się ten popołudniowy ? Jescze czy da radę ustawić 6 dni w tyg kiedy się włącza ? Ponieważ tam są tylko 4 presety. Dzieki

_________________
Obrazek

VW Caddy 1.9 TDI


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 07, 2017 12:47 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Altea'07 1,9TDI BXE JCX
Imię: Emilio
Dołączył(a): Cz wrz 03, 2015 11:06
Posty: 154
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Mozesz aktywowac tylko 1 czas potem przechodzi w off i znowu musisz aktywowac...
(Wychodzac z auta odrazu aktywuj/nastaw nastepny czas)

kris25-05 napisał(a):
Podgrzany był trochę ponieważ pojechałem donskepu(na zegarach max 50-60stopni i ani z pilota ani z panelu nie rusza.


Nie wiem jak jest z pilota (bo go niemam ale tez powinno podswietlic na panelu kontrolke od webasto), ale z panelu właczysz i swieci sie tylko kontrolka ktora czeka az spadnie temp. ponizej ustawionego progu i wtedy wystartuje webasto zeby znowu zagrzac.... (Jak bys podlaczyl vcdsa to widnieje w kanale drugim, bloków pomiarowyc, na trzeciej pozycji "Operating Status" Pause/Control pause - jak spadnie ponizej progu przechodzi w start...)



Za ten post autor lav1982 otrzymał podziękowanie od kris25-05(Cz gru 07, 2017 13:00)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 07, 2017 12:59 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 09 BSU
Imię: Krzysztof
Dołączył(a): So maja 06, 2017 21:44
Posty: 145
Lokalizacja: Karniewo
Podziękował : 40 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
lav1982 napisał(a):
Mozesz aktywowac tylko 1 czas potem przechodzi w off i znowu musisz aktywowac...
(Wychodzac z auta odrazu aktywuj/nastaw nastepny czas)

kris25-05 napisał(a):
Podgrzany był trochę ponieważ pojechałem donskepu(na zegarach max 50-60stopni i ani z pilota ani z panelu nie rusza.


Nie wiem jak jest z pilota (bo go niemam ale tez powinno podswietlic na panelu kontrolke od webasto), ale z panelu właczysz i swieci sie tylko kontrolka ktora czeka az spadnie temp. ponizej ustawionego progu i wtedy wystartuje webasto zeby znowu zagrzac.... (Jak bys podlaczyl vcdsa to widnieje w kanale drugim, bloków pomiarowyc, na trzeciej pozycji "Operating Status" Pause/Control pause - jak spadnie ponizej progu przechodzi w start...)


He he to myślałem ze to trochę madzrzejsze... To chyba wygodniej zostawić go na rano odpalanie z automatu a po z pilota. Co do reszty to już sobie po testuje i zobaczę co i jak :ok: Dzięki wielkie za pomoc :drinks: :drinks: :drinks:

_________________
Obrazek

VW Caddy 1.9 TDI


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 07, 2017 23:13 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię: BARTOSZ
Dołączył(a): So lut 04, 2012 13:35
Posty: 992
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 260 razy
Otrzymał podziękowań: 125 razy
kris25-05 napisał(a):
Jescze czy da radę ustawić 6 dni w tyg kiedy się włącza ? Ponieważ tam są tylko 4 presety. Dzieki

Takie cuś można w TC3 chyba,a już na pewno w TC4 Advanced


Załączniki:
Screenshot_20171207-230924.png
Screenshot_20171207-230924.png [ 110.89 KiB | Przeglądane 519 razy ]

_________________
PPD-VCDS-14.10 eng./FFIS/FSH/RNS510/MFL R-LINE/FW/DW/BN30H/TPMS/RLS/OPS/PPM/PIŁKA GOLFOWA GTD./PODŚWIETLANE LUSTERKA/POMPA ABS Z LC/TACHO PREMIUM/BT PREMIUM Z WIFI
SOON..... INTER/OUT FOTOCHROM/SKŁADANE LUSTERKA.
INTERFEJS DO WEBASTO-DIAGNOZA

wódka nie rozwiąże twoich problemów,ale z drugiej strony...mleko też ich nie rozwiąże
Moje Auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 758#p91758
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 08, 2017 10:02 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 09 BSU
Imię: Krzysztof
Dołączył(a): So maja 06, 2017 21:44
Posty: 145
Lokalizacja: Karniewo
Podziękował : 40 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
hagio napisał(a):
kris25-05 napisał(a):
Jescze czy da radę ustawić 6 dni w tyg kiedy się włącza ? Ponieważ tam są tylko 4 presety. Dzieki

Takie cuś można w TC3 chyba,a już na pewno w TC4 Advanced

Heh... Myślałem ze już fabrycznie to trochę mądrzejsze. Może kiedyś założę bo cena... Dzięki.

_________________
Obrazek

VW Caddy 1.9 TDI


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 17, 2017 17:24 
Offline
Użytkownik

Auto: Touran R-Line, DSG, BMM
Imię: Radek
Dołączył(a): N paź 16, 2011 20:32
Posty: 163
Lokalizacja: Toruń
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Witam,

kilka dni wymieniałem silniczek 158 od klap temperatury, przed rozebraniem błąd miałem tylko z klimy, po złożeniu wszystkiego pojawił się błąd od webasto:
-1415 recirculating pump (V55) 007 Short to ground - intermittent
-02251 - heater unit locked

przy odkręcaniu śruby od blach która zakrywa silniczek od klap przy śrubie była wiązka przewodów, którą po prostu musiałem oderwać (urwać zaczep) ciągnąć za wiązke, myślę czy to może mieć jakiś wiązek z błędem od webasto.....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 17, 2017 17:51 
Offline
Początkujący

Auto: Audi A3 BKD
Imię: Adam
Dołączył(a): So sty 09, 2016 11:09
Posty: 28
Lokalizacja: Dąbrowa G
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
bdronka napisał(a):
czy to może mieć jakiś wiązek z błędem od webasto.....

Może, pewnie urwał się przewód prawdopodobnie na połączeniu z pinem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 17, 2017 19:21 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 AVQ 1.9 TDI 2004r
Imię: Tomasz
Dołączył(a): Cz maja 17, 2012 17:04
Posty: 1899
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 208 razy
Otrzymał podziękowań: 357 razy
Tylko widzisz kolego wiązka od pompki wody webasto do pieca jest przy samym piecu, a silniczek 158 jest w środku samochodu to trochę ma się nijak, moim zdaniem po prostu zdechła Ci pompka, no może wiązkę szlak trafił, ale tak jak pisałem wiązka ta jest od pieca Webasto do pompki czyli ok. 20-30 cm i za zderzakiem.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 17, 2017 19:25 
Offline
Użytkownik

Auto: Touran R-Line, DSG, BMM
Imię: Radek
Dołączył(a): N paź 16, 2011 20:32
Posty: 163
Lokalizacja: Toruń
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
W VCDS wykodowałem pompke, webasto działa. Czy można tak to zostawić i jeździć do czasu wymiany pompki na nową? Kupić nową / używaną / oryginalną / zamiennik?
Skoro pompka jest podłączona do pieca 30 cm przewodem, to chyba padła pompa...gdy było coś nie tak z wiązką, nie byłoby już kontaktu z piecem ( to działa po can chyba wszysto ) - jeśli źle piszę, proszę poprawcie mnie:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 17, 2017 20:06 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 AVQ 1.9 TDI 2004r
Imię: Tomasz
Dołączył(a): Cz maja 17, 2012 17:04
Posty: 1899
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 208 razy
Otrzymał podziękowań: 357 razy
Nie radze tak jeździć bo na wolnych obrotach pompka wody silnika nie da rady przetoczyć tyle płynu przez piec + silnik, dlatego jest zastosowana dodatkowa pompka dla Webasto, no chyba że chcesz uszkodzić piec to śmiało.
Co do pompki to radze kupować tylko Nową, w dziale giełda masz ogłoszenia.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 17, 2017 20:12 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię: BARTOSZ
Dołączył(a): So lut 04, 2012 13:35
Posty: 992
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 260 razy
Otrzymał podziękowań: 125 razy
bdronka napisał(a):
W VCDS wykodowałem pompke, webasto działa. Czy można tak to zostawić i jeździć do czasu wymiany pompki na nową? Kupić nową / używaną / oryginalną / zamiennik?
Skoro pompka jest podłączona do pieca 30 cm przewodem, to chyba padła pompa...gdy było coś nie tak z wiązką, nie byłoby już kontaktu z piecem ( to działa po can chyba wszysto ) - jeśli źle piszę, proszę poprawcie mnie:)

Bedzie działać jako dogrzewacz do czasu aż nie zgasisz silnika bo jest wymuszony obieg cieczy. Nie wiem który rok masz auta, ale te pierwsze pompki mają przewody bezpośrednio wyprowadzone,nowszy typ pompek ma już gniazdo pod wtyczkę tak jak w tym ogloszeniu z przewodem i wtyczkami
https://www.olx.pl/oferta/pompa-obiegow ... nQovu.html
Zresztą nie tylko ja mogę polecić tego sprzedawcę,wiele osóbz forum robi tam "zakupy"

_________________
PPD-VCDS-14.10 eng./FFIS/FSH/RNS510/MFL R-LINE/FW/DW/BN30H/TPMS/RLS/OPS/PPM/PIŁKA GOLFOWA GTD./PODŚWIETLANE LUSTERKA/POMPA ABS Z LC/TACHO PREMIUM/BT PREMIUM Z WIFI
SOON..... INTER/OUT FOTOCHROM/SKŁADANE LUSTERKA.
INTERFEJS DO WEBASTO-DIAGNOZA

wódka nie rozwiąże twoich problemów,ale z drugiej strony...mleko też ich nie rozwiąże
Moje Auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 758#p91758


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 19, 2017 13:34 
Offline
Początkujący

Auto: Touran II FL
Imię: Mateusz
Dołączył(a): Cz cze 15, 2017 21:35
Posty: 18
Lokalizacja: Krotoszyn
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
bylem na DELPHI:

01415
-Pompa Obiegu
-Zwarcie z Biegunem Dodatnik lub Obwód Przerwany
-Stały

02251
-Jednostka Grzałki Zablokowana
-Brak Objawu
-Stały

i nic nie idzie skasować...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 19, 2017 13:45 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Imię: Piotr
Dołączył(a): Wt cze 19, 2012 14:45
Posty: 1050
Lokalizacja: Koło
Podziękował : 65 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy
Kolego poczytaj tematy na forum. Jak masz padniętą pompkę V55 to zablokuje się piec. Jest napisane także na forum jak go odblokować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 19, 2017 13:51 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Altea'07 1,9TDI BXE JCX
Imię: Emilio
Dołączył(a): Cz wrz 03, 2015 11:06
Posty: 154
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Dokładnie 1 strona i "Odblokowanie zablokowanego Webasto" :omatko: :czytaj:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL