Teraz jest N lut 18, 2018 03:51

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3363 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 221, 222, 223, 224, 225  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N lut 04, 2018 09:15 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię: BARTOSZ
Dołączył(a): So lut 04, 2012 13:35
Posty: 986
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 258 razy
Otrzymał podziękowań: 125 razy
Maroslaw napisał(a):
Czasami sie przycina i trzeba przekręcić kombinerkami trzpień wentylatora żeby przekręcił się dalej. Czy to może być przyczyną braku płomienia, jeżeli tak to w jaki sposób to naprawić?

Brak tlenu to brak spalania,więc może to być przyczyną. Pewnie dostał się piasek i blokuje wentylator. Wydmuchaj powietrzem pod ciśnieniem, jeśli nadal chaczy osłona wek.

_________________
PPD-VCDS-14.10 eng./FFIS/FSH/RNS510/MFL R-LINE/FW/DW/BN30H/TPMS/RLS/OPS/PPM/PIŁKA GOLFOWA GTD./PODŚWIETLANE LUSTERKA/POMPA ABS Z LC/TACHO PREMIUM/BT PREMIUM Z WIFI
SOON..... INTER/OUT FOTOCHROM/SKŁADANE LUSTERKA.
INTERFEJS DO WEBASTO-DIAGNOZA

wódka nie rozwiąże twoich problemów,ale z drugiej strony...mleko też ich nie rozwiąże
Moje Auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 758#p91758



Za ten post autor hagio otrzymał podziękowanie od Maroslaw(N lut 04, 2018 19:58)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lut 04, 2018 19:55 
Offline
Kandydat

Auto: Touran 2007 BXE
Imię: Marek
Dołączył(a): Wt wrz 22, 2015 21:58
Posty: 7
Lokalizacja: Zgorzelec
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Po przeczyszczeniu, sprawdzeniu wszystkich elementow oraz przeprowadzeniu procesu odpowietrzania, piecyk odpalil i przelaczyl sie na full throt :super: . Przez 10-15 minut byl jeden wielki dym ale jak sie wszstko przepalilo po czyszczeniu to jest brak dymienia.

Teraz pozostaje wszystko zlozyc i zaczac jezdzic a moj stary dogrzewacz wyczscic, sprawdzic i moze ktos kupi.

Dziekuje bardzo hagio za pomoc i wszystkie wskazowki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lut 11, 2018 20:00 
Offline
Początkujący

Auto: Touran, AVQ, 2004
Imię: Jacek
Dołączył(a): Pn lip 11, 2016 23:13
Posty: 37
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Witajcie. Mam pytanko odnośnie procesu odpowietrzania. Uruchomiłem odpowietrzanie z podpiętym wężykiem do dogrzewacza. Czy muszę teraz rozebrać całość i wyczyścić jeszcze raz czy jest szansa, że po uruchomieniu się wypali wszystko? I najważniejsze czy w ten sposób jest szansa, że się odpowietrzył?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn lut 12, 2018 16:51 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Auto: touran 1.9 tdi 2007
Imię: Kazik
Dołączył(a): Pn cze 26, 2017 07:13
Posty: 48
Lokalizacja: Sędziszów 28-340
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Panowie a co może być że, na obiegu zamkniętym czyli obieg wewnątrz auta,autko grzeje dobrze a na obiegu z zewnątrz leci delikatnie ciepłe powietrze???
czy to klapy???

-- Pn lut 12, 2018 16:51 --

Panowie a co może być że, na obiegu zamkniętym czyli obieg wewnątrz auta,autko grzeje dobrze a na obiegu z zewnątrz leci delikatnie ciepłe powietrze???
czy to klapy???

_________________
Kiedyś tam było;P
AUDI A6 2,5 TDI QUATTRO
AUDI A6 2.8 B QUATTRO
MERCEDES ML W 163 2.7 CDI

A teraz jest;);)
TURANEK 1T2, 1.9 TDI 105 KM 2007R;D:D;D
kazek1988kk@wp.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn lut 12, 2018 17:05 
Offline
Początkujący

Auto: Sharan 7N, CFFB, 2010
Imię: Marcin
Dołączył(a): Wt gru 12, 2017 21:44
Posty: 46
Lokalizacja: FZ
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
kazek1988 napisał(a):
Panowie a co może być że, na obiegu zamkniętym czyli obieg wewnątrz auta,autko grzeje dobrze a na obiegu z zewnątrz leci delikatnie ciepłe powietrze???
czy to klapy???

-- Pn lut 12, 2018 16:51 --

Panowie a co może być że, na obiegu zamkniętym czyli obieg wewnątrz auta,autko grzeje dobrze a na obiegu z zewnątrz leci delikatnie ciepłe powietrze???
czy to klapy???
Wydaje mi się że to różnica temperatur powietrza jakie jest dmuchane przez nagrzewnice. Z zewnątrz np 0-5 stopni, a w środku 15-20 stopni.

Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn lut 12, 2018 17:52 
Offline
Początkujący

Auto: vw passat b6 2.0 tdi cr .
Imię: artur
Dołączył(a): N paź 18, 2015 09:53
Posty: 15
Lokalizacja: Nurnberg, Niemcy
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
witam takie pytanie widzalem gdzies ale znaleźć nie moge tyle tych stron jest :) mianowicie akumulator ten w bagazniku troszke na zdrowiu podupadł , a na dodatek jest zimno , i webasto nie raz rano nie odpali zona krzyczy ze zimno :lol: . ale do sedna widzialem gdzies tutaj ze mozna zmniejszyc troszke prad do webasto tylko nie wiem gdzie szukac . bede wdzieczny za pomoc . :piwo:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn lut 12, 2018 19:13 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 AVQ 1.9 TDI 2004r
Imię: Tomasz
Dołączył(a): Cz maja 17, 2012 17:04
Posty: 1897
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 208 razy
Otrzymał podziękowań: 357 razy
Wklej kolego błędy z pieca bo może to nie akumulator, jeżeli drugi już nie halo to raczej trzeba by go wymienić.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn lut 12, 2018 22:31 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię: BARTOSZ
Dołączył(a): So lut 04, 2012 13:35
Posty: 986
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 258 razy
Otrzymał podziękowań: 125 razy
wariat19804 napisał(a):
witam takie pytanie widzalem gdzies ale znaleźć nie moge tyle tych stron jest :) mianowicie akumulator ten w bagazniku troszke na zdrowiu podupadł , a na dodatek jest zimno , i webasto nie raz rano nie odpali zona krzyczy ze zimno :lol: . ale do sedna widzialem gdzies tutaj ze mozna zmniejszyc troszke prad do webasto tylko nie wiem gdzie szukac . bede wdzieczny za pomoc . :piwo:

Vcds'a w rękę i w adaptacjach chyba kanał 001. Z automatu jest wartość 113 czyli 11.3 V .uprzedzam że jak zmniejszysz wartość to wtedy żona zawoła że nie może odpalić :super: :omatko:
Więc zacznij od ratowania AKU lub nowy.
Jako dogrzewacz po odpaleniu auta powinien ruszyć.

-- 12 lut 2018, o 22:33 --

[quote="kazek1988"]Panowie a co może być że, na obiegu zamkniętym czyli obieg wewnątrz auta,autko grzeje dobrze a na obiegu z zewnątrz leci delikatnie ciepłe powietrze???
czy to klapy???
Zresetuj climatronic jeśli masz. A jak nie to vcds prawdę Ci powie.

_________________
PPD-VCDS-14.10 eng./FFIS/FSH/RNS510/MFL R-LINE/FW/DW/BN30H/TPMS/RLS/OPS/PPM/PIŁKA GOLFOWA GTD./PODŚWIETLANE LUSTERKA/POMPA ABS Z LC/TACHO PREMIUM/BT PREMIUM Z WIFI
SOON..... INTER/OUT FOTOCHROM/SKŁADANE LUSTERKA.
INTERFEJS DO WEBASTO-DIAGNOZA

wódka nie rozwiąże twoich problemów,ale z drugiej strony...mleko też ich nie rozwiąże
Moje Auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 758#p91758


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt lut 13, 2018 08:35 
Offline
Początkujący

Auto: vw passat b6 2.0 tdi cr .
Imię: artur
Dołączył(a): N paź 18, 2015 09:53
Posty: 15
Lokalizacja: Nurnberg, Niemcy
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
hagio napisał(a):
wariat19804 napisał(a):
witam takie pytanie widzalem gdzies ale znaleźć nie moge tyle tych stron jest :) mianowicie akumulator ten w bagazniku troszke na zdrowiu podupadł , a na dodatek jest zimno , i webasto nie raz rano nie odpali zona krzyczy ze zimno :lol: . ale do sedna widzialem gdzies tutaj ze mozna zmniejszyc troszke prad do webasto tylko nie wiem gdzie szukac . bede wdzieczny za pomoc . :piwo:

Vcds'a w rękę i w adaptacjach chyba kanał 001. Z automatu jest wartość 113 czyli 11.3 V .uprzedzam że jak zmniejszysz wartość to wtedy żona zawoła że nie może odpalić :super: :omatko:
Więc zacznij od ratowania AKU lub nowy.
Jako dogrzewacz po odpaleniu auta powinien ruszyć.

witam :bry: blad jest jeden ze wylaczone z powodu za niskiego napiecia , akumulator sprawdzany naladowany do pelna .i na przyzadzie do spr aku pokazuje doladuj pewnie juz umiera w koncu ma 8 lat :super: , jak auto odpale to juz nie ma problemu chodzi cacy .ale to chyba nic do odpalania bo s przodu ma nowy aku . a one sa odseparowane od siebie chyba .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt lut 13, 2018 10:08 
Offline
Początkujący

Auto: Touran BKD '05
Imię: Jakub
Dołączył(a): Pn lip 25, 2016 08:08
Posty: 34
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dzień dobry.

Hurtowo chciałbym zapytać o dwa problemy z webasto (dotyczą dwóch różnych aut)

1) Problem #1

Pacjent to Touran z 2005 2.0 TDi BKD. Zwykły dogrzewacz.

Piec nie działał od dnia zakupu i przy okazji innych prac postanowiłem coś z tym fantem zrobić. Tak się akurat złożyło, iż kupiłem cały kompletny piec z innego auta (zdaje się, że takie z 2004 - o ile dobrze pamiętam). W efekcie w VCDS widać jak niżej:

Adres 18: Ogrzew.pomocn. Plik etykiet: 1K0-815-071.clb
Oznaczenie elementu: 1K0 815 071 C
Komponent: Zuheizer 0707
Weryfikacja: C Numer seryjny: 09006207
Kodowanie: 0000011
Kod serwisu: WSC 01324 785 00200
VCID: 2540C908ECE10769BA-8070

5 - ilość znalezionych błędów. Oto one:
02085 - Zamontowany nieodpowiedni sterownik
000 - - - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000

00003 - Sterownik
014 - wadliwy - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000

01411 - Czujnik temperatury (G18)
007 - zwarcie z masą - Sporadyczny
Ramka zamrożona:

00664 - Wskaźnik poziomu paliwa
002 - Dolna wartość skrajna przekroczona - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Kod błędu: 51010
Tekst: 00.00.00
Zegar: 14:09

01444 - Wyłączenie z powodu zbyt niskiego napięcia (Automatic)
000 - - - Sporadyczny
Ramka zamrożona:


Nie zrobiłem zdjęcia pieca, który mam teraz zamontowany. Mam fotkę tego, który zdemontowałem (który był na aucie w momencie zakupu):
Image


2) Problem #2

Pacjent to Touran z 2012 2.0 TDi. Auto świeżo zakupione dla taty. Nie za wiele o nim wiem (hehe) poza błędem wyczytanym z VCDS-a:

Adres 18: Ogrzew.pomocn. Plik etykiet: 1K0-815-071.clb
Oznaczenie elementu: 7N0 963 271 E
Komponent: Zuheizer 051 2940
Weryfikacja: 00051000 Numer seryjny: 09024297000000
Kodowanie: 0000031
Kod serwisu: WSC 01357 011 00200
VCID: 36621E4441477CF103-8062

Znaleziono 1 błąd:
02251 - Urządzenie grzewcze zablokowane
000 - -
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 01100000
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 218
Przebieg: ________ km
Wskaźnik czasu: 0
Data: ________
Czas: ________



Z góry dziękuję za sugestie i wszelaką pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt lut 13, 2018 11:34 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię: BARTOSZ
Dołączył(a): So lut 04, 2012 13:35
Posty: 986
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 258 razy
Otrzymał podziękowań: 125 razy
YAQB21 napisał(a):
Dzień dobry.

Hurtowo chciałbym zapytać o dwa problemy z webasto (dotyczą dwóch różnych aut)

1) Problem #1

Pacjent to Touran z 2005 2.0 TDi BKD. Zwykły dogrzewacz.

Piec nie działał od dnia zakupu i przy okazji innych prac postanowiłem coś z tym fantem zrobić. Tak się akurat złożyło, iż kupiłem cały kompletny piec z innego auta (zdaje się, że takie z 2004 - o ile dobrze pamiętam). W efekcie w VCDS widać jak niżej:

Adres 18: Ogrzew.pomocn. Plik etykiet: 1K0-815-071.clb
Oznaczenie elementu: 1K0 815 071 C
Komponent: Zuheizer 0707
Weryfikacja: C Numer seryjny: 09006207
Kodowanie: 0000011
Kod serwisu: WSC 01324 785 00200
VCID: 2540C908ECE10769BA-8070

5 - ilość znalezionych błędów. Oto one:
02085 - Zamontowany nieodpowiedni sterownik
000 - - - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000

00003 - Sterownik
014 - wadliwy - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000
Nieznane dane, B/D: 000 000 000

01411 - Czujnik temperatury (G18)
007 - zwarcie z masą - Sporadyczny
Ramka zamrożona:

00664 - Wskaźnik poziomu paliwa
002 - Dolna wartość skrajna przekroczona - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Kod błędu: 51010
Tekst: 00.00.00
Zegar: 14:09

01444 - Wyłączenie z powodu zbyt niskiego napięcia (Automatic)
000 - - - Sporadyczny
Ramka zamrożona:


Nie zrobiłem zdjęcia pieca, który mam teraz zamontowany. Mam fotkę tego, który zdemontowałem (który był na aucie w momencie zakupu):
Image


2) Problem #2

Pacjent to Touran z 2012 2.0 TDi. Auto świeżo zakupione dla taty. Nie za wiele o nim wiem (hehe) poza błędem wyczytanym z VCDS-a:

Adres 18: Ogrzew.pomocn. Plik etykiet: 1K0-815-071.clb
Oznaczenie elementu: 7N0 963 271 E
Komponent: Zuheizer 051 2940
Weryfikacja: 00051000 Numer seryjny: 09024297000000
Kodowanie: 0000031
Kod serwisu: WSC 01357 011 00200
VCID: 36621E4441477CF103-8062

Znaleziono 1 błąd:
02251 - Urządzenie grzewcze zablokowane
000 - -
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 01100000
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 218
Przebieg: ________ km
Wskaźnik czasu: 0
Data: ________
Czas: ________



Z góry dziękuję za sugestie i wszelaką pomoc.

Problem nr.1
Sprawdzić stan AKU, zatankować,skasować błędy ,jeśli się jakiś bląd pojawi to wtedy bym zaczął się martwić. Najprawdopodobniej często i gęsto padają czujniki temperatury G18 i przegrzania .
Problem nr 2.
Trochę dziwne kodowanie masz pieca,mianowicie przedostatnia cyfra masz"3" powinno być 0 lub 1 .chyba że coś pozmieniali,ale nie wydaje mi się. Druga sprawa piec jest do odblokowania-procedura też jest na 1 stronie w tym temacie.
cytuję
Kodowanie
000?112 - sterowanie radiowe - Telestart
1 - jest telestart
0- nie ma telestartu

0001?12 - blokowanie zaworu N279
0 - zawór nie jest blokowany (także gdy brak zaworu)
1 - blokada zaworu po włączeniu webasto

00011?2 - pompa cyrkulacyjna V55
0 - bez pompy
1 - z pompą

000111? - zasilanie
1 - zarządzanie energią przez J644 (EMCU) Energy Management Control Unit
2 - zarządzanie zasilaniem - inny sposób

_________________
PPD-VCDS-14.10 eng./FFIS/FSH/RNS510/MFL R-LINE/FW/DW/BN30H/TPMS/RLS/OPS/PPM/PIŁKA GOLFOWA GTD./PODŚWIETLANE LUSTERKA/POMPA ABS Z LC/TACHO PREMIUM/BT PREMIUM Z WIFI
SOON..... INTER/OUT FOTOCHROM/SKŁADANE LUSTERKA.
INTERFEJS DO WEBASTO-DIAGNOZA

wódka nie rozwiąże twoich problemów,ale z drugiej strony...mleko też ich nie rozwiąże
Moje Auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 758#p91758


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt lut 13, 2018 11:42 
Offline
Początkujący

Auto: Touran BKD '05
Imię: Jakub
Dołączył(a): Pn lip 25, 2016 08:08
Posty: 34
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
hagio napisał(a):
Problem nr.1
Sprawdzić stan AKU, zatankować,skasować błędy ,jeśli się jakiś bląd pojawi to wtedy bym zaczął się martwić. Najprawdopodobniej często i gęsto padają czujniki temperatury G18 i przegrzania .


Spodziewałem się raczej, ze wszystkie inne błędy są pochodną tego:
5 - ilość znalezionych błędów. Oto one:
02085 - Zamontowany nieodpowiedni sterownik

Wynika z tego, że to są "problemy" nie zależne?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 14, 2018 22:48 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: Alhambra 7N
Imię: Maciej
Dołączył(a): Cz wrz 08, 2011 14:38
Posty: 738
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Podziękował : 24 razy
Otrzymał podziękowań: 47 razy
Na początku manuala Jarry'ego znalazłem takie cóś : :roll: .
......oraz dobrze by było się toczyć minimum 20 km/h (to akurat jest ustawialne, ale często tak może być w waszym aucie, że poniżej 20km/h piec nie odpali).
Faktycznie da się znaleźć w adaptacjach ustawieniach by webasto ruszało od tych paru parunastu kilometrów ?
Teraz mi nie pasuje , że startuje od razu , np przy manewrach do garażu .
Dogrzewacz : 7N0 963 271 C


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 15, 2018 08:36 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Altea'07 1,9TDI BXE JCX
Imię: Emilio
Dołączył(a): Cz wrz 03, 2015 11:06
Posty: 147
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Przed rozruchem auta, panel na off i nie wlaczy sie nawet jak podjedziesz do sklepu...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 15, 2018 09:09 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: Alhambra 7N
Imię: Maciej
Dołączył(a): Cz wrz 08, 2011 14:38
Posty: 738
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Podziękował : 24 razy
Otrzymał podziękowań: 47 razy
Pudło nie ten panel . Nie ma w Alhambrze przcycisku ECON .
Sprawdzę czy wyłączenie całego klimatronika zastopuje procedure uruchamiania webasto .
Ale ''paczam'' zą tą opcją tzw. automatyczną - zależną od ruchu samochodu .


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3363 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 221, 222, 223, 224, 225  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL