Teraz jest Pn maja 21, 2018 10:18

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt maja 11, 2018 17:58 
Offline

Auto: Touran
Imię: Wojtek
Dołączył(a): Pt maja 11, 2018 17:45
Posty: 4
Lokalizacja: Bochnia
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam serdecznie, pytanie do fachowców gdyż nigdzie nie znalazłem na forum podobnego problemu mianowicie po włączeniu samochodu lub włączeniu klimatyzacji (klimatronic touran z 2007 r) dziala poprawnie przez 1-2 minuty później zamykają się wyloty i slychac że coś wieje ale nic się nie wydobywa na zewnątrz. Czasem dziala klima bez problemu i co najdziwniejsze wtedy włączam spryskiwacz i wyłącza klimatyzacje i znowu to samo się dzieje jak napisałem powyzej . Proszę o pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt maja 11, 2018 19:06 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię: Marek
Dołączył(a): Wt maja 27, 2014 20:43
Posty: 2007
Lokalizacja: UK
Podziękował : 192 razy
Otrzymał podziękowań: 429 razy
... kolega wklei autoscan (VCDS) wtedy może dostanie odpowiedż ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 12, 2018 09:07 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI BLS
Imię: Darek
Dołączył(a): Pt maja 31, 2013 16:01
Posty: 1284
Lokalizacja: Działdowo
Podziękował : 218 razy
Otrzymał podziękowań: 493 razy
yox napisał(a):
... kolega wklei autoscan (VCDS) wtedy może dostanie odpowiedż ;)

zawsze jakiś to pogląd na sytuacje
tu zapewne silniczki od klapek obiegu zamkniętego...

_________________
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Gość Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila

ImageImageImage


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 12, 2018 21:04 
Offline

Auto: Touran
Imię: Wojtek
Dołączył(a): Pt maja 11, 2018 17:45
Posty: 4
Lokalizacja: Bochnia
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dzięki za odpowiedź, niestety narazie nie mam możliwości podłączenia pod kompa. Dodam jeszcze że problem mam tylko w ciągu dnia gdy jest gorąco, wieczorami jeżdżę włączam nadmuchy i wszystko chula.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N maja 13, 2018 09:37 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: BKC 1,9
Imię: Darek
Dołączył(a): N cze 05, 2016 10:24
Posty: 234
Lokalizacja: Rzeszów/Tyczyn
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 23 razy
wentylatory? zbyt duże ciśnienie skoro na gorącu nie chodzi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N maja 13, 2018 09:52 
Offline
Kandydat

Auto: Touran TDI 2007
Imię: Andrzej
Dołączył(a): N cze 18, 2017 16:41
Posty: 9
Lokalizacja: Żagań
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Też sądzę że wentylatory. Miałem tak, co prawda w innej marce samochodu.
Objaw był identyczny, minuta lub dwie i rozłączało sprężarkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N maja 13, 2018 18:32 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 2004 AVQ
Imię: Mirek
Dołączył(a): Pt lut 27, 2015 16:52
Posty: 14
Lokalizacja: Wejherowo
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Sprawdż czujnik nasłonecznienia on odpowiada za działanie klimatronica


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn maja 14, 2018 08:16 
Offline

Auto: Touran
Imię: Wojtek
Dołączył(a): Pt maja 11, 2018 17:45
Posty: 4
Lokalizacja: Bochnia
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dzięki sprawdzę wentylatory, A gdzie się znajduje czujnik nasłonecznienia?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn maja 14, 2018 12:07 
Offline
____________________
____________________

Auto: Touran 1.6 2005
Imię: krzysztof
Dołączył(a): Pt wrz 23, 2016 17:31
Posty: 26
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam miałem awarie klimatyzacji po podłączeniu kompa okazało się czujnik wysokiego ciśnienia (G65)
po wymianie klima działa idealnie koszt max część 60 zł w inter cars dojście proste od spodu zaraz koło chłodnicy z lewej strony


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn maja 14, 2018 12:15 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 20:48
Posty: 2348
Lokalizacja: Warszawa / Łodz
Podziękował : 72 razy
Otrzymał podziękowań: 493 razy
mir_62 napisał(a):
Sprawdż czujnik nasłonecznienia on odpowiada za działanie klimatronica

a nie kompresor ?


Gocu_heyah napisał(a):
Dzięki sprawdzę wentylatory, A gdzie się znajduje czujnik nasłonecznienia?

a co Ty chcesz sprawdzać bez VCDS ? ...chyba tylko to czy jest , czy nikt go nie zajmuał .

_________________
----===Nie udzielam pomocy na PW===----



Za ten post autor spacewalker otrzymał podziękowanie od yox(Pn maja 14, 2018 16:22)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn maja 14, 2018 16:22 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię: Marek
Dołączył(a): Wt maja 27, 2014 20:43
Posty: 2007
Lokalizacja: UK
Podziękował : 192 razy
Otrzymał podziękowań: 429 razy
spacewalker napisał(a):
mir_62 napisał(a):

Gocu_heyah napisał(a):
Dzięki sprawdzę wentylatory, A gdzie się znajduje czujnik nasłonecznienia?

a co Ty chcesz sprawdzać bez VCDS ? ...chyba tylko to czy jest , czy nikt go nie zajmuał .

... dobre :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn maja 14, 2018 17:35 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI BLS
Imię: Darek
Dołączył(a): Pt maja 31, 2013 16:01
Posty: 1284
Lokalizacja: Działdowo
Podziękował : 218 razy
Otrzymał podziękowań: 493 razy
w sumie to dziwne,że jeszcze nikt nie wspomniał żeby silnik wymienił...

był już komputer podpięty czy dalej spr gdzie który czujnik jest zamontowany??

bossfarba napisał(a):
dojście proste od spodu zaraz koło chłodnicy z lewej strony

nie wiem ja się jeszcze nie spotkałem żeby tam był zawsze G65 jest w touranie z prawej strony (pasażera)

_________________
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Gość Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila

ImageImageImage


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn maja 14, 2018 18:09 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2279
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy
Ten G65 to presostat?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt maja 15, 2018 08:14 
Offline

Auto: Touran
Imię: Wojtek
Dołączył(a): Pt maja 11, 2018 17:45
Posty: 4
Lokalizacja: Bochnia
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dzięki wielkie Panowie czujnik G65 się okazało.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL