Czujnik temperatury wnętrza
- adas110780
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9tdi, BKC, 2004
- Imię:: Adam
- Podziękował: 12 razy
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Re: Czujnik temperatury wnętrza
chodzi ci o czujnik od climatronica.? czy od temperatury który pokazuje temp na liczniku.?
Posiadam VCDS 12.12.
- adas110780
- Przeglądacz
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
ale który bo jest ich pięć + nasłonecznienia+zewnętrzny ?
napisz lepiej co kombinujesz
Czujnik temperatury wnętrza hmm?
o to chyba ci chodzi

o to chyba ci chodzi
- adas110780
- Przeglądacz
W warsztacie znaleźli błąd pokazujący temp. we wnętrzu, np. 0 lub -20st, chłodzi więc dopiero na LO, powyżej tego grzeje bo ma błedne odczyty.
Problem w tym, że nie wiadomo gdzie ten czujnik się znajduje, mechanik przyznał, że musi się dokształcić a ja musiałem wracać do NO i teraz sam szukam gdzie VW zamontował ten czujnik.
Może coś takiego:
Problem w tym, że nie wiadomo gdzie ten czujnik się znajduje, mechanik przyznał, że musi się dokształcić a ja musiałem wracać do NO i teraz sam szukam gdzie VW zamontował ten czujnik.
Może coś takiego:
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
To mechanik jest dupa.
Czujniki znajdują się na bocznych kanałach wylotowych w konsoli głównej (rozepnij boczne maskownice deski i będziesz je widział z kostką i wiązką), a drugi pokazany przez Ciebie czujnik znajduje się na nagrzewnicy, teraz kurcze nie pamiętam dokładnie gdzie się on znajduje ale koledzy pewnie podpowiedzą.
Podaj nazwę albo kod błędu, a koledzy z forum napiszą Ci o który czujnik chodzi i dokładnie gdzie się on znajduje.
Tak na szybko znalazłem swoje fotki z jakiegoś manuala (jeden z czujników na nagrzewnicy - patrz ten szary okrągły z wiązką):

Od razu Ci piszę że podałem tylko przykłady bo nie podałeś jakie są błędy i o jaki konkretnie czujnik chodzi.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Czujniki znajdują się na bocznych kanałach wylotowych w konsoli głównej (rozepnij boczne maskownice deski i będziesz je widział z kostką i wiązką), a drugi pokazany przez Ciebie czujnik znajduje się na nagrzewnicy, teraz kurcze nie pamiętam dokładnie gdzie się on znajduje ale koledzy pewnie podpowiedzą.
Podaj nazwę albo kod błędu, a koledzy z forum napiszą Ci o który czujnik chodzi i dokładnie gdzie się on znajduje.
Tak na szybko znalazłem swoje fotki z jakiegoś manuala (jeden z czujników na nagrzewnicy - patrz ten szary okrągły z wiązką):

Od razu Ci piszę że podałem tylko przykłady bo nie podałeś jakie są błędy i o jaki konkretnie czujnik chodzi.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- adas110780
- Przeglądacz
Ten szary mi wymienił i pokazało mu na jego kompie, że jeszcze inny czujnik. Muszę podpiąć kabel i zobaczyć czy wyjdzie coś i dam znać.Tomasz_W-wa pisze:To mechanik jest dupa.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-- 3 paź 2017, o 11:18 --
Wychodzi na to, że to będzie jednak tu, w pokrętle. Teraz pytanie: czy jest możliwe wymienić czujnik czy cały panel??turek pisze:ale który bo jest ich pięć + nasłonecznienia+zewnętrzny ?![]()
o to chyba ci chodzi
-- 8 paź 2017, o 12:03 --
Wychodzi na to, że czujnik lutowany, ciekawe czy do kupienia. Chyba poszukam całego panelu...
-- 18 lis 2017, o 00:23 --
Trafiony! Czujnik w pokrętle, niestety do wymiany cały panel. Wymieniony i wszystko działa.turek pisze: Czujnik temperatury wnętrza hmm?
o to chyba ci chodzi
Temat do zamknięcia.