Teraz jest Pt kwi 20, 2018 13:44

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 20:10 
Offline
Specjalista

Auto: 2.0tdi AZV,2004r
Imię: andrzej
Dołączył(a): Pt paź 28, 2011 16:14
Posty: 570
Lokalizacja: stavanger
Podziękował : 81 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy
z racji tego że szyba mi pękła mam zamiar wymienić na taką z kamerą i lusterkiem na szybie mam parę pytań do ludzi którzy już tak mają,wymienię też wycieraczki na współbieżne+podszybie
1 teraz mam lusterko fotochrom ale montowane na suficie co z tą dziura potem zrobiliście proszę o fotki
2 czy sensor deszczu/zmierzchu mogę sobie zostawić?czy musi być inny chodzi o kształt i mocowanie z nowym lusterkiem,mam taki>
Podsystem 2 - Oznaczenie elementu: 1K0 955 559 AH Plik etykiet: 1K0-955-559-AG.CLB
Komponent: RLS 190811 05 54 0403
Kodowanie: DB0421
3 w jaki sposób lusterko mocowane jest na szybie?
4 jaka kamera potrzebna?może ma ktoś na sprzedaż?
5 jaka pokrywa kamery? też z chęcią kupię
i czy ma ktoś schemat podłączenia kamery?
z góry dziękuję za podpowiedzi

_________________
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 20:23 
Online
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 559
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 87 razy
1.Dziurę w podsufitce musisz zaślepki poszukać
2.Sensor RLS musi być pod taki gdzie lusterko jest na szybie montowane
3.Szyba posiada mocowanie na sensor i lusterko
4.Kamera to szukaj lusterka z Golfa VI z kamera, bo do 1T1 nie widziałem szyby pod kamerę jedynie w samemu montują chłopaki

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 20:36 
Offline
Specjalista

Auto: 2.0tdi AZV,2004r
Imię: andrzej
Dołączył(a): Pt paź 28, 2011 16:14
Posty: 570
Lokalizacja: stavanger
Podziękował : 81 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy
wiem że montowali ciekawe czy ktoś pochwali się fotką tej zaślepki i z czego to oganął

_________________
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 20:39 
Online
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 559
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 87 razy
pisz do mariusza od caddy niebieskiego u niego w teamcie masz foto ,

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 22:04 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię: Marek
Dołączył(a): Wt maja 27, 2014 20:43
Posty: 1985
Lokalizacja: UK
Podziękował : 189 razy
Otrzymał podziękowań: 426 razy
andreass211 napisał(a):
wiem że montowali ciekawe czy ktoś pochwali się fotką tej zaślepki i z czego to oganął


... ze starego, zwykłego lusterka ;)

... u mnie w carbonie ;)
Załącznik:
20171212_210848.jpg
20171212_210848.jpg [ 293.14 KiB | Przeglądane 804 razy ]


... tak jak reszta "dekorów" :)
Załącznik:
20171212_210734.jpg
20171212_210734.jpg [ 547.22 KiB | Przeglądane 804 razy ]


... ale... szpachelek, podkładzik i kolorek jaki chcesz ;)



Za ten post autor yox otrzymał podziękowanie od andreass211(Wt gru 12, 2017 22:35)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 13, 2017 20:29 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI BLS
Imię: Darek
Dołączył(a): Pt maja 31, 2013 16:01
Posty: 1282
Lokalizacja: Działdowo
Podziękował : 218 razy
Otrzymał podziękowań: 492 razy
yox napisał(a):
ze starego, zwykłego lusterka


dokładnie tak :) ja kupowałem zwykłe za 10 zł :P i przerobiłem Koledze Eljot miał sobie pomalować pod kolor :P

_________________
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Gość Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila

ImageImageImage


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 13, 2017 21:23 
Online
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 559
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 87 razy
jak ktos chce carbon to mam oem włókno węglowe pochodzące z koenigsegg najszybsze seryjne auto świata , lakieruje dla nich węgiel bezbarnym :D

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 13, 2017 21:54 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 20:48
Posty: 2324
Lokalizacja: Warszawa / Łodz
Podziękował : 70 razy
Otrzymał podziękowań: 489 razy
obcinasz stare lusterko, szlifujesz, szpachla , malujesz pod kolor tapicerki i jest jak fabryka

_________________
----===Nie udzielam pomocy na PW===----


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 15, 2017 06:24 
Offline
Specjalista

Auto: 2.0tdi AZV,2004r
Imię: andrzej
Dołączył(a): Pt paź 28, 2011 16:14
Posty: 570
Lokalizacja: stavanger
Podziękował : 81 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy
a jak z kalibracją tej kamery 3AA sobie poradziliście konieczność w ASO zrobienia czy są jakieś inne sposoby?na forum golfa piszą ASO ktoś tam też pisze że w ogóle nie robił i mu działa

_________________
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 15, 2017 13:04 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 20:48
Posty: 2324
Lokalizacja: Warszawa / Łodz
Podziękował : 70 razy
Otrzymał podziękowań: 489 razy
andreass211 napisał(a):
a jak z kalibracją tej kamery 3AA sobie poradziliście konieczność w ASO zrobienia czy są jakieś inne sposoby?na forum golfa piszą ASO ktoś tam też pisze że w ogóle nie robił i mu działa


tak mam zrobione stare lusterko
Obrazek


co do kalibracji , nie ruszałem i działa

_________________
----===Nie udzielam pomocy na PW===----



Za ten post autor spacewalker otrzymał podziękowanie od andreass211(Pt gru 15, 2017 16:17)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 15, 2017 14:00 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2016 07:01
Posty: 183
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
andreass211 napisał(a):
a jak z kalibracją tej kamery 3AA sobie poradziliście konieczność w ASO zrobienia czy są jakieś inne sposoby?na forum golfa piszą ASO ktoś tam też pisze że w ogóle nie robił i mu działa
Jak kupisz kamerę i nie będziesz jej podpinał do zasilania zanim nie założysz do uchwytu to nie będziesz musiał robić kalibracji kamery.
Ja niestety musiałem ale powiem ci ze jest prosta i do zrobienia pod domem
W moim temacie jest pokazane co i jak. Potrzeba odis lub vas ale polecam odisa bo pokazuje od razu czy kamera widzi plansze kalibracyjną

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka



Za ten post autor tberent otrzymał podziękowanie od andreass211(Pt gru 15, 2017 16:17)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So sty 27, 2018 18:25 
Offline
Specjalista

Auto: 2.0tdi AZV,2004r
Imię: andrzej
Dołączył(a): Pt paź 28, 2011 16:14
Posty: 570
Lokalizacja: stavanger
Podziękował : 81 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy
noi kamerka zamontowana wszystko działa ,pytanie tylko jedno jak u Was działa line asist ?u mnie dość blisko lini auto podjeżdża i wtedy reagować zaczyna czy muszę kalibrację robić ?znaki bardzo ładnie czyta ,gdzieś jeszcze czytałem o to tym że drga kierownica jak się zjeżdża jest to u nas możliwe?

_________________
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So sty 27, 2018 20:11 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI [CFHC]
Imię: Bartek
Dołączył(a): N sty 25, 2015 20:58
Posty: 397
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 74 razy
Ja mam w oryginale line assist i rzeczywiście jak się podjeżdża do linii to czuć opór/wibracje na kierownicy.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

.........

A próbowałeś uruchomić Light assist?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So sty 27, 2018 20:32 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2016 07:01
Posty: 183
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
W ustawieniach masz czas reakcji

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So sty 27, 2018 20:35 
Offline
Specjalista

Auto: 2.0tdi AZV,2004r
Imię: andrzej
Dołączył(a): Pt paź 28, 2011 16:14
Posty: 570
Lokalizacja: stavanger
Podziękował : 81 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy
no mam niby uruchomione bo po odpaleniu silnika daje manetkę w tył to zapala się kontrolka na liczniku lecz nie sprawdziłem bo nie mam jak muszę gdzieś w ciemne rejony pojechać ,czyli u Ciebie dojeżdżasz do lini około 15 cm i kierownica wtedy robi ruch aby odbić ,jak te drgania uruchomić pokaż kodowanie a5 Twoje jak możesz ,może to gdzieś w maglownicy trzeba uruchomić hmm

-- 27 sty 2018, o 20:37 --

tberent napisał(a):
W ustawieniach masz czas reakcji

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


mówisz o adaptacjach w A5?

_________________
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL