Teraz jest N maja 20, 2018 11:09

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 06, 2012 22:50 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: 1T2, 2.0 AZV 136KM
Imię: Paweł
Dołączył(a): Śr sie 08, 2012 11:14
Posty: 247
Lokalizacja: śląskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
ile masz tych aut? ;) nie prosciej przestawic sobie fis na jezyk angielski albo ktorys bardziej dla Ciebie kumaty? Przytrzymujesz kilka sekund + na prawej manetce i wchodzisz w setup i language, i wio...

swoją drogą tłumaczenie pełne by się zdało albo polski soft do FIS-a

_________________
Pozdrawiam
\.//\.//ulkan

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 08, 2012 10:30 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1.9 tdi 105KM 2003r
Imię: Michal
Dołączył(a): Cz sie 23, 2012 20:49
Posty: 54
Lokalizacja: mazowieckie, Żelechów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
wulkan napisał(a):
ile masz tych aut? ;) nie prosciej przestawic sobie fis na jezyk angielski albo ktorys bardziej dla Ciebie kumaty? Przytrzymujesz kilka sekund + na prawej manetce i wchodzisz w setup i language, i wio...

swoją drogą tłumaczenie pełne by się zdało albo polski soft do FIS-a




tak kolegom zmianie języka napewno było by prościej tylko że u mogę nie reaguje przytrzymanie+ a przez vag nie mogę się połączyć poruszyłem ten problem w innym moim poście


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 08, 2012 11:27 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię: Michał
Dołączył(a): Pt maja 27, 2011 17:43
Posty: 4411
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 636 razy
Otrzymał podziękowań: 231 razy
ciężkie przedpołudnie? :hahaha:

_________________
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 08, 2012 14:27 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1.9 tdi 105KM 2003r
Imię: Michal
Dołączył(a): Cz sie 23, 2012 20:49
Posty: 54
Lokalizacja: mazowieckie, Żelechów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
dokładnie ciężkie przedpołudnie he he ale poemat wyrzeźbiłem
tak czy inaczej nie mogę zmienić języka bez vag a vag nie chce się komunikować z samochodem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 07:56 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1,9 TDI-BXE - 2008
Imię: Roman
Dołączył(a): Śr lis 16, 2011 21:00
Posty: 119
Lokalizacja: KRAKOW
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Witam Szanownych Kolegow,jestem posiadaczem Touranka rocznik 2008 1.9 TDI,silnikBXE,PRZBIEG 112000,zakupiony w polskim salonie.
Od 3 tygodni mam problem ze wskazaniem komputera a dokladniej ze wskazanie ilosci paliwa podczas jazdy.Na wyswietlaczu wskazania sa bardzo wysokie,przyklad kiedy ruszam wkazanie 49l/100,potem spada do 23/100 przy dalszej jezdzie 9/100,do 6/100,
Kiedy stoje wyswietlacz pokazuje 0.6-0.7l/h.Sprawdzamh zuhzychieh paliwa hmetoda tradycyjna,ppolegajaca na tankowaniu pelnego zbiornika i wynik jest nastepujacy
4.10.12 zatankowano 38,6 przejachano 596 km czyli srednio spalil 6,7 litra,wczraj 10.10 dotankowano 20,9l a przzjechałem 333 km czyli 6.4l/100czyli w/g mnie wszystko normalnie,natomiast wskazania komputera pokazuja ze srenie spalanie wyniosło 8-9l/100
Prosba prosze o informacje co nalezy sprawdzic zeby komputer miał prawidlowe wskazania.
Na sobote jestem umowiny na diagnostyke komputerowa samochodu,a poniewaz jetsem laikie w tych sprawach,chciałbym czesciowo poznac ray Kolegow.
Przepraszam za tak dlugi moj wywod, dziekuje,pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 08:04 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: BMW E60 530i
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn maja 09, 2011 09:00
Posty: 3673
Lokalizacja: Łuków
Podziękował : 34 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy
podejrzewam ze wszystko jest ok....

Romeczek napisał(a):
Na wyswietlaczu wskazania sa bardzo wysokie,przyklad kiedy ruszam wkazanie 49l/100,potem spada do 23/100 przy dalszej jezdzie 9/100,do 6/100,


te wskazania to sa chwilowe wskazania...

Romeczek napisał(a):
Kiedy stoje wyswietlacz pokazuje 0.6-0.7l/h


też jest ok...

Romeczek napisał(a):
Sprawdzamh zuhzychieh paliwa hmetoda tradycyjna,ppolegajaca na tankowaniu pelnego zbiornika i wynik jest nastepujacy
4.10.12 zatankowano 38,6 przejachano 596 km czyli srednio spalil 6,7 litra,wczraj 10.10 dotankowano 20,9l a przzjechałem 333 km czyli 6.4l/100czyli w/g mnie wszystko normalnie,natomiast wskazania komputera pokazuja ze srenie spalanie wyniosło 8-9l/100


a te "8-9l/100" to jest z ilu km przejechanych?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 08:11 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1,9 TDI-BXE - 2008
Imię: Roman
Dołączył(a): Śr lis 16, 2011 21:00
Posty: 119
Lokalizacja: KRAKOW
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
wskazania 8-9l/100 to po przejechaniu 20 30 km,jazdy po miescie.Poprzednio co pisalem jazda byla mieszana trasa+zakorkowany Krakow.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 08:37 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: BMW E60 530i
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn maja 09, 2011 09:00
Posty: 3673
Lokalizacja: Łuków
Podziękował : 34 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy
Romeczek napisał(a):
wskazania 8-9l/100 to po przejechaniu 20 30 km,jazdy po miescie.Poprzednio co pisalem jazda byla mieszana trasa+zakorkowany Krakow.


no to wszsytko jasne... nie masz sie czym przejmowac... po 20 - km jazdy bedziesz mial zawsze takie wskazania bo przez tyle km faktycznie on tyle spalił to co sobie wyliczyłeś to spalanie średnie z 596km i 333 km a wiec o wiele wiecej niz te 20 czy 30 km, a wiadomo ze przy jednakowej jeżdzie spalanie spada do określonego poziomu... i nie widze potrzeby jazdy na diagnostyke chyba , że cos jeszcze Cie trapi...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 08:38 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię: Tomek
Dołączył(a): Cz sty 06, 2011 12:24
Posty: 2326
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował : 449 razy
Otrzymał podziękowań: 144 razy
Tak jak pisał Dodi , wszystko jest ok. Wskazania na poziomie 0,6 - 0,7 l masz przy włączonej klimatyzacji. Wyłączysz spadnie do 0,5, bywa że nawet do 0,4 l

Zawsze przy ruszaniu pokazuje tak wysokie spalanie. Jeżeli tylko z tym chcesz jechać na diagnostykę to moim zdaniem szkoda kasy. Bo masz wszystko ok.

_________________
Octavia by Tomas Touran by Tomas


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 08:47 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię: Michał
Dołączył(a): So lip 16, 2011 14:00
Posty: 4527
Lokalizacja: Szadek/Łódź/Warszawa
Podziękował : 402 razy
Otrzymał podziękowań: 342 razy
Zdarza się, że przy ruszaniu pokaże 80-90/100

_________________
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 08:52 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1,9 TDI-BXE - 2008
Imię: Roman
Dołączył(a): Śr lis 16, 2011 21:00
Posty: 119
Lokalizacja: KRAKOW
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Bardzo dziekuje za uzyskane informacje,uspokoiliscie mnie Panowie czesciowo,tylko pytanie kolejne, do tej pory wskazania wyswietlacza byly idealne. Przy ruszaniu pokazal max.37 a poziniej idealnie pomiedzy 6 a 9 l jazdy po miescie,oczywiscie ze wzgledu na swoj wiek jezdze raczej spokojnie.

[ Dodano: Czw Paź 11, 2012 09:56 ]
jeszce jedno wskazania 06-07 pokazyje zarowno przy właczonej jak i wyłaczonej klimie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 09:09 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: Alhambra 7N
Imię: Maciej
Dołączył(a): Cz wrz 08, 2011 14:38
Posty: 781
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Romeczek napisał(a):
i jeszcze jedno wskazania 06-07 pokazuje zarowno przy włączonej jak i wyłaczonej klimie.

Teoretycznie przy parcy silnika na wolnych obrotach jak załączyny klimę powinno podskoczyć o 0,1 do 0,2 l/h .

Ale .. czy na pewno klima się włącza ? Czy te badania przeprowadzałeś w lato czy teraz ???? . Teraz (tzn . w takich warunkach temperaturowych to włączysz klimę tylko przyciskiem do ogrzewania (osuszania ) szyby przedniej .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 09:15 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1,9 TDI-BXE - 2008
Imię: Roman
Dołączył(a): Śr lis 16, 2011 21:00
Posty: 119
Lokalizacja: KRAKOW
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
sprawdzale i w lecie i teraz.
w lecie przy upalachptzy wlaczonej klimie wskazywał 0.7-0.8.teraz pokazuje 0.6-07
ja mam klime automatyczna i jak przeczutalem ona sie wyłacza sama jak temperatura spadnie do +5


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 09:31 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: Alhambra 7N
Imię: Maciej
Dołączył(a): Cz wrz 08, 2011 14:38
Posty: 781
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Romeczek napisał(a):
sprawdzalem i w lecie i teraz.
w lecie przy upalach ptzy wlaczonej klimie wskazywał 0.7-0.8.teraz pokazuje 0.6-07


I wszystko w lato jest ok wskazania sa prawidłowe to w lato mogłes zaobserowowac ten skok zuzycia paliwa .


Romeczek napisał(a):
ja mam klime automatyczna i jak przeczutalem ona sie wyłacza sama jak temperatura spadnie do +5


W klimatroniku to nie jest tak .
Klimatyzacja włącza się na różnice temperatur w kabinie i na zewnątrz . Jeśli na zewnątrz będzie zimniej niż w kabinie to Klimatronic nie załączy sprężarki .

Jak temperatura spadnie do +5 ???? ..... to może mylisz załączanie dogrzewacza postojowego tj WEBASTO


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 11, 2012 09:40 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię: Mateusz
Dołączył(a): Pt cze 10, 2011 09:21
Posty: 5064
Lokalizacja: Lubuskie
Podziękował : 79 razy
Otrzymał podziękowań: 362 razy
Maciej_F, jest takie zabezpieczenie w klimie,że poniżej 5st. się nie załączy sprężarka choćby nie wiem co.. chyba po to żeby parownik,albo coś innego nie zamarzło.. ;)

_________________
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL