Teraz jest Śr cze 28, 2017 04:49

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So mar 03, 2012 17:33 
Offline

Auto:
Imię:
Dołączył(a): N lis 20, 2011 11:46
Posty: 4
Lokalizacja: szczecin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam.
Od pewnego czasu moja zmieniarka CD przestala działać. Touran 2005r rok, odtwarzacz MFD2. Na wyświetlaczu pojawia się bląd ,,cdc error,,.
Poproszę o jaką kolwiek wskazówke.

Pozdrawiam Robert


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So mar 03, 2012 17:52 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1,9tdi
Imię: dar
Dołączył(a): Cz sie 11, 2011 13:03
Posty: 1874
Lokalizacja: koszalin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy
błąd płyty,próbowałeś z inną? może laserek wyczyść.

_________________
Gość--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So mar 03, 2012 18:32 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: CFHC'11, CFJB'13
Imię: Marek
Dołączył(a): So sie 28, 2010 22:55
Posty: 2754
Lokalizacja: lubuskie
Podziękował : 24 razy
Otrzymał podziękowań: 113 razy
Niestety taki jest urok zmieniarki, podobnie dzieje się z oryginalnym symulatorem zmieniarki na USB. Problem tkwi w komunikacji radia ze zmieniarką, a dokładnie jej inicjowaniem i od czasu do czasu sie wiesza.
Jeśli masz to teraz na stałe, to wyjmij radio i wyciągnij wtyczkę zmieniarki (kolor niebieski, możesz to zrobić razem z pozostałymi żółtą i zieloną), włącz navi i wtedy wepnij wtyczkę ponownie.

_________________
Pozdrawiam

Turanek
161KKD131
ObrazekObrazekObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2012 21:39 
Offline

Auto:
Imię:
Dołączył(a): N lis 20, 2011 11:46
Posty: 4
Lokalizacja: szczecin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Laserek czyściłem i nic się nie wydarzyło, dalej wręcz pojawia się błąd.
Spróbuje wyjąć radio, tylko nie mam zilonrgo pojęcia JAK....
Morze jakaś podpowiedż. Z góry dziękuje.
Robert.[/list]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2012 21:45 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1,9tdi
Imię: dar
Dołączył(a): Cz sie 11, 2011 13:03
Posty: 1874
Lokalizacja: koszalin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Tak jak touranek napisał,zostaw zmieniarkę,wyciągnij radio itd.

_________________
Gość--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2012 22:57 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): N lut 06, 2011 23:19
Posty: 72
Lokalizacja: koszalin/kołobrzeg
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Robrob21 napisał(a):
Laserek czyściłem i nic się nie wydarzyło, dalej wręcz pojawia się błąd.
Spróbuje wyjąć radio, tylko nie mam zilonrgo pojęcia JAK....
Morze jakaś podpowiedż. Z góry dziękuje.
Robert.[/list]


musisz zdjąc ramke co jest doookoła radia,jest na zatrzaskach, musisz pociągnąc ramke do siebie zacznij od dołu,potem boki i góra.
Pod ramką radio jest przykręcone na cztery torxy chyba T10 albo T15


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 05, 2012 18:36 
Offline

Auto:
Imię:
Dołączył(a): N lis 20, 2011 11:46
Posty: 4
Lokalizacja: szczecin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dziekuje za pomoc dzis zrobilem tak jak radziliscie i sie udalo. Zobaczymy na jak dlugo.... Moze juz czas aby zminic na RNS 510 lub cos innego...
Dziekuje za pomoc Pozdrawiam Robert :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 17, 2017 17:12 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1T2 , 2.0 tdi BMN
Imię: Maciej
Dołączył(a): N kwi 09, 2017 11:05
Posty: 10
Lokalizacja: WOLBÓRZ
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
https://youtu.be/HEDqKF95lAs
Mi to nie działa . Proszę o pomoc dzięki .


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL