Teraz jest Wt paź 24, 2017 10:28

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr lip 12, 2017 22:55 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: VW Touran, 2.0 CFHC ,2011
Imię: Krzysiek
Dołączył(a): So lis 10, 2012 09:00
Posty: 82
Lokalizacja: Łomża
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
c
ManyPL napisał(a):
/dev/mmcblk0p1 taki odczyt karty - po wpisaniu komendy zmiany CID taki komunikat

root@ubuntu:~/Desktop/mmc_tools# sudo ./mmc prog_cid /dev/mmcblk0 5d53424c32424d31013917ca53010400
./mmc: 1: ./mmc: Syntax error: ")" unexpected
znaczy karta sie nie nadaje??


czasami ta aplikacja mmc nie dziala poprawnie i wtedy trzeba uzyc mmc32

_________________
Bylo 1T2 1,9 TDI 105 KM jest 1T3 2.0 TDI 140KM
ObrazekObrazek

wiecej o moim myczkowozie tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lip 13, 2017 08:35 
Offline
Kandydat
Avatar użytkownika

Auto: 2.0 TDI 2013
Imię: Mirek
Dołączył(a): Cz kwi 13, 2017 21:45
Posty: 5
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
myczek napisał(a):
c
ManyPL napisał(a):
/dev/mmcblk0p1 taki odczyt karty - po wpisaniu komendy zmiany CID taki komunikat

root@ubuntu:~/Desktop/mmc_tools# sudo ./mmc prog_cid /dev/mmcblk0 5d53424c32424d31013917ca53010400
./mmc: 1: ./mmc: Syntax error: ")" unexpected
znaczy karta sie nie nadaje??


czasami ta aplikacja mmc nie dziala poprawnie i wtedy trzeba uzyc mmc32



Odczyt karty mmcblk0p1 jest ok?

wystarczy zmienić w komendzie na mmc32 - tak jak poniżej?
sudo ./mmc32 prog_cid /dev/mmcblk0 5d53424c32424d31013917ca53010400

wydaje mi się, ze tak robiłem ale nie zadziałało. Wieczorem sprawdzę :)

Nie zadziałało - taka ciekawostka - opakowanie karty było z napisem Made In Korea, adapter jest made in China a sama karta niestety made i Philippines.

Temat ogarnięty - na karcie, która nie ma możliwości zmiany CID tez można zaktualizować nawigację :).

Pozdrawiam

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt paź 06, 2017 20:31 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Auto: 1T3, 2.0 CFHC 178KM 393Nm
Imię: Andrzej
Dołączył(a): Pn maja 12, 2014 12:30
Posty: 26
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kolego ManyPL, mógłbyś się pochwalić jak poradzileś sobie bez zmiany kodu CID na karcie?

_________________
2.0 CFHC, 178KM, 393 Nm


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz paź 12, 2017 15:19 
Offline
Kandydat

Auto: Caddy 1.6 TDI CAYD 2013
Imię: Mariusz
Dołączył(a): Wt lip 02, 2013 10:32
Posty: 7
Lokalizacja: DE
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
muchazar napisał(a):
Kolego ManyPL, mógłbyś się pochwalić jak poradzileś sobie bez zmiany kodu CID na karcie?

Pod dany kod CID obecny na karcie został wygenerowany kod do zablokowania karty...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So paź 14, 2017 12:40 
Offline

Auto: VW SHARAN N7
Imię: Paweł
Dołączył(a): So paź 14, 2017 12:28
Posty: 1
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam. Panowie czy ktoś próbował nagrać mapy na kartach z innym Model code:? pójdzie czy nie ? albo może ktoś ma dojście do właściwych kart? gdzie kupić? Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So paź 14, 2017 19:49 
Offline
Kandydat

Auto: Caddy 1.6 TDI CAYD 2013
Imię: Mariusz
Dołączył(a): Wt lip 02, 2013 10:32
Posty: 7
Lokalizacja: DE
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
krychu33 napisał(a):
Witam. Panowie czy ktoś próbował nagrać mapy na kartach z innym Model code:? pójdzie czy nie ? albo może ktoś ma dojście do właściwych kart? gdzie kupić? Pozdrawiam.

Można zrobić to na każdej karcie pod warunkiem że ktoś wygeneruje ci kod do zablokowania karty pod numer CID zawarty na karcie, problemem jest zmiana numeru CID na każdej karcie bowiem tylko karty samsunga posiadały ten błąd umożliwiający zmianę CID, algorytm połączenia numeru CID i kodu do zablokowania już dawno został złamany a karty na olx które wyglądają jak oryginały i kosztujace 1/3 tego co salon to tez podróbki



Za ten post autor kowalwalcz otrzymał podziękowanie od krychu33(N paź 15, 2017 08:31)
Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL