Teraz jest So sty 20, 2018 16:08

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N gru 10, 2017 19:59 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2016 07:01
Posty: 137
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
spacewalker napisał(a):
tberent napisał(a):
dopiero zasysam z mega. dam znać i podziękuje jak zadziała .

to Ty nadal z RNS-em ?
Tak bo najlepiej mi się podoba do środka w aucie.
DM wsadziłem w tamtym tygodniu od kolegi jak mnie odwiedził i fajnie to wygląda ale bez zmiany steru to za bardzo mi się gryzie.
Staram się rozpracowac ACC i stoję w miejscu z ABS , i dopiero wtedy zestaw ster i radio.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 10, 2017 21:02 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię: Wojtek
Dołączył(a): Pn lut 10, 2014 23:23
Posty: 610
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 20 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
hagio napisał(a):
Ja 3 płyty "marketowe" uwaliłem..piszcie na czym "tłoczycie" i jakim softem najlepiej

Pierwsza płyta z brzegu - jakiś Fortis, nagrywane Nero z prędkością 4x (wolniej się nie dało).

_________________
Był Touran 1T2 jest Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 10, 2017 21:03 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2016 07:01
Posty: 137
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
rzutnik napisał(a):
hagio napisał(a):
Ja 3 płyty "marketowe" uwaliłem..piszcie na czym "tłoczycie" i jakim softem najlepiej

Pierwsza płyta z brzegu - jakiś Fortis, nagrywane Nero z prędkością 4x (wolniej się nie dało).
+ czy - ?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 10, 2017 21:04 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię: Wojtek
Dołączył(a): Pn lut 10, 2014 23:23
Posty: 610
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 20 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
DVD+R DL

_________________
Był Touran 1T2 jest Touran 1T3



Za ten post autor rzutnik otrzymał podziękowanie od tberent(N gru 10, 2017 21:05)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn gru 11, 2017 20:17 
Offline
Początkujący

Auto: VW Touran 1.6 TDI 2011r
Imię: Jakub
Dołączył(a): N gru 03, 2017 20:20
Posty: 33
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
U mnie poszlo bez problemu. Verbatim dl +


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 12, 2017 18:44 
Offline
Przeglądacz

Auto: Touran 2.0 103 KW BKD
Imię: Darek
Dołączył(a): Wt paź 11, 2011 19:54
Posty: 88
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki za mapę nagrane z karty sd



Za ten post autor darek_w otrzymał podziękowanie od hagio(Cz gru 14, 2017 09:06)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 13, 2017 20:02 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 2.0 BKD 2004
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr gru 13, 2017 13:41
Posty: 11
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
U mnie w tym roku mapa nie chce się wgrać z płyty dochodzi do 80% i od nowa...
Z karty też nie nagra bo radio nie przełącza się w tryb kopiowania...
Po paru restartach albo wygasa albo wraca do odtwarzania mp3 z karty ...
Laser czyściłem i nic nie pomaga....
W tamtym roku poszło ładnie z karty
Aktualnie mam soft 5238A
Napiszcie czym nagrywać i jak i czy skompresowana mapa by mieściła się na płycie 4,7gb też jest pełnowartościowa czy coś jej brakuje?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 09:11 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię: BARTOSZ
Dołączył(a): So lut 04, 2012 13:35
Posty: 971
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 256 razy
Otrzymał podziękowań: 123 razy
MTV napisał(a):
U mnie w tym roku mapa nie chce się wgrać z płyty dochodzi do 80% i od nowa...
Z karty też nie nagra bo radio nie przełącza się w tryb kopiowania...
Po paru restartach albo wygasa albo wraca do odtwarzania mp3 z karty ...
Laser czyściłem i nic nie pomaga....
W tamtym roku poszło ładnie z karty
Aktualnie mam soft 5238A
Napiszcie czym nagrywać i jak i czy skompresowana mapa by mieściła się na płycie 4,7gb też jest pełnowartościowa czy coś jej brakuje?

Zrob tak
viewtopic.php?f=20&t=18546&start=30
u mnie poszło . Uwaliłem z 10 DVD +DL
Nagrywalem cb burnerxp czy jakoś tak. Prędkość na minimum .

_________________
PPD-VCDS-14.10 eng./FFIS/FSH/RNS510/MFL R-LINE/FW/DW/BN30H/TPMS/RLS/OPS/PPM/PIŁKA GOLFOWA GTD./PODŚWIETLANE LUSTERKA/POMPA ABS Z LC/TACHO PREMIUM/BT PREMIUM Z WIFI
SOON..... INTER/OUT FOTOCHROM/SKŁADANE LUSTERKA.
INTERFEJS DO WEBASTO-DIAGNOZA

wódka nie rozwiąże twoich problemów,ale z drugiej strony...mleko też ich nie rozwiąże
Moje Auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 758#p91758


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 10:47 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 2.0 BKD 2004
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr gru 13, 2017 13:41
Posty: 11
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
niestety u mnie z karty sd nie pójdzie w tym roku mapa... , może spowodowane jest to wersją radia , mam wersję C ( DOKŁADNIE C6 ) soft 5238A
do konwertowania mapy na kartę użyłem programu map tools 0.8 , w tamtym roku V14 poszła bez problemu , jeszcze spróbuję wersją map tools 2.0.2 , chociaż nie wiem czy ma to znaczenie.
Płyty DVD nagrywałem na kilka sposobów zarówno metodą (disc at once )jak i (track at once) i programami Img Burn , UltraIso , Power2Go . Póki co jedną płytę załapało i mieli ją ale nie dochodzi do końca , nie wiem czy za kilka dni w końcu załapie czy ma ktoś na to jakieś rozwiązanie...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 15:50 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię: BARTOSZ
Dołączył(a): So lut 04, 2012 13:35
Posty: 971
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 256 razy
Otrzymał podziękowań: 123 razy
MTV napisał(a):
użyłem programu map tools 0.8

Powinieneś użyć 0.8b
Zrób według tej instrukcji co podałem i CDBurnerXP do palenia płyty "Track at Once" płytę DVD+ VERBATIM

_________________
PPD-VCDS-14.10 eng./FFIS/FSH/RNS510/MFL R-LINE/FW/DW/BN30H/TPMS/RLS/OPS/PPM/PIŁKA GOLFOWA GTD./PODŚWIETLANE LUSTERKA/POMPA ABS Z LC/TACHO PREMIUM/BT PREMIUM Z WIFI
SOON..... INTER/OUT FOTOCHROM/SKŁADANE LUSTERKA.
INTERFEJS DO WEBASTO-DIAGNOZA

wódka nie rozwiąże twoich problemów,ale z drugiej strony...mleko też ich nie rozwiąże
Moje Auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 758#p91758


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 14, 2017 20:50 
Offline
Zaawansowany

Auto: TouranCross 2.0 CR CJFA
Imię: Łukasz
Dołączył(a): Wt sie 23, 2011 11:34
Posty: 475
Lokalizacja: Ołpiny/Kraków
Podziękował : 136 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Dzieki Space za linka.!!
Zainstalowalem z karty sd. Wszystko sie zainstalowalo na koniec plyta sie wysunela. Mapa ladnie dziala ale jwst problem podczas szukania miast/miejscowosci. Nie znajduje zadnych polskich miast mimo tego ze zaznaczony jest kraj Polska. Pokazuje jakies miasta (chyba) portugalskie. W czym moze byc problem?

-- 16 gru 2017, o 23:13 --

Dzisiaj nagralem plyte 8,5GB i po wlozeniu do napedu nie rozpoczyna procesu instalacji ale za to moge wyszukac polskiego miasta/ miejscowosci. Wyciagne plyte to juz nie znajduje.
Nie moge tego rozgryzc, jakies sugestie?

_________________
Po pierwsze ... 1T1 Po drugie... 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N gru 17, 2017 21:08 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 2.0 BKD 2004
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr gru 13, 2017 13:41
Posty: 11
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Myślę że może pomóc fix do swl ,znajdziesz na gryzoniu, ja w tym roku wgrałem na nowo soft później mapę z karty a na koniec jeszcze z płyty musiało dokopiować resztę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 20, 2017 10:31 
Offline
Kandydat

Auto: 1P 2.0TSI 2010
Imię: Miro
Dołączył(a): Śr gru 20, 2017 10:17
Posty: 5
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam serdecznie,

Rok temu V14 przerobiona 0.8b wgrała mi sie bez problemu z SD ( w leonie, soft 4120 ),
w tym roku V15 niestety nie idzie..
Nagram na płytę.

Mam pytanie, dwie różne jednostki, jedna w leonie1P, druga w golfie6 , czy V15 pójdzie na tych SW, HW, czy trzeba coś aktualizować ?

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 20, 2017 12:55 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: CFJA, 2.0, 2011
Imię: Zyndram
Dołączył(a): Śr lis 07, 2012 07:57
Posty: 160
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
BRUNO55 napisał(a):
To nie ma nic wspólnego z RNS-em i mapą V15
To żeby było coś wspólnego, to już drugi dzień próbuje z twojego chomika pobrać 0.8b i dostaję info iż plik chwilowo niedostępny.

Możesz luknąć czy wszystko jest ok???

ps.
dwa różne komputery w dwóch różnych rejonach.

Zbędne komentarze pousuwane...


Ostatnio edytowano Śr gru 20, 2017 13:38 przez jeżu, łącznie edytowano 2 razy
Moderacja


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 20, 2017 13:08 
Offline
Kandydat

Auto: 1P 2.0TSI 2010
Imię: Miro
Dołączył(a): Śr gru 20, 2017 10:17
Posty: 5
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
0.8b do ściagnięcia

Tak V14 , jak i v15 mi przerobiło

https://www.easypaste.org/file/rKWzOJb4 ... ar?lang=pl


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL