Teraz jest Cz cze 21, 2018 13:23

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 14:31 
Online
____________________
____________________

Auto: Touran 1.6 2005
Imię: krzysztof
Dołączył(a): Pt wrz 23, 2016 17:31
Posty: 26
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
żeby podpiąć fabryczna kamerę vw trzeba zakupić tzw opóźniacz
gdzieś to widziałem poszukam i się odezwę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 14:55 
Online
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI BMN, 2007
Imię: Jarek
Dołączył(a): N maja 10, 2015 20:02
Posty: 540
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował : 69 razy
Otrzymał podziękowań: 61 razy
jeżeli mam kiere multi 8 przyciskową i moduł 1K0 953 549 AQ to czy będzie i w jakim zakresie działać sterowanie z kierownicy?

_________________
moje czarne


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 15:10 
Offline
Początkujący

Auto: passat
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz lis 23, 2017 01:06
Posty: 14
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 15:38 
Online
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI BMN, 2007
Imię: Jarek
Dołączył(a): N maja 10, 2015 20:02
Posty: 540
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował : 69 razy
Otrzymał podziękowań: 61 razy
molnar napisał(a):
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.


To chyba nie do mnie?

_________________
moje czarne


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 16:01 
Offline
Początkujący

Auto: passat
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz lis 23, 2017 01:06
Posty: 14
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
jaras99 napisał(a):
molnar napisał(a):
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.


To chyba nie do mnie?


Nie do ciebie - pare postow wyzej.
A jesli chodzi o multi kiere to bedzie ci dzialac zmiana glosnosci i jesli dobrze pamietam to tyle.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 17:12 
Online
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI BMN, 2007
Imię: Jarek
Dołączył(a): N maja 10, 2015 20:02
Posty: 540
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował : 69 razy
Otrzymał podziękowań: 61 razy
molnar napisał(a):
jaras99 napisał(a):
molnar napisał(a):
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.


To chyba nie do mnie?


Nie do ciebie - pare postow wyzej.
A jesli chodzi o multi kiere to bedzie ci dzialac zmiana glosnosci i jesli dobrze pamietam to tyle.


Ok. W obecnym radio mam zamontowamą kamere cofania AV (jakiś chinol), podpieta po plus ze wstecznego i wszystko działa. Ten "opóźniacz" jest konieczny?

_________________
moje czarne


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 17:36 
Offline
Początkujący

Auto: passat
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz lis 23, 2017 01:06
Posty: 14
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
nic nie wiem o opzniaczu. Zeby podlaczyc oryginalna kamere vw pod rcd330 potrzebny jest konwerter sygnalow video , zeby podlaczyc chinska kamere nic nie jest potrzebne bo one maja zwykle wyjscie video.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 18:52 
Online
____________________
____________________

Auto: Touran 1.6 2005
Imię: krzysztof
Dołączył(a): Pt wrz 23, 2016 17:31
Posty: 26
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
opóźniacz konwertor podłącza się jak mam oryginalna kamerę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 19:05 
Offline

Auto: Alhambra MY2012 2.0TDI
Imię: Adam
Dołączył(a): Śr cze 15, 2016 10:16
Posty: 3
Lokalizacja: okolice Gniezna
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
@molnar: dzięki, czyli tak jak przypuszczałem. Wpisując "rgb to cvbs" w googlach 3 podpowiedź była "rgb to cvbs vw converter" więc to chyba popularny temat (chyba, że coś podobnego wpisywałem i nie pamiętam)

Pytanie tylko czy jest coś na co należy uważać w przypadku tych konwerterów? Chińczyki przy każdej ofercie piszą, że może nie działać w konkretnym samochodzie wiec może są jakieś różnice... pewnie się dowiem dopiero jak zamówię :haha:

Co do opóźniacza, to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania jak to faktycznie miałoby być, a widzę, że zdania są podzielone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 22:03 
Offline
Początkujący

Auto: passat
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz lis 23, 2017 01:06
Posty: 14
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
forrestas napisał(a):
@molnar: dzięki, czyli tak jak przypuszczałem. Wpisując "rgb to cvbs" w googlach 3 podpowiedź była "rgb to cvbs vw converter" więc to chyba popularny temat (chyba, że coś podobnego wpisywałem i nie pamiętam)

Pytanie tylko czy jest coś na co należy uważać w przypadku tych konwerterów? Chińczyki przy każdej ofercie piszą, że może nie działać w konkretnym samochodzie wiec może są jakieś różnice... pewnie się dowiem dopiero jak zamówię :haha:

Co do opóźniacza, to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania jak to faktycznie miałoby być, a widzę, że zdania są podzielone.


Jesli chodzi o konwerter to sa to tanie zabawki choc konwersja sygnalu zeby nie tracic na jego jakosci wcale nie jest taka prosta i tania. Generalnie wszystkie chinckie konwertery zabieraja jakosc ( widac to po szczegolach obrazka ) ale niestety cos za cos. Nie testowalem tego specjalnie, mam w moim aucie oryginalna kamere hi ( skretne linie ) ktora sam zakladalem , kodowalem i robilem adaptacje do auta i tak jak szybko kupilem rcd330 tak szybko je sprzedalem. Wole rns315 z jego funkcjonalnoscia niz chinski sprzet ( dla mnie to wynalazek - jest to moje prywatne zdanie, moge miec takie ).
Nikomu oczywiscie nie odbieram prawa zakupu tego sprzetu i posiadania odmiennego zdania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt sty 12, 2018 08:44 
Offline

Auto: Alhambra MY2012 2.0TDI
Imię: Adam
Dołączył(a): Śr cze 15, 2016 10:16
Posty: 3
Lokalizacja: okolice Gniezna
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
@molnar: Bardzo ciekawe i wartościowe (przynajmniej dla mnie) stwierdzenie :uklon: Niestety nie miałem rcd330 w ręku więc nie bardzo wiem na czym ta chińskość polega. Mógłbyś rozwinąć tę myśl?

W sumie to też się zastanawiałem na rns315 zwłaszcza, że można je b. tanio znaleźć (~600pln, z kodem) ale z tym radiem akurat mialem do czynienia i wiem, że za dużo mi ta zmiana nie da:
1) Teraz jeżdżę z telefonem i nie wyobrażam sobie powrotu do navi offline. (Android Auto zakładam, że da mi taką możliwość podobnie jak CarPlay - mapy Apple'a)
2) Wybieranie głosowe - podobno przy wersji CarPlay działa przycisk wybierania głosowego na kierownicy - miałem w Kia Ceed wybieranie głosowe i to był absolutnie killer feature (Zakładam, że google/Siri sobie z tym poradzi - wybierania głosowego by VW nawet nie będę komentował)
3) Muzyki też słucham głównie ze Spotify więc możliwość obsługi na ekranie byłaby dużym ułatwieniem

W sumie na początku powinienem zaznaczyć, że rozważam wersję NoName.

@molnar: I jeszcze jedno pytanie bo na kamerach się absolutnie nie znam: Hi odnosi się do kamery (rodzielczość) czy linii skrętnych. Bo linie wprawdzie mam, ale jakość nawet bez konwertera jest słaba.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt lut 09, 2018 22:57 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 1.9 TDI 77KW
Imię: MACIEJ
Dołączył(a): Śr lut 24, 2016 01:38
Posty: 65
Lokalizacja: GNIEZNO
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Posiadam w moim Touranie RCD330 Desay...W razie co na obecną chwilę mogę pomóc w zmianie kolorów radia na czerwone, język polski 99,9%, oraz odblokowanie radia do pulpitu win 6.0 CE... Nie ukrywam nauka na forum golf VI.. Podziękowania dla kolegów z tego forum którzy podzielili się plikami i informacjami w tym temacie.

-- Pt lut 09, 2018 22:58 --

Teraz przy czasie jestem na etapie wgrania EasyConnected z pełną obsługą androida

-- Pt lut 09, 2018 23:07 --



-- Pt lut 09, 2018 23:07 --



-- Pt lut 09, 2018 23:08 --



-- Pt lut 09, 2018 23:09 --



-- Pt lut 09, 2018 23:11 --



-- Pt lut 09, 2018 23:13 --

jak dla mnie super radyjko w razie co służę pomocą w udostępnieniu odpowiednich plików, ich instalacji itp.


Załączniki:
20180204_215617.jpg
20180204_215617.jpg [ 47.59 KiB | Przeglądane 757 razy ]
20180204_215646.jpg
20180204_215646.jpg [ 48.2 KiB | Przeglądane 757 razy ]
20180204_215725.jpg
20180204_215725.jpg [ 46.69 KiB | Przeglądane 757 razy ]
20180204_215606.jpg
20180204_215606.jpg [ 57.62 KiB | Przeglądane 757 razy ]
20180202_144613.jpg
20180202_144613.jpg [ 44.25 KiB | Przeglądane 757 razy ]
20180204_215725.jpg
20180204_215725.jpg [ 46.69 KiB | Przeglądane 757 razy ]

Za ten post autor maciej22.86 otrzymał podziękowanie od bossfarba(Pt lut 09, 2018 23:13)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So lut 10, 2018 12:47 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: vw touran 1.6 FSI 2006
Imię: Tomek
Dołączył(a): Pt kwi 03, 2015 19:59
Posty: 84
Lokalizacja: Świebodzice
Podziękował : 32 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Krzycho napisał(a):
@Adamos też ma, sam mu montowałem... jak by co to mam na sprzedaż wraz z polskim menu...

Jaka cena?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 28, 2018 10:16 
Offline
Kandydat

Auto: Vw
Imię: Jarosław
Dołączył(a): Śr sty 24, 2018 20:54
Posty: 9
Lokalizacja: Jastrowie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam szukam RCD330G z CarPlay pod Iphone, najlepiej z polskim menu. Macie może jakieś sprawdzone źródło na ali albo w Polsce? Możecie podesłać jakieś linki ?

pzdr :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 28, 2018 12:45 
Offline
Przeglądacz

Auto: nie touran
Imię: Mariusz
Dołączył(a): Cz gru 22, 2016 20:57
Posty: 58
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Jago4 napisał(a):
Witam szukam RCD330G z CarPlay pod Iphone, najlepiej z polskim menu. Macie może jakieś sprawdzone źródło na ali albo w Polsce? Możecie podesłać jakieś linki ?

pzdr :)

Ja kupowałem na Ali od sklepu auto aidu, mają różne modele i konfiguracje

_________________
Generowanie PASSWORD do RNS315 pod podany numer CID dla KAŻDEJ karty SD. Nie ma znaczenia jaka to karta. Podajesz swój numer CID dostajesz pasujący PASSWORD


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bossfarba, cykraz, spacewalker i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL