Teraz jest N lut 18, 2018 03:45

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 14:31 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 1.6 2005
Imię: krzysztof
Dołączył(a): Pt wrz 23, 2016 17:31
Posty: 17
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
żeby podpiąć fabryczna kamerę vw trzeba zakupić tzw opóźniacz
gdzieś to widziałem poszukam i się odezwę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 14:55 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI BMN, 2007
Imię: Jarek
Dołączył(a): N maja 10, 2015 20:02
Posty: 510
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował : 67 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
jeżeli mam kiere multi 8 przyciskową i moduł 1K0 953 549 AQ to czy będzie i w jakim zakresie działać sterowanie z kierownicy?

_________________
moje czarne


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 15:10 
Offline
Początkujący

Auto: passat
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz lis 23, 2017 01:06
Posty: 14
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 15:38 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI BMN, 2007
Imię: Jarek
Dołączył(a): N maja 10, 2015 20:02
Posty: 510
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował : 67 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
molnar napisał(a):
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.


To chyba nie do mnie?

_________________
moje czarne


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 16:01 
Offline
Początkujący

Auto: passat
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz lis 23, 2017 01:06
Posty: 14
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
jaras99 napisał(a):
molnar napisał(a):
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.


To chyba nie do mnie?


Nie do ciebie - pare postow wyzej.
A jesli chodzi o multi kiere to bedzie ci dzialac zmiana glosnosci i jesli dobrze pamietam to tyle.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 17:12 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI BMN, 2007
Imię: Jarek
Dołączył(a): N maja 10, 2015 20:02
Posty: 510
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował : 67 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy
molnar napisał(a):
jaras99 napisał(a):
molnar napisał(a):
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.


To chyba nie do mnie?


Nie do ciebie - pare postow wyzej.
A jesli chodzi o multi kiere to bedzie ci dzialac zmiana glosnosci i jesli dobrze pamietam to tyle.


Ok. W obecnym radio mam zamontowamą kamere cofania AV (jakiś chinol), podpieta po plus ze wstecznego i wszystko działa. Ten "opóźniacz" jest konieczny?

_________________
moje czarne


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 17:36 
Offline
Początkujący

Auto: passat
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz lis 23, 2017 01:06
Posty: 14
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
nic nie wiem o opzniaczu. Zeby podlaczyc oryginalna kamere vw pod rcd330 potrzebny jest konwerter sygnalow video , zeby podlaczyc chinska kamere nic nie jest potrzebne bo one maja zwykle wyjscie video.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 18:52 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 1.6 2005
Imię: krzysztof
Dołączył(a): Pt wrz 23, 2016 17:31
Posty: 17
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
opóźniacz konwertor podłącza się jak mam oryginalna kamerę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 19:05 
Offline

Auto: Alhambra MY2012 2.0TDI
Imię: Adam
Dołączył(a): Śr cze 15, 2016 10:16
Posty: 3
Lokalizacja: okolice Gniezna
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
@molnar: dzięki, czyli tak jak przypuszczałem. Wpisując "rgb to cvbs" w googlach 3 podpowiedź była "rgb to cvbs vw converter" więc to chyba popularny temat (chyba, że coś podobnego wpisywałem i nie pamiętam)

Pytanie tylko czy jest coś na co należy uważać w przypadku tych konwerterów? Chińczyki przy każdej ofercie piszą, że może nie działać w konkretnym samochodzie wiec może są jakieś różnice... pewnie się dowiem dopiero jak zamówię :haha:

Co do opóźniacza, to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania jak to faktycznie miałoby być, a widzę, że zdania są podzielone.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz sty 11, 2018 22:03 
Offline
Początkujący

Auto: passat
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz lis 23, 2017 01:06
Posty: 14
Lokalizacja: Radom
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
forrestas napisał(a):
@molnar: dzięki, czyli tak jak przypuszczałem. Wpisując "rgb to cvbs" w googlach 3 podpowiedź była "rgb to cvbs vw converter" więc to chyba popularny temat (chyba, że coś podobnego wpisywałem i nie pamiętam)

Pytanie tylko czy jest coś na co należy uważać w przypadku tych konwerterów? Chińczyki przy każdej ofercie piszą, że może nie działać w konkretnym samochodzie wiec może są jakieś różnice... pewnie się dowiem dopiero jak zamówię :haha:

Co do opóźniacza, to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania jak to faktycznie miałoby być, a widzę, że zdania są podzielone.


Jesli chodzi o konwerter to sa to tanie zabawki choc konwersja sygnalu zeby nie tracic na jego jakosci wcale nie jest taka prosta i tania. Generalnie wszystkie chinckie konwertery zabieraja jakosc ( widac to po szczegolach obrazka ) ale niestety cos za cos. Nie testowalem tego specjalnie, mam w moim aucie oryginalna kamere hi ( skretne linie ) ktora sam zakladalem , kodowalem i robilem adaptacje do auta i tak jak szybko kupilem rcd330 tak szybko je sprzedalem. Wole rns315 z jego funkcjonalnoscia niz chinski sprzet ( dla mnie to wynalazek - jest to moje prywatne zdanie, moge miec takie ).
Nikomu oczywiscie nie odbieram prawa zakupu tego sprzetu i posiadania odmiennego zdania.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt sty 12, 2018 08:44 
Offline

Auto: Alhambra MY2012 2.0TDI
Imię: Adam
Dołączył(a): Śr cze 15, 2016 10:16
Posty: 3
Lokalizacja: okolice Gniezna
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
@molnar: Bardzo ciekawe i wartościowe (przynajmniej dla mnie) stwierdzenie :uklon: Niestety nie miałem rcd330 w ręku więc nie bardzo wiem na czym ta chińskość polega. Mógłbyś rozwinąć tę myśl?

W sumie to też się zastanawiałem na rns315 zwłaszcza, że można je b. tanio znaleźć (~600pln, z kodem) ale z tym radiem akurat mialem do czynienia i wiem, że za dużo mi ta zmiana nie da:
1) Teraz jeżdżę z telefonem i nie wyobrażam sobie powrotu do navi offline. (Android Auto zakładam, że da mi taką możliwość podobnie jak CarPlay - mapy Apple'a)
2) Wybieranie głosowe - podobno przy wersji CarPlay działa przycisk wybierania głosowego na kierownicy - miałem w Kia Ceed wybieranie głosowe i to był absolutnie killer feature (Zakładam, że google/Siri sobie z tym poradzi - wybierania głosowego by VW nawet nie będę komentował)
3) Muzyki też słucham głównie ze Spotify więc możliwość obsługi na ekranie byłaby dużym ułatwieniem

W sumie na początku powinienem zaznaczyć, że rozważam wersję NoName.

@molnar: I jeszcze jedno pytanie bo na kamerach się absolutnie nie znam: Hi odnosi się do kamery (rodzielczość) czy linii skrętnych. Bo linie wprawdzie mam, ale jakość nawet bez konwertera jest słaba.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt lut 09, 2018 22:57 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 1.9 TDI 77KW
Imię: MACIEJ
Dołączył(a): Śr lut 24, 2016 01:38
Posty: 58
Lokalizacja: GNIEZNO
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Posiadam w moim Touranie RCD330 Desay...W razie co na obecną chwilę mogę pomóc w zmianie kolorów radia na czerwone, język polski 99,9%, oraz odblokowanie radia do pulpitu win 6.0 CE... Nie ukrywam nauka na forum golf VI.. Podziękowania dla kolegów z tego forum którzy podzielili się plikami i informacjami w tym temacie.

-- Pt lut 09, 2018 22:58 --

Teraz przy czasie jestem na etapie wgrania EasyConnected z pełną obsługą androida

-- Pt lut 09, 2018 23:07 --



-- Pt lut 09, 2018 23:07 --



-- Pt lut 09, 2018 23:08 --



-- Pt lut 09, 2018 23:09 --



-- Pt lut 09, 2018 23:11 --



-- Pt lut 09, 2018 23:13 --

jak dla mnie super radyjko w razie co służę pomocą w udostępnieniu odpowiednich plików, ich instalacji itp.


Załączniki:
20180204_215617.jpg
20180204_215617.jpg [ 47.59 KiB | Przeglądane 170 razy ]
20180204_215646.jpg
20180204_215646.jpg [ 48.2 KiB | Przeglądane 170 razy ]
20180204_215725.jpg
20180204_215725.jpg [ 46.69 KiB | Przeglądane 170 razy ]
20180204_215606.jpg
20180204_215606.jpg [ 57.62 KiB | Przeglądane 170 razy ]
20180202_144613.jpg
20180202_144613.jpg [ 44.25 KiB | Przeglądane 170 razy ]
20180204_215725.jpg
20180204_215725.jpg [ 46.69 KiB | Przeglądane 170 razy ]

Za ten post autor maciej22.86 otrzymał podziękowanie od bossfarba(Pt lut 09, 2018 23:13)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So lut 10, 2018 12:47 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: vw touran 1.6 FSI 2006
Imię: Tomek
Dołączył(a): Pt kwi 03, 2015 19:59
Posty: 83
Lokalizacja: Świebodzice
Podziękował : 31 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Krzycho napisał(a):
@Adamos też ma, sam mu montowałem... jak by co to mam na sprzedaż wraz z polskim menu...

Jaka cena?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL