Teraz jest So cze 23, 2018 13:09

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn sty 01, 2018 22:00 
Offline

Auto: Passat, 2.0 tdi, 2013
Imię: Kamil
Dołączył(a): Pn sty 01, 2018 21:32
Posty: 2
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam,
Dzisiaj pobrałem mapy udostępnione przez spacewalker'a za co dziękuję. Przy użyciu maps tool 0.8b utworzyłem pliki do karty SD. Wedle instrukcji wrzuciłem odpowiednie pliki na kartę SD a obraz ISO nagrałem na płytę DVD. Po odpaleniu w rns 510 proces zatrzymał się na source.... i nic nie szło dalej próbę powtórzylem jeszcze dwa razy lecz bez skutku. Następnie pobrałem wersję v14 east 8444

Link :
viewtopic.php?f=20&p=247340

ze względu na to, że plik iso miał 3.2gb nagrałem go na płytę DVD bez użycie maps tool i odpaliłem w rns 510. Nie udało mi się włączyć tego trybu serwisowego [setup+mic+eject] lecz po włożeniu wyskoczyl komunikat o tym że można zainstalować nowa wersja i stara zostanie usunięta (V10 west) a nowa zainstalowana w jej miejsce. Po zakończeniu procesu i włączeniu nawigacji pojawił się komunikat że {blad cd/dvd włóż płytę nawigacyjne}. Po sprawdzeniu okazało że ani jednej ani drugiego wersji nie ma na hdd. Następnie jeszcze raz nagrałem wersje v 15 West na sd a plik na płyte wrzuciłem na płytę cd. Następnie odpaliłem w rns 510 instalacja przebiegła wzorcowo wg instrukcji lecz po zakończeniu i wejściu w nawigację był znowu komunikat że trzeba włożyć płytę z nawigacja. Po sprawdzeniu okazało się że nic znowu nie ma na HDD. Ponownie odpaliłem płytę z kartą sd lecz wyskoczyl error o tym że aktualnie w systemie jest nowsza wersja i nic nie mogłem zrobić.

Co mogę teraz zrobić aby ponownie mieć dzialającą nawigację oraz abym mógł ją zaktualizować? Bardzo proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn sty 01, 2018 22:11 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2016 07:01
Posty: 208
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Pierdo____ to
Używaj Google ;)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt sty 02, 2018 12:39 
Offline

Auto: Passat, 2.0 tdi, 2013
Imię: Kamil
Dołączył(a): Pn sty 01, 2018 21:32
Posty: 2
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Żeby znaleźć rozwiązanie tego problemu naprawdę przeszukałem wiele stron więc gdybym znalazł rozwiązania to nie pisałbym tego wpisu tberent. Czy ktoś jeszcze z większym zasobem chęci / wiedzy nie chciałby mi pomóc. Dodam że rns pracuje na SW-6276 który był od nowości oryginalnie wgrany. Z tego co wiem jest to najnowsze wersja softu więc nie powinno być problemu z kompatybilny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt sty 02, 2018 12:48 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2016 07:01
Posty: 208
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Pisz do pab567
Ma obcykanego rnsa

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt sty 02, 2018 18:56 
Online
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Imię: Piotr
Dołączył(a): Wt cze 19, 2012 14:45
Posty: 1063
Lokalizacja: Koło
Podziękował : 65 razy
Otrzymał podziękowań: 103 razy
Szamol24 napisał(a):
Żeby znaleźć rozwiązanie tego problemu naprawdę przeszukałem wiele stron więc gdybym znalazł rozwiązania to nie pisałbym tego wpisu tberent. Czy ktoś jeszcze z większym zasobem chęci / wiedzy nie chciałby mi pomóc. Dodam że rns pracuje na SW-6276 który był od nowości oryginalnie wgrany. Z tego co wiem jest to najnowsze wersja softu więc nie powinno być problemu z kompatybilny.


Witaj
Kolego a gdzie dzień dobry na forum a gdzie powitanie?
Od działu powitalnia zaczynamy funkcjonowanie na form.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt mar 13, 2018 13:44 
Offline
Przeglądacz

Auto: Sharan 7N, CFFB, 2010
Imię: Marcin
Dołączył(a): Wt gru 12, 2017 21:44
Posty: 124
Lokalizacja: FZ
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Próbowałem wrzucić mapy za pomocą poradnika użytkownika BRUNO55 z karty SD i nie ruszyło, mimo poprawnego odczytu karty SD.

Nagrałem płytę od użytkownika jeżu i na razie idzie :) Zobaczymy jak długo :mrgreen:
Płyta to: VERBATIM DVD+R DL

EDIT:

Po aktualizacji softu z chomika użytkownika pab567 i nagraniu płyty inną nagrywarką, mapy V15 już na pokładzie :super:
Do tego doszło VIM :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt mar 20, 2018 17:02 
Offline
Użytkownik

Auto: Touran 2.0 2011
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn mar 28, 2011 15:33
Posty: 177
Lokalizacja: Leszno
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
spacewalker napisał(a):
A sprawdz programem 7Z lub WinZIp

tu nowy link do MEGA
https://mega.nz/#F!5Bo0RYhA!hdexVEsbD5BAsUga1oVDmQ

Witam
Pobrłem ale do rozpakowania potrzebuję jakiegoś hasła możesz podać?Z góry dziękuję.

_________________
WITAM Gość


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt mar 20, 2018 22:20 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 2.0TDI BKD+ DSG 2008r
Imię: Tomek
Dołączył(a): Pn kwi 25, 2011 15:07
Posty: 5209
Lokalizacja: Olkusz
Podziękował : 203 razy
Otrzymał podziękowań: 537 razy
Po co się męczysz...
:arrow: https://drive.google.com/open?id=1O6veD ... zxW0DTZFkC

_________________
Obrazek



Za ten post autor jeżu otrzymał podziękowanie od baltic1975(Pt mar 23, 2018 16:30)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt mar 23, 2018 16:29 
Offline
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 tdi CR 2014
Imię: Maciek
Dołączył(a): So mar 10, 2018 17:48
Posty: 1
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Mapa ściągnięta z linku podanego przez jeżu :oki: z góry dzięki :piwo:
- wypalone ImgBurn prędkością x1
- płytka Intenso DVD+R DL 8,5GB
a oto efekt:


Załączniki:
IMAG0086.jpg
IMAG0086.jpg [ 1.96 MiB | Przeglądane 762 razy ]

_________________
VW Passat B5 FL 1.9 TDI PD 130 KM AWX 2001 kombi LA7W
VW Passat B6 1.9 TDI PD 105 KM BLS 2008 sedan LA7T
VW Touran 2.0 TDI CR bluemotion 140 KM CFHC 2014 LR7L

Za ten post autor baltic1975 otrzymał podziękowanie od jeżu(Pt mar 23, 2018 20:35)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr maja 16, 2018 18:08 
Offline
Kandydat

Auto: Passat CC 2.0 TDI2 013
Imię: ARTUR
Dołączył(a): Cz maja 10, 2018 09:49
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam

Koledzy powiedzcie mi coś czy to co podał jeżu lub spacewalker to są same aktualizacje map czy tam też jest jakiś update oprogramowania i powiedzdzie mi czy jak mam HW-V: H10 i SW-V: 5238 nr sprzętu to 1t0035680P czy mi to się zaktualizuje czy raczej nie wgrywać tych map???
proszę o wyrozumiałość
aha i jaki najlepszy program do nagrywania Imgburn czy CD burner xp czy może jeszcze jakiś inny proszę o rady!!!

no i najważniejsze pytanie czy ta mapa jest z językiem polskim i itd.??

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź

Dzięki


Załączniki:
1IMG_20180510_164345.jpg
1IMG_20180510_164345.jpg [ 746.29 KiB | Przeglądane 339 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr maja 16, 2018 18:38 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię: Marek
Dołączył(a): Wt maja 27, 2014 20:43
Posty: 2061
Lokalizacja: UK
Podziękował : 194 razy
Otrzymał podziękowań: 451 razy
... a czy poprzednie posty pisane są w po chińsku ? przecież wszystko masz napisane...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr maja 16, 2018 20:36 
Offline
Kandydat

Auto: Passat CC 2.0 TDI2 013
Imię: ARTUR
Dołączył(a): Cz maja 10, 2018 09:49
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
nie nie jest po chińsku tylko proste pytanie zadałem czy to sama aktualizacja map szkoda że nie potrafisz odpisać normalnie np. tak to sama aktualizacja map szkoda że nie potrafisz pomóc innym niewiedzącym lub nie będącym w temacie

ponawiam pytanie czy to jest aktualizacja samych map
czy w tym jest jakiś update oprogramowania radia

resztę już wiem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr maja 16, 2018 20:41 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran BMN 2007
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn gru 19, 2016 20:08
Posty: 211
Lokalizacja: Toruń
Podziękował : 28 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Ludzie teraz wszystko ma tacy lubią mieć podane... Wszystko zostało napisane, wystarczy na spokojnie przeczytać ze zrozumieniem...

Same mapy. Update oprogramowania mapy Ci nie zrobią...

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

_________________
Garaż: Opel Manta A'73, VW Santana 1.9 '82 -> VW Quatnum 2.2T, Touran 1T2 BMN+DSG
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr maja 16, 2018 20:42 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2016 07:01
Posty: 208
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy
m0nter napisał(a):
Ludzie teraz wszystko ma tacy lubią mieć podane... Wszystko zostało napisane, wystarczy na spokojnie przeczytać ze zrozumieniem...

Same mapy. Update oprogramowania mapy Ci nie zrobią...

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Wystarczy przeczytać ale jak ma się lenia .....

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr maja 16, 2018 20:55 
Offline
Kandydat

Auto: Passat CC 2.0 TDI2 013
Imię: ARTUR
Dołączył(a): Cz maja 10, 2018 09:49
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dziękuje za informacja i przepraszam ale sprzęt nie jest tani i naprawa nie jest też tania więc się nie dziwcie laikowi który potrzebuje nowych map a się boi aby czegoś nie zepsuć wybaczcie jak strach ma większe oczy

jeszcze raz dziękuje za info i pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL