Teraz jest Pt kwi 20, 2018 08:08

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt kwi 10, 2018 09:43 
Offline
Początkujący

Auto: VW Touran 2012r 2.0TDI
Imię: Artur
Dołączył(a): N paź 09, 2016 13:11
Posty: 11
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam,
zamontowałem sobie Chińczyka z Androidem zamiast VW RNS 315.
Mikrofon jest bardzo słaby. Chciałem podpiąć stary mikrofon. On chyba jest w kostce iso a chińczyk mam jack. Wie ktoś może jak to podłączyć.

Co do Chińczyka:
Podłączyłem go przez canbusa i przez zwykłe zasilenie. Auto stało raz 4 dni i akumulator rozładowany wiec mam teraz tylko zasilanie przez canbusa. Niestety na postoju radio bez zapłonu nie działa - muszę nad tym powalczyć

Bluetooth - po wejściu do auta bluetooth VW chce również podłączyć mój telefon, wyświetla się na wyświetlaczu MFA i telefon wibruje ;/

Nawigacja nie pokazuje się na wyświetlaczu MFA.

Ekran nie jest full HD :/

Informacja o nawiewie/wizualizacja parkowania/wizualizacja otwartych drzwi nie jest za ładna;/

Jak ktoś ma jakieś pytania śmiało pisać spróbuje odpowiedzieć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt kwi 10, 2018 09:58 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI 07r
Imię: Marcin
Dołączył(a): So sie 26, 2017 11:10
Posty: 12
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
co to za chinol ?

Ja montowałem stacje z androidem i on miał mikro wbudowane plus miałem tez mikro doczepiane po kabelu zamontowałem koło przełocznika od szyberdachu i słychac elegancko, nie wiem czy cos da nawet jesli podłaczysz stare micro czy jakosc sie poprawi jesli stacja jest lipa w tej co miałem w golfie to nawet radio w miescie raz łapało raz nie :omatko:

co do rozładowania radia to miałem kiedyś taki problem tez z chinolem ale w gulfie 5 auto stało i za kazdym razem padał aku przyczyna była w gatewayu był za stary i mimo ze radio i auto było wyłaczone to pobierało cały czas zasilanie pomogła zmiana gateway :ok:
radio do gulfa kupiłem za 400zł i niby miało miec bajery a z tego tylko był slot na karte micro nawet wizualizacji czujnikow parkowania nie było teraz do turka kupiłem stacje za 2k i jest wszystko ;)

mam nadzieje ze pomogłem

nie wiem czy cos da nawet jesli podłaczysz stare micro czy jakosc sie poprawi jesli stacja jest lipa w tej co miałem w golfie to nawet radio w miescie raz łapało raz nie :omatko:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt kwi 10, 2018 10:17 
Offline
Początkujący

Auto: VW Touran 2012r 2.0TDI
Imię: Artur
Dołączył(a): N paź 09, 2016 13:11
Posty: 11
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
https://pl.aliexpress.com/item/Android- ... autifyAB=0


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr kwi 11, 2018 10:20 
Offline

Auto: VW TOURAN, 2.0, 2004
Imię: Grzegorz
Dołączył(a): Cz kwi 05, 2018 21:59
Posty: 3
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Ja zamontowałem wczoraj coś takiego


https://pl.aliexpress.com/item/Android- ... 0.0.vZPY6x

Ma wyższą wersje androida.
Super zabawka choć mam problem przy bardzo dużej głośności słyszę tak jak by silniczek.
Wyszedł mi jeszcze 1 problem ze czujnik pasów cały czas mi się świeci jak bym miał nie zapięte

wiecej zdjec
https://photos.app.goo.gl/9wDZTOMVgATskZtA3





Image


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr kwi 11, 2018 10:27 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI 07r
Imię: Marcin
Dołączył(a): So sie 26, 2017 11:10
Posty: 12
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
ja mam podobną stacje z głośnością problemu nie mam ba nawet wydaje mi sie ze gra lepiej ;)
co do czujników to może być tak bo u mnie na samym początku też były problemy nie pokazywało mi stanu paliwa itp wina leżała po stronie kostki u ciebie też ciezko się łączyło kostke iso? z tym chinczykiem ja po sprawdzeniu kabli zauważyłem że 2 piny mam schowane od kostki iso jak je łaczyłem to poprostu w kostce chinskiej 2 piny wychodziły i nie było łaczenia może u cb jest tak samo ;) i zapewne trochę się namęczyłeś aby kable wszystkie z tyłu upchać ? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn kwi 16, 2018 12:29 
Offline
Początkujący

Auto: VW Touran 2012r 2.0TDI
Imię: Artur
Dołączył(a): N paź 09, 2016 13:11
Posty: 11
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Wczoraj podłączyłem mikrofon oryginalny VW z sufitu. W kostce w ISO były 4 przewody 2 mi wystarczyły i podpiąłem pod radio. Test był jednej rozmowy ale ponoć jest o wiele lepiej. Pociągnąłem już kabel od kamery i w najbliższym czasie zamontuje kamerę cofania.

Mam problem w Yanosiku nie słyszę dźwięków powiadomienia. Macie ten sam problem w chińczyku??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn kwi 16, 2018 19:57 
Offline

Auto: 1,9 2007
Imię: Darek
Dołączył(a): Śr gru 06, 2017 12:54
Posty: 2
Lokalizacja: szczytno
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Załącznik:
HTB1tofDb2jM8KJjSZFyq6xdzVXaw.jpg
HTB1tofDb2jM8KJjSZFyq6xdzVXaw.jpg [ 313.13 KiB | Przeglądane 2 razy ]
Witam
Ja kupiłem taki wynalazek
https://pl.aliexpress.com/item/2Din-And ... 0.0.VBBxwR
i mam tez problem
1 radio nie załącza się po przekręceniu kluczyka
2 nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka przez co po kilku dniach aku padł chociaż radio wyłączone.
3 nie pokazuje klimy ani poprawnie temperatury ale to nie istotne
Pytanie czy da się coś z tym zrobić ? ostatecznie poszukam + po stacyjce i napięcie podam po przekaźniku ale możne jest inne rozwiązanie.
Mikrofonu jeszcze nie testowałem.
Touran 2006

Rozwiązałem problem:)
banalne ale wystarczyło wypiąć złącze w kostce[image]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL