Już poprawiłem swoje wypowiedzi, mój błąd odnosił się do kostki koloru zielonego, która jest w ogóle nie potrzeba do Media-In.
Ja do tej kostki podłączyłem masę i kable od Can-a (jakoś mi się ona przyplątała).
Kostka koloru zielonego potrzebna jest do podłączenia zestawu VW bluetooth, ale temat nie o tym.
Do kostki niebieskiej wpinamy 4 przewody tak jak na schemacie, nie będę rozpisywał się dalej bo wszystko chyba jest jasne. Zostają nam 3 przewody (Can Low, Can High, Masa) i te kable wpinamy w oryginalną instalację kostki radia. Kabel masowy można oczywiście podłączyć gdzieś do metalowej śruby karoserii, w moim przypadku wszystkie kable przeciągnąłem pod kostkę radia, a we wnęce na radio nie ma gdzie go podłączyć pozostaje nam tylko kabel masowy w kostce radia.
A tu pokazałem gdzie wpinamy właśnie te trzy kable:
Na schemacie pokazałem gdzie wpinamy niebieską kostkę i kable Can-a i masowy.
Najłatwiej ustalić kable po kablu masowym który jest oczywiście koloru brązowego i jest grubszy od innych i to jest pin o numerze "12" idąc do góry kostki mamy 11, 10, 9 (tak to opisze, żeby nawet laik załapał co i jak)
Proszę tylko zwrócił uwagę, że kostka pokazana na moim zdjęciu jest od przodu, a my będziemy wpinać kable od tyłu, żeby wszystko dobrze po podłączać.
Możemy się posiłkować jeszcze schematem na radiu gdzie mamy opisane wszystkie przyłączenia w radiu
Ja za radą Rauko również w Gateway zaznaczyłem Media Palyer 3, co ciekawe w Gateway z literką "Q" który mam obecnie założony mamy tą funkcję (czytaj taki bit do zaznaczenia), ale już w Gateway z literką "C", który miałem wcześniej nie było tej funkcji (czytaj tego bitu do zaznaczenia) i chyba przyłączenie Media-In ze starszymi Gateway-mi nie jest możliwe.
Starałem się wszystko dość jasno opisać, jak są jakieś pytania to pisać.
Rauko poszło na PW.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa