Teraz jest N cze 24, 2018 23:29

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz cze 07, 2018 19:43 
Offline

Auto: touran 1.9 2003
Imię: Adam
Dołączył(a): Cz cze 07, 2018 19:32
Posty: 4
Lokalizacja: Opoczno
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam.
Panowie i Panie potrzebuje pomocy z moim touranem 1.9 105 koni 2003 rok . nie działa wspomaganie auto stoi u 3 elektryka nie jeżdżę nim już od miesiąca ale do sedna elektrycy niby wszystko sprawdzili szyna van ok zasilanie ok wszystkie sterowniki i czujniki ok lecz nie ma komunikacji z silnikiem wspomagania kupiłem drugi silnik znaczy się mechanik elektryk kupił i ten sam problem .
Proszę o pomoc bo już ręce opadają


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz cze 07, 2018 20:40 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2347
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
Ale przecie to nie twój problem. Mechanik części kupuje i auto naprawia. Ty za nic nie możesz zapłacić puki auto nie będzie sprawne. Z drugiej strony to może lepiej było oddać auto do ASO. Przynajmniej by nic nie było wymienione na twój rachunek a i sam koszt raczej by był może że 20-30% tylko droższy jak u mechanika patałacha.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz cze 07, 2018 22:27 
Offline

Auto: touran 1.9 2003
Imię: Adam
Dołączył(a): Cz cze 07, 2018 19:32
Posty: 4
Lokalizacja: Opoczno
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
może masz i rację lecz jak dzwoniłem to kazali cała maglownuce wymieniać a koszt samej maglownicy z silnikiem 4 tyś a samego silnika się nie kupi nowego tylko używany a dołożyć tak duża kwotę to nie bardzo i szukam tańszego rozwiązania. wszyscy mówią że bułka z masłem zrobię w co się okazuje po tygodniu to że nie da rady bo się na tym nie zna


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 08, 2018 05:10 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 20:48
Posty: 2368
Lokalizacja: Warszawa / Łodz
Podziękował : 75 razy
Otrzymał podziękowań: 493 razy
Stas2548 napisał(a):
może masz i rację lecz jak dzwoniłem to kazali cała maglownuce wymieniać a koszt samej maglownicy z silnikiem 4 tyś a samego silnika się nie kupi nowego tylko używany a dołożyć tak duża kwotę to nie bardzo i szukam tańszego rozwiązania. wszyscy mówią że bułka z masłem zrobię w co się okazuje po tygodniu to że nie da rady bo się na tym nie zna

Ty się nie znasz, mechanik się nie zna , ..... amaragedon :super:

_________________
----===Nie udzielam pomocy na PW===----


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 08, 2018 05:50 
Offline

Auto: touran 1.9 2003
Imię: Adam
Dołączył(a): Cz cze 07, 2018 19:32
Posty: 4
Lokalizacja: Opoczno
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
żeby to jeden się nie znał to jeszcze bym zrozumiał ale auto stoi u 3 mechanika już dwa tygodnie i nic. upierał się że zrobi ale widzę że nic z tego nie będzie. tam silnik po wymianie trzeba jakoś zakodowac lub zsynchronizowac z czujnikami żeby zadziałał??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 08, 2018 08:21 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 20:48
Posty: 2368
Lokalizacja: Warszawa / Łodz
Podziękował : 75 razy
Otrzymał podziękowań: 493 razy
Stas2548 napisał(a):
żeby to jeden się nie znał to jeszcze bym zrozumiał ale auto stoi u 3 mechanika już dwa tygodnie i nic. upierał się że zrobi ale widzę że nic z tego nie będzie. tam silnik po wymianie trzeba jakoś zakodowac lub zsynchronizowac z czujnikami żeby zadziałał??

:omatko:
masz 2003 rok auto, 1gen magiel.
wypie**** padło to i wsadź 2 gen
do tego przynajmniej są części
uparłeś się na jakiś silnik, mechanik Ci każe ganiać po forach , a Ty nawet nie wiesz w czym jest problem, nie wiesz o co zapytać, jaki kod błędu ...nic
jakich porad oczekujesz ?
Tego smarowaniem czy modłami do Allacha nie naprawisz , a bez w/w informacji to strata Twojego i naszego czasu

_________________
----===Nie udzielam pomocy na PW===----


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt cze 12, 2018 17:59 
Offline

Auto: touran 1.9 2003
Imię: Adam
Dołączył(a): Cz cze 07, 2018 19:32
Posty: 4
Lokalizacja: Opoczno
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
wiem w czym jest problem w braku komunikacji samochodu z silnikiem . na nic się nie uparlem pi prostu oczekuje odpowiedzi odnośnie problemu a nie umoralniania i marudzenia . jak ktoś nie potrafi i pomoc to niech nie pisze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt cze 12, 2018 19:47 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię: Marek
Dołączył(a): Wt maja 27, 2014 20:43
Posty: 2061
Lokalizacja: UK
Podziękował : 194 razy
Otrzymał podziękowań: 451 razy
... przeciez dostałeś odp. zmień magiel na 2 Gen (cały) a najlepiej na 3 Gen + wiązka a nie kombinuj z wymianą silnika 1 GEN... szkoda kasy, czasu i nerwów ;)
... jesli oczekujesz porady wklej autoscan z VCDS-a


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr cze 13, 2018 17:42 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI BLS
Imię: Darek
Dołączył(a): Pt maja 31, 2013 16:01
Posty: 1284
Lokalizacja: Działdowo
Podziękował : 218 razy
Otrzymał podziękowań: 495 razy
wesol napisał(a):
drugiej strony to może lepiej było oddać auto do ASO


nie byłbym taki pewien czy by sobie poradzili już ktoś do mnie wydzwaniał jakiś czas temu że ASO sobie nie radzi z tym tematem i nie tylko z tym ostatnio poprawiałem po ASO skodę którą trzymali ponad miesiąc a FV na niezłą sume ja oddałem po tygodniu sprawne auto

_________________
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Gość Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila

ImageImageImage


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr cze 13, 2018 18:15 
Offline

Auto: touran 1.9 2003
Imię: Adam
Dołączył(a): Cz cze 07, 2018 19:32
Posty: 4
Lokalizacja: Opoczno
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
2 gen czyli od którego roku się zaczyna i na którym się kończy???. jak zmienię magiel to ten sterownik pod kierownica również trzeba będzie zmienić ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr cze 13, 2018 20:02 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2347
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
I wiele aut ASO poprawiło po innych. I tu i tu bywają wtopy ale mowa raczej o dobrym ASO no i to że tam raczej nikt nie nawymienia rzeczy i skasuje a auto będzie nadal niesprawne. Druga sprawa że jeśli już nawet tak się stanie to ten co za to zapłacił to naiwniak i idiota.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 22, 2018 10:12 
Offline

Auto: touran 1.9 2003
Imię: Adam
Dołączył(a): Cz cze 07, 2018 19:32
Posty: 4
Lokalizacja: Opoczno
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
czyli Panowie . kupuję wspomaganie 2 lub 3 generacji kostki pewnie nie będą pasować ale to się ogarnie i po tym wszystko powinno działać czy jakiś sterownik do tego trzeba dodatkowo wymienić???. jeszcze jedno jest wiele numerów tych maglownica że wspomaganiem muszę się oprzeć na jakimś konkretnym czy jest to obojętne????


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 22, 2018 12:07 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię: Marek
Dołączył(a): Wt maja 27, 2014 20:43
Posty: 2061
Lokalizacja: UK
Podziękował : 194 razy
Otrzymał podziękowań: 451 razy
... szukaj, na forum jest temat o wymianie maglownicy, jesli już wymieniasz to na 3GEN massz przykład mojej:

Part No: 1K0 909 144 P jesli w numerze zamiast "1" będzie "0" to juz jest 3GEN oczywiscie szukaj wiązki do niej ale jak napisałem :szukaj: jest na forum temat ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL