Teraz jest So cze 23, 2018 13:18

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz kwi 13, 2017 23:05 
Offline
Użytkownik

Auto: Touran
Imię: Krzysztof
Dołączył(a): Pn gru 14, 2015 13:51
Posty: 247
Lokalizacja: WKLP
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Ok dzięki ':)

_________________
Posiadam VCDS 12.12.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lip 02, 2017 13:31 
Offline
Specjalista

Auto: Golf 5
Imię: Dexter
Dołączył(a): Cz kwi 10, 2014 13:38
Posty: 996
Lokalizacja: Slaskie
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 134 razy
na samym dole manuala jest coś pokręcone
"We wtyczce T52a włóż pin nr 25 dla lewego PPM i połącz z przewodem +12V dla tej lampy, we wtyczce T52c włóż pin nr 25 dla prawego PPM i podłącz do przewodu dla tej lampy,..."
T52a wkładamy pin do 25 i dajemy do żarówki i do +12V tak z tego wychodzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lip 02, 2017 15:30 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI BLS
Imię: Darek
Dołączył(a): Pt maja 31, 2013 16:01
Posty: 1284
Lokalizacja: Działdowo
Podziękował : 218 razy
Otrzymał podziękowań: 495 razy
dexter23pl napisał(a):
na samym dole manuala jest coś pokręcone
"We wtyczce T52a włóż pin nr 25 dla lewego PPM i połącz z przewodem +12V dla tej lampy, we wtyczce T52c włóż pin nr 25 dla prawego PPM i podłącz do przewodu dla tej lampy,..."
T52a wkładamy pin do 25 i dajemy do żarówki i do +12V tak z tego wychodzi.


Oj tam czepiasz się szczegółów. Powinno być :
* BCM T52a pin25 >> lewe PPM pin 2
*BCM T52c pin25 >> prawe PPM pin 2

Pin 1 lampy to masa

BCM T52a PIN 21 >> włącznik świateł E7 wtyczka T10h pin 5

_________________
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Gość Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila

ImageImageImage


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lis 19, 2017 09:26 
Offline
Początkujący

Auto: VW TIGUAN 2010r 2.0 140km
Imię: Grzegorz
Dołączył(a): Cz wrz 14, 2017 18:44
Posty: 10
Lokalizacja: NIEGOSŁAWICE
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam
Mam pytanko Panowie czy numery kratek i lamp przeciwmglowych będą inne w vw turan 2009 po lifcie?
Jeszcze jedno pytanie, czy posiadacie jakis numer włącznika tego z chromem ktory będzie działać. W przyszłość zamerzam zrobic doswietlanie zakrętów czy halogeny w tym wypadku sa inne? Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 29, 2017 10:58 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: 1T/1.9 66kw/2005
Imię: Daniel
Dołączył(a): So sie 06, 2016 16:03
Posty: 67
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Witam szybkie pilne pytanko... dziś dojdą do mnie halogeny i pytanie czy muszę dokupić jakoeś kołki mocujące czy też blaszki? Jak halogeny są mocowane? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 29, 2017 11:42 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 AVQ 1.9 TDI 2004r
Imię: Tomasz
Dołączył(a): Cz maja 17, 2012 17:04
Posty: 1940
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 210 razy
Otrzymał podziękowań: 374 razy
Do przedlifta potrzebujesz takie plastikowe podkładki w kształcie klinów w które wkręca się śrubki od halogenów, do polifta i 1T3 wkręca się bezpośrednio w dokładkę zderzaka, są tam już przyszykowane miejsca na wkręty.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 29, 2017 12:19 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: 1T/1.9 66kw/2005
Imię: Daniel
Dołączył(a): So sie 06, 2016 16:03
Posty: 67
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Takie?

http://allegro.pl/spinka-blaszka-oslon- ... 27033.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 29, 2017 20:07 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: touran, 1.9 bls 2006
Imię: Marek
Dołączył(a): Pt sie 16, 2013 12:54
Posty: 363
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 66 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy
takie https://www.google.pl/search?q=n9053530 ... VpqTlGm24M:

n90535301

https://ifinterface.com/prog/car/cp2/inprog.php

_________________
Moje autko marek1629
145.5 KM 323Nm bls


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt gru 29, 2017 20:13 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: 1T/1.9 66kw/2005
Imię: Daniel
Dołączył(a): So sie 06, 2016 16:03
Posty: 67
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Dzięki śliczne... pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn mar 12, 2018 22:15 
Offline
Początkujący

Auto: VW TIGUAN 2010r 2.0 140km
Imię: Grzegorz
Dołączył(a): Cz wrz 14, 2017 18:44
Posty: 10
Lokalizacja: NIEGOSŁAWICE
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam
Może głupio że pytam ale w manualu nie wyświetla mi zdjęć co mogę zrobić aby widzieć zdjęcia?
Jutro chciałem wziąść się za montaż halogenòw i doświetlenia. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn mar 12, 2018 23:33 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: TOURAN 1,9 TDI, 2007
Imię: Paweł
Dołączył(a): Śr lip 20, 2016 16:01
Posty: 78
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 39 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy
KaGeBe podrzucił rozwiązanie:
www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=31&t=23790

_________________
:bry:
Paweł


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt mar 13, 2018 08:44 
Offline
Początkujący

Auto: VW TIGUAN 2010r 2.0 140km
Imię: Grzegorz
Dołączył(a): Cz wrz 14, 2017 18:44
Posty: 10
Lokalizacja: NIEGOSŁAWICE
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dziękuję bardzo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N kwi 15, 2018 18:03 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 1.9 TDI , 2007r
Imię: Marek
Dołączył(a): N mar 18, 2018 14:15
Posty: 11
Lokalizacja: Porąbka
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Zastanawiam się czy istnieje możliwość zamontowania halogenów za pomocą dodatkowego przekaźnika bez wymiany borda (u mnie jest 3C0 937 049 AD) i chyba nie obsługuje halogenów , w taki sposób aby zapalała się kontrolka na desce rozdzielczej od halogenów bo po prześledzeniu tego postu wydaje mi się że nikt o tym nie wspomniał.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N kwi 15, 2018 18:34 
Offline
Przeglądacz

Auto: Touran 2005 2.0 tdi dsg
Imię: Andrzej
Dołączył(a): N paź 11, 2015 20:57
Posty: 54
Lokalizacja: CCH
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Wszystko idzie podłączyć, nawet chyba Dexter sprzedawał kiedyś gotową wiązkę do podłączenia halogenów bez potrzeby wymieniania borda. Gorzej będzie z tą kontrolką na desce, bo nawet w oryginale jej nie ma, jest tylko na włączniku...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N kwi 15, 2018 18:50 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 1.9 TDI , 2007r
Imię: Marek
Dołączył(a): N mar 18, 2018 14:15
Posty: 11
Lokalizacja: Porąbka
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
adzi napisał(a):
Gorzej będzie z tą kontrolką na desce, bo nawet w oryginale jej nie ma, jest tylko na włączniku...


czy to oznacza że przy włączonych halogenach nic na desce się nie świeci? przecież w każdym samochodzie jest jakaś sygnalizacja włączonych halogenów


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL