wyrzeźbić wszystko idzie lecz w touranie wydaje mi się że zmienili kształt błotnika przy okienku
maska, błotniki, zderzak, pas przedni, belka wzmacniająca i obcięcie podłużnic pod belkę i wchodzi 1T3
no właśnie więc nie ma sensu ucinać podłużnic jak ktoś chce to niech sobie przerobi na 1T2 szwagier właśnie jest na etapie przeróbki więc zobacze jak mu wyjdzie
wyrzeźbić wszystko idzie lecz w touranie wydaje mi się że zmienili kształt błotnika przy okienku
maska, błotniki, zderzak, pas przedni, belka wzmacniająca i obcięcie podłużnic pod belkę i wchodzi 1T3
no właśnie więc nie ma sensu ucinać podłużnic jak ktoś chce to niech sobie przerobi na 1T2 szwagier właśnie jest na etapie przeróbki więc zobacze jak mu wyjdzie
Ale on chce zmienić nie na 1T2 tylko na 1T3, podloznice mamy na myśli ich czopy-koncowki, a z 1T1 na 1T2 trzeba jak dobrze pamietam końcówki fartochow zmienić wyciąć i wspawac chyba za pomylilem z innym autem bo ta przeróbke przerabialem kilka ładnych lat temu, więc tu i tu spawanie ,to lepiej na 1T3 robić a czesci sa tanie.
No to lipa mu wyjdzie bo koncowki fartucha sa inne przy kazdym czy to 1t2 czy 1t3
-- 9 kwi 2015, o 18:45 --
Zeby zmienic trzeba zgrzewy rozwiercic i nastepnie w tych tylko miejscach spawasz i wsio pasuje trzeba jesze mocowania te blachy od blotnika zmienic bo sa inne ale one sa przykrecane
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Odkopię temat
mam Tourana lekko strzelonego przodem
do wymiany maska zderzak gril błotniki bo skorodowane
więc jest pomysł na zmianę przy okazji na polifta
bo mogę kupić kompletny front w kolorze praktycznie w tej samej cenie co z przedlifta
moje pytanie dotyczy dołów fartuchów
czy posiada ktoś foty z tej operacji
są dostępne reperaturki żeby kupić i wstawić czy trzeba wycinać z polifta ?
jeśli dobrze rozumiem to zmiana fartuchów ma na celu odpowiedni montaż mocowań do zderzaka ?
czy ma to tez wpływ na montaż jakichś innych elementów ?
chętnie bym zobaczył foto części które powinienem ewentualnie zakupić
tucek pisze:
jeśli dobrze rozumiem to zmiana fartuchów ma na celu odpowiedni montaż mocowań do zderzaka ?
czy ma to tez wpływ na montaż jakichś innych elementów ?
tyle ze jak nie wejdzie Ci zderzak na miejsce , to nie podpasuje grill, lampa, błotnik , pas przedni
itp ...słowem cały przód się nie zejdzie poprawnie.
Końcówki fartuchów przespawuje się żeby zamontować przedni pas a nie zderzak. W polifcie inny jest przedni pas a w nim są wszystkie uchwyty do zderzaka, a reszta(ślizgi) jest przy błotnikach, w normalnych lampach wszystko pasuje p&p, schody zaczynają się przy xenonie inny sterownik i kabelkologia, ale wszystko jest do zrobienia...
adzi pisze:Końcówki fartuchów przespawuje się żeby zamontować przedni pas a nie zderzak. W polifcie inny jest przedni pas a w nim są wszystkie uchwyty do zderzaka, a reszta(ślizgi) jest przy błotnikach, w normalnych lampach wszystko pasuje p&p, schody zaczynają się przy xenonie inny sterownik i kabelkologia, ale wszystko jest do zrobienia...
u mnie są normalne lampy więc z tym nie ma problemu
rozumiem że tu chodzi o ta górną część farucha
tak ?