Teraz jest Wt paź 24, 2017 10:33

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lis 07, 2013 23:27 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 1.6 TDI, DSG 2011
Imię: Adam
Dołączył(a): Cz maja 17, 2012 07:25
Posty: 143
Lokalizacja: Bydgoszcz/Münsingen
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Nie znam swojego oznaczenia, jak mozesz rozkodowac moje auto po VIN to wstawilem taka prosbe na odpowiednim temacie....
Juz znam symbol skrzyni HLH...

_________________
Teraz jest - VW Touran 1.6 tdi, 105 KM, DSG (1T3)
Był VW Touran 1.9 tdi, 105 KM, DSG (1T1)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 03, 2013 16:27 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Auto: VW Touran BKC 2004
Imię: Piotrek
Dołączył(a): Pt lis 22, 2013 00:59
Posty: 20
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Wielu użyszkodników automatów nie używa hamulca ręcznego przy parkowaniu. A zalecenia są takie aby po zatrzymaniu pojazdu, trzymając wciśnięty hamulec zasadniczy, wrzucić na P, zaciągnąć ręczny i zgasić silnik. To nie stare auto gdzie zamarzała w zimie linka ręcznego :)

_________________
Jakby Touran miał 4WD, lift 5", snorkel i 35" koła byłby autem perfekcyjnym.
Teraz jest tylko idealny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt paź 10, 2017 20:58 
Offline

Auto: Audi A3
Imię: Kris
Dołączył(a): Wt paź 10, 2017 20:50
Posty: 1
Lokalizacja: śląskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Przepraszam za odgrzanie kotleta, ale mam pytanko jak udało się Wam usunąć tą usterkę w Waszych Touranach. Mam ten sam problem z tym, że w Audi A3 S-tronic. Jak wiadomo jest to DSG montowane w Audi. U mnie jak przesunę mocniej lewarek w pozycję P, to trochę jakby chciało blokować ale nie do końca. Skrzynia działa perfekcyjnie oprócz tego problemu. Póki co z P używam hamulca ręcznego. Jedyny wątek dotyczący tego problemu znalazłem na tym forum.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr paź 11, 2017 22:27 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: MK6 GTI 2.O TSI CCZB++
Imię: Mateusz
Dołączył(a): Pt cze 10, 2011 09:21
Posty: 4893
Lokalizacja: Zielona Góra Poznań
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 339 razy
To jest mechaniczna blokada. Wystarczy wyregulowac ciegno na skrzyni

_________________
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL