Teraz jest So cze 23, 2018 13:12

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lut 15, 2018 16:38 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Touran TDI 2.0 CFHC 2010r
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz sty 18, 2018 10:48
Posty: 77
Lokalizacja: Kwidzyn
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Mam skrzynię biegów założoną od Passata b6 auto jeździ dobrze biegi wchodzą dobrze tylko nie wyświetl 5i6 na fis czy da radę podmienić samo oprogramowanie od skrzyni załączam zdjęcie wlepki z mojego auta i numer skrzyni którą włożyli

-- Cz lut 15, 2018 19:12 --

A czy wie ktoś które litery na wlepce to oznaczenie skrzyni

-- Cz lut 15, 2018 19:28 --

Już wiem chyba MAY tylko teraz pytanie czy da radę wgrać oprogramowanie od skrzyni JLU do mojego auta bo pewnie przełożenie 5 i 6 jest inne


Załączniki:
IMG_20180215_145345-3120x2340.jpg
IMG_20180215_145345-3120x2340.jpg [ 1.1 MiB | Przeglądane 382 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 15, 2018 19:53 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 20:48
Posty: 2368
Lokalizacja: Warszawa / Łodz
Podziękował : 75 razy
Otrzymał podziękowań: 493 razy
Piter7707 napisał(a):
Już wiem chyba MAY tylko teraz pytanie czy da radę wgrać oprogramowanie od skrzyni JLU do mojego auta bo pewnie przełożenie 5 i 6 jest inne

a jak? pendrive czy dystkietka ?
manualna skrzynia nie ma software
SW ma sterownik silnika i w swoim programie nie ma takiej charakterystyki stosunku rpm / do prędkości , dlatego nie wie na jakim biegu jedziesz w przypadku 5 i 6

tu pomoże strojenie ECU TYLKO i wyłącznie

_________________
----===Nie udzielam pomocy na PW===----



Za ten post autor spacewalker otrzymał podziękowanie od Piter7707(Cz lut 15, 2018 20:01)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 15, 2018 20:06 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Touran TDI 2.0 CFHC 2010r
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz sty 18, 2018 10:48
Posty: 77
Lokalizacja: Kwidzyn
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
A jak to strojenie zrobić sam pewnie nie dam rady ale jakbym dostał wytyczne to pokazałby to mechanikowi ,albo gdzie z tym jechać byle nie za daleko mieszkam Kwidzyn woj pomorskie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 15, 2018 20:10 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 20:48
Posty: 2368
Lokalizacja: Warszawa / Łodz
Podziękował : 75 razy
Otrzymał podziękowań: 493 razy
Piter7707 napisał(a):
A jak to strojenie zrobić sam pewnie nie dam rady ale jakbym dostał wytyczne to pokazałby to mechanikowi ,albo gdzie z tym jechać byle nie za daleko mieszkam Kwidzyn woj pomorskie

kazdy dobry Tune Up zrobi

_________________
----===Nie udzielam pomocy na PW===----



Za ten post autor spacewalker otrzymał podziękowanie od Piter7707(Cz lut 15, 2018 20:13)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 15, 2018 20:17 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Touran TDI 2.0 CFHC 2010r
Imię: Piotr
Dołączył(a): Cz sty 18, 2018 10:48
Posty: 77
Lokalizacja: Kwidzyn
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Byłem już zarejestrowany na 12 marca do fachowca teraz dzięki waszej pomocy może zapłacę mniej bo problem zdiagnozowany

-- Cz lut 15, 2018 20:20 --

A tak na marginesie ile może kosztować takie strojenie ECU od do ?

-- So lut 24, 2018 05:20 --

Czekam na wizytę u tunera będzie płacił za niego sprzedawca auta.A orientujecie się jak to jest z wadami ukrytymi czy mogę żądać wymiany skrzyni bo jest włożona inna?

-- Wt mar 13, 2018 20:34 --

Sprzedawca umówił mnie do warsztatu nie ogarnęli tematu laptopem będą wymieniać skrzynię biegów na właściwą oprócz faktóry na co zwrócić uwagę po wymianie skrzyni jak sprawdzić ich robotę

-- Śr mar 21, 2018 14:49 --

Auto naprawione tempomat działa na wszystkich biegach sprzedawca wymienił skrzynię na właściwą i biegi wchodzą lepiej nie ma takiego małego charczenia i jak wchodzi bieg to tak jak by sam wskakiwał bajka

-- Śr mar 21, 2018 14:51 --

Przepraszam chaczenia


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL