Teraz jest So cze 23, 2018 13:11

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 04, 2012 09:04 
Offline
Specjalista

Auto:
Imię:
Dołączył(a): So gru 03, 2011 18:07
Posty: 584
Lokalizacja: Lublin
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy
malcolm napisał(a):
patarek napisał(a):
Ja mam DSG więc na gałce nie czuję. Ale delikatnie szarpie samochodem tak jak by ktoś z zewnątrz próbował lekko bujać moim autkiem.

Ja też mam DSG wiec umownie napisałem o "gałce" :haha: Ale faktycznie jeśli masz już az tak to chyba czas pomału myśleć o wymianie. Dowiadywałem sie w kilku warsztatach specjalizujących sie w naprawach skrzyń o taka wymiane to wszyscy wołają za robocizne 800 pln. W zakładzie "ogólnomechanicznym" powiedzieli mi 500 pln. Oczywiście do tego koszt koła. Znalazłem we Wrocławiu w jednym sklepie za 1750 najtaniej. Tak że łącznie w 2500 może uda sie zamknąć.

Witam.
Malcolm, wymieniłeś dwumasę? Pomogło?
PZDR

_________________
Szukajcie a znajdziecie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 04, 2012 10:35 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI 138KM chip
Imię: Marcin
Dołączył(a): Pn maja 14, 2012 11:36
Posty: 257
Lokalizacja: Trzebnica
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Piotr1979 napisał(a):
malcolm napisał(a):
patarek napisał(a):
Ja mam DSG więc na gałce nie czuję. Ale delikatnie szarpie samochodem tak jak by ktoś z zewnątrz próbował lekko bujać moim autkiem.

Ja też mam DSG wiec umownie napisałem o "gałce" :haha: Ale faktycznie jeśli masz już az tak to chyba czas pomału myśleć o wymianie. Dowiadywałem sie w kilku warsztatach specjalizujących sie w naprawach skrzyń o taka wymiane to wszyscy wołają za robocizne 800 pln. W zakładzie "ogólnomechanicznym" powiedzieli mi 500 pln. Oczywiście do tego koszt koła. Znalazłem we Wrocławiu w jednym sklepie za 1750 najtaniej. Tak że łącznie w 2500 może uda sie zamknąć.

Witam.
Malcolm, wymieniłeś dwumasę? Pomogło?
PZDR

Jeszcze nie wymieniałem. Narazie mam kilka innych tematów typu, łączniki stabilizatora, tuleje wachaczy, olej w skrzyni. Koło zostawie sobie raczej na przyszły miesiąc :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 19, 2012 09:38 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2,0 TDI DSG
Imię: Tomek
Dołączył(a): So lip 16, 2011 20:31
Posty: 349
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
malcolm,
Trochę późno zobaczyłem ten wątek ale jak szukasz dobrego zakładu od DSG to podjedź do Długołęki pod Wrockiem (kierunek Oleśnica) tam jest bardzo dobry zakład, który robi tylko skrzynie automatyczne (jak sobie Audi nie daje rady to tam wysyła ludzi - info sprawdzone na własnej skórze i potwierdzone przez rodzinę, która pracuje w Audi we Wrocku:))
Tu masz link do ich strony: http://www.asb-dlugoleka.pl/
Ja robiłem u nich diagnostykę skrzyni i za 3 krotne jej zrzucenie założenie wymianę dwumasy i ponownie założenie mojej starej wzięli 300 zł.
A tu podaję ci link do mojej historii - auto teraz chodzi OK: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=464

_________________
Już nie Touran :( ale Sharan...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 19, 2012 11:51 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI 138KM chip
Imię: Marcin
Dołączył(a): Pn maja 14, 2012 11:36
Posty: 257
Lokalizacja: Trzebnica
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
kowet napisał(a):
malcolm,
Trochę późno zobaczyłem ten wątek ale jak szukasz dobrego zakładu od DSG to podjedź do Długołęki pod Wrockiem (kierunek Oleśnica) tam jest bardzo dobry zakład, który robi tylko skrzynie automatyczne (jak sobie Audi nie daje rady to tam wysyła ludzi - info sprawdzone na własnej skórze i potwierdzone przez rodzinę, która pracuje w Audi we Wrocku:))
Tu masz link do ich strony: http://www.asb-dlugoleka.pl/
Ja robiłem u nich diagnostykę skrzyni i za 3 krotne jej zrzucenie założenie wymianę dwumasy i ponownie założenie mojej starej wzięli 300 zł.
A tu podaję ci link do mojej historii - auto teraz chodzi OK: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=464

300 zł tylko wzięli??? :lol: Mi za wymiane, czyli koszt robicizny, dwumasy krzyknęli 600 zł. Samo zdjęcie skrzyni kosztuje ponoć 300-400 pln. Za dwumase + olej i filtry + wymiane krzyknęli mi około 3400 zł.


Ostatnio edytowano Cz lip 19, 2012 12:04 przez malcolm, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 19, 2012 14:11 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1,9tdi
Imię: dar
Dołączył(a): Cz sie 11, 2011 13:03
Posty: 1864
Lokalizacja: koszalin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy
hmmm,ale ja pytam tylko o tuleje ;)) nie o dwumase ,bo jestem po wymianie dwumasy właśnie ;) stałem obok przez 3 godziny i wszystko widziałem ;) i myślę że to nie jest aż takie proste jak sądzisz ;)

_________________
Gość--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 19, 2012 14:37 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2,0 TDI DSG
Imię: Tomek
Dołączył(a): So lip 16, 2011 20:31
Posty: 349
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
QQRYDZA, Patrzę, że jesteś z Koszalina to masz w okolicy gościa co robi wymiany dwumasy i inne rzeczy też - facet jest z Niegoszczy i tel. 604779271. Zadzwoń zapytaj... ja będę u niego chyba ok. 15 sierpnia bo mam do reklamacji dwumasę i będzie mi wymieniał.

_________________
Już nie Touran :( ale Sharan...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 19, 2012 15:06 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1,9tdi
Imię: dar
Dołączył(a): Cz sie 11, 2011 13:03
Posty: 1864
Lokalizacja: koszalin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kowet normalnie mnie rozwalasz,MNIE NIE INTERESUJE DWUMAS BO WŁAŚNIE GO WYMIENIŁEM w Niegoszczy.Zresztą znam ten warsztat bardzo dobrze bo nie raz tam byłem ;)
Pytałem Ciebie o tuleje.dobra koniec tematu .Poddaje się ;)a tak na marginesie to daj numer na priv .Zadzwonię i dowiesz się czegoś.

[ Komentarz dodany przez: jeżu: Czw Lip 19, 2012 23:31 ]
Przeniosłem Wasze wypowiedzi o tulejkach do działu podwozie bo robicie bałągan...

_________________
Gość--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2012 11:05 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI 138KM chip
Imię: Marcin
Dołączył(a): Pn maja 14, 2012 11:36
Posty: 257
Lokalizacja: Trzebnica
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
kowet napisał(a):
malcolm,
Trochę późno zobaczyłem ten wątek ale jak szukasz dobrego zakładu od DSG to podjedź do Długołęki pod Wrockiem (kierunek Oleśnica) tam jest bardzo dobry zakład, który robi tylko skrzynie automatyczne (jak sobie Audi nie daje rady to tam wysyła ludzi - info sprawdzone na własnej skórze i potwierdzone przez rodzinę, która pracuje w Audi we Wrocku:))
Tu masz link do ich strony: http://www.asb-dlugoleka.pl/
Ja robiłem u nich diagnostykę skrzyni i za 3 krotne jej zrzucenie założenie wymianę dwumasy i ponownie założenie mojej starej wzięli 300 zł.
A tu podaję ci link do mojej historii - auto teraz chodzi OK: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=464

Dzisiaj byłem na wymianie oleju w skrzyni w ASB Długołęka. Skasowali mnie 650 pln ale mam nadzieje ze zrobili dobrą robotę :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2012 18:09 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2,0 TDI DSG
Imię: Tomek
Dołączył(a): So lip 16, 2011 20:31
Posty: 349
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
malcolm, Dla mnie to bardzo dobra wiadomość i cena - niedługo mnie to też czeka więc kierunek Długołęka :)

_________________
Już nie Touran :( ale Sharan...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 01, 2012 12:28 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz sty 19, 2012 17:33
Posty: 59
Lokalizacja: pomorskie-N.S.
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam.
Koledzy co to za dźwięk .


http://youtu.be/w8_kM9nHh9o

Dźwięk ten pojawia się przy ciepłym silniku , już tak jeżdżę około 10000 tys km.. Słuchowo zlokalizowałem przy połączeniu skrzyni z silnikiem . Skrzynia DSG ,samochód chodzi normalnie nie trzęsie biegi zmienia bez problemu , tylko te tarcie.
Czy to dwumas ,sprzęgł a morze łożysko dociskowe :?: .
silnik bkc 1.9 przebieg 110000 km skrzynia DSG

_________________
TOURAN 1,9 TDI ,DSG
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 01, 2012 12:33 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię: Michał
Dołączył(a): Pt maja 27, 2011 17:43
Posty: 4415
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 643 razy
Otrzymał podziękowań: 232 razy
link cos nie bardzo..

Jak skrzynia DSG to nie ma osobnego sprzegła itd, sprzegła i to 2 sa w środku w skrzyni...

[ Dodano: Sob Gru 01, 2012 12:35 ]
OK, link zadziałal
No to zbieraj kolego pieniazki na koło dwumasowe i raczej szybko wymieniaj

_________________
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 01, 2012 13:28 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz sty 19, 2012 17:33
Posty: 59
Lokalizacja: pomorskie-N.S.
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
A sprawdzi mi ktoś jakiej firmy i numer dwumasu mam kupić ,po numerze mojego VIN WVGZZZ1TZ5W123901

Gdzie najlepiej kupić i koszt.
Z góry dziękuje.

_________________
TOURAN 1,9 TDI ,DSG
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 01, 2012 13:30 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię: Michał
Dołączył(a): Pt maja 27, 2011 17:43
Posty: 4415
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 643 razy
Otrzymał podziękowań: 232 razy
mur1000 napisał(a):
A sprawdzi mi ktoś jakiej firmy i numer dwumasu mam kupić ,po numerze mojego VIN WVGZZZ1TZ5W123901

Gdzie najlepiej kupić i koszt.
Z góry dziękuje.


w tym temacie to chyba najbardziej zorietowany bedzie jeżu

_________________
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 01, 2012 13:40 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz sty 19, 2012 17:33
Posty: 59
Lokalizacja: pomorskie-N.S.
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
marynarz75 napisał(a):
mur1000 napisał(a):
A sprawdzi mi ktoś jakiej firmy i numer dwumasu mam kupić ,po numerze mojego VIN WVGZZZ1TZ5W123901

Gdzie najlepiej kupić i koszt.
Z góry dziękuje.


w tym temacie to chyba najbardziej zorietowany bedzie jeżu

Tez tak myślałem że Jeżu ,poczekam aż się odezwie.
Swoją drogą jest już jednomas do dsg

_________________
TOURAN 1,9 TDI ,DSG
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 01, 2012 15:09 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2,0 TDI DSG
Imię: Tomek
Dołączył(a): So lip 16, 2011 20:31
Posty: 349
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
mur1000 napisał(a):
Swoją drogą jest już jednomas do dsg
jednomasy nie ma. Ja kupiłem zamiennik nowy do DSG za ok. 1600 zł. i jak na razie jestem zadowolony (odpukać) firmy LUK.
TYLKO NIE KUPUJ REGENEROWANEJ - na początku ja tak zrobiłem - wielka pomyłka :!:
Co do dźwięku to dwumas padnięty - wymień bo możesz mieć problem z głupim odpaleniem na mrozie - wszystkie czujniki dostają świra i nie podają prawidłowych wartości (m. in. czujnik położenia wału).

_________________
Już nie Touran :( ale Sharan...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL