Teraz jest Pn cze 25, 2018 10:58

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 19, 2013 09:45 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz maja 03, 2012 11:03
Posty: 14
Lokalizacja: wawa
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dobra odkręciłem ten czujnik...jeszcze gumkę zdejmę a wtyczka to gdzie się znajduje/? u góry gdzieś?

i jeszcze mam pytanie: bo patrzę na to koło zębate tam są te ząbki...jest mała wypustka w blaszce i jest obok taki wskażnik jakby, który pokazuje chyba ustawienie rozrządu/?...czy ten szpikulec MUSI być ustawiony wlaśnie idealnie w tę wypustkę na tej blaszce?...bo u mnie jest jakiś 1 cm przestawiona w górę...nie wiem czy to się rusza czy nie czy to na stałe...?...ustawienie?...

tutaj czujnik połozenia walka rozrzadu

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/113 ... 54a43.html zdjęcie zapożyczone...

oka...odkręciłem wszystko...

i ukazała się wtyczka gdzie idące do niej kable są zabrudzone ze heyah...i....czarno biały kabelek jest przerwany...pin nr 1

no i przetarte kabelki z pinów 2 i 3 ...przy samej wtyczce...

Jak zmierzyć i jakie wartości powinny być na tym czujniku?...we wtyczce?...na załączonym zapłonie?

takie?

napięcia czujnika położenia wałka rozrządu
Piny-1+masa zapłon włączony 11v-14v
Piny-1+3 zapłon włączony 11v-14v

u mnie ma 5V ...

_________________
Touran 1.9 TDI 105 KM 2005r - Czarna ;) w automacie...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 19, 2013 12:16 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9tdi Bxe
Imię: Jacek
Dołączył(a): So mar 03, 2012 23:44
Posty: 2796
Lokalizacja: Łowicz
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy
Popraw kable i będzie po krzyku.

_________________
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).


O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

3xTouran z forum jednego dnia = 30% rabatu od cen wyjsciowych ;) - zapraszam

tel.509963064

Kaliska 41, 99-400 Łowicz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 19, 2013 12:27 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz maja 03, 2012 11:03
Posty: 14
Lokalizacja: wawa
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Nono :) jak na razie PALI OD STRZAŁA: )):))))))))))))))))))))))))) :mrgreen: :mrgreen: podokręcam wszystko i jazda próbna :piwo: :mrgreen:

Dzięki jak na razie PANOWIE :piwo: zobaczymy co dalej się potoczy :) :piwo: :piwo: :piwo: :mrgreen:

_________________
Touran 1.9 TDI 105 KM 2005r - Czarna ;) w automacie...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 19, 2013 22:03 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9tdi Bxe
Imię: Jacek
Dołączył(a): So mar 03, 2012 23:44
Posty: 2796
Lokalizacja: Łowicz
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy
Jak zrobiłeś jak należy to co ma się potoczyc :mrgreen: ? Będzie żył :lol:

_________________
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).


O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

3xTouran z forum jednego dnia = 30% rabatu od cen wyjsciowych ;) - zapraszam

tel.509963064

Kaliska 41, 99-400 Łowicz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 20, 2013 13:40 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz maja 03, 2012 11:03
Posty: 14
Lokalizacja: wawa
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Nom - żyje i jak na razie ma się dobrze ;)

Odpala, jeździ także chwała Wam Panowie ;) :piwo:

W warsztacie NA PEWNO by mnie ładnie skasowali i Na pewno wymienili by właśnie ten czujnik...He...jeden LUT i auto sprawne ;) ale powiem, że te Kabelki, ich jakość to jakaś porażka...cienkie, że Heyah...

Teraz czeka mnie sprawdzenie zawieszenia...no i czekam na rurę od intercolera...bo mała dziurka była...

Także temat można zamknąć

Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za POMOC :piwo:

-- 22 cze 2016, o 19:15 --

Niestety usterka powróciła...

Auto odpala tylko jak mu przed zgaśnięciem wcisne gazu powyzej 4tyś...to jakoś odpala a tak to kręci i kręci aż się STOP pokazuje i po tym czasami zaskakuje...

_________________
Touran 1.9 TDI 105 KM 2005r - Czarna ;) w automacie...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr mar 08, 2017 20:29 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Trendline,1.9TDI,2007BLS
Imię: Piotr
Dołączył(a): N sie 25, 2013 21:28
Posty: 55
Lokalizacja: Biecz
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Panowie wczoraj pojawił się u mnie błąd jak u kolegi we wcześniejszych postach.
Auto pali z trudem, kręci, szarpie i odpala.
Przeskanowałem VCDS, poniżej błąd:
Tuesday,07,March,2017,20:03:12:10074
VCDS Version: Beta 11.2.0
Data version: 20110305


Address 01: Engine
Control Module Part Number: 03G 906 021 MG HW: 03G 906 021 AB
Component and/or Version: R4 1,9L EDC G000SG 2272
Software Coding: 0000072
Work Shop Code: WSC 06325 000 00000
VCID: 70EBD4F31863
1 Fault Found:

000833 - Camshaft Position Sensor (G40): Implausible Signal
P0341 - 000 - - - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00110000
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 4
Mileage: 187039 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 18:42:34

Freeze Frame:
RPM: 819 /min
Speed: 0.0 km/h
Load: 0.0 %
Voltage: 11.93 V
Bin. Bits: 00001100
Idle Stabilization: 0.0°KW
(no units): 38.0


Readiness: 0 0 0 0 0

Sprawdziłem wiązki, są w czarnym przeszlu, brak przetarć i widocznych uszkodzeń. Czy zamawiać czujnik położenia wałka rozrządu i brać się za wymianę czy coś jeszcze sprawdzać? Po kilku wykasowaniach błąd powraca.
Dziś zadzwoniłem do mechanika, stwierdził, że to może być rozrusznik, ale czy ma racje? Czy coś mogę jeszcze przetestować? Dzięki za sugestie.
Najważniejsze czy jeździć dalej czy coś mogę uszkodzić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr mar 08, 2017 22:51 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9tdi Bxe
Imię: Jacek
Dołączył(a): So mar 03, 2012 23:44
Posty: 2796
Lokalizacja: Łowicz
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy
Zimny pali na strzał, a gorący dłużej?
Wymien czujnik

_________________
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).


O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

3xTouran z forum jednego dnia = 30% rabatu od cen wyjsciowych ;) - zapraszam

tel.509963064

Kaliska 41, 99-400 Łowicz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz mar 09, 2017 08:31 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Trendline,1.9TDI,2007BLS
Imię: Piotr
Dołączył(a): N sie 25, 2013 21:28
Posty: 55
Lokalizacja: Biecz
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki za info. Przez dwa dni obserwacji, zimy pali bez problemu, ale wolałem zostawić w garażu,żeby mi nie padł całkiem. Czekam na czujnik i wymiana.

-- 14 mar 2017, o 20:36 --

Dziś zmieniłem czujnik na nowy i klapa, ten sam problem,więc stary czujnik przeczyściłem, założyłem i wymieniłem wiązkę. Narazie błędu nie ma, odpalałem kilka razy, przejeżdżałem, odpalałem, jak narazie bez zarzutu. Po testuję kilka dni zobaczymy czy problem wystąpi i czy pojawi się błąd. Dam znać czy przyczyna była w wiązce.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N cze 03, 2018 20:52 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): N maja 27, 2012 20:44
Posty: 32
Lokalizacja: Świdwin
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
czy aby wymienić czujnik silnik BLS trzeba rozrząd zdejmować??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N cze 17, 2018 17:01 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 1,9 TDI BLS 2006r
Imię: Mieczysław
Dołączył(a): So gru 26, 2015 09:57
Posty: 19
Lokalizacja: Babice
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Nie trzeba, tylko górną część osłony paska rozrządu i gumową zaślepkę na kablu od czujnika. Nie kupuj zamiennika delphi, ja kupiłem w iparts i jakby nie widział impulsów z tego czujnika, rozebrałem stary wyczyściłem i chodzi mi na nim już drugi rok.



Za ten post autor mpiwo otrzymał podziękowanie od spoon23(Wt cze 19, 2018 08:31)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr cze 20, 2018 18:31 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): N maja 27, 2012 20:44
Posty: 32
Lokalizacja: Świdwin
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
xmientus napisał(a):
Dzięki za info. Przez dwa dni obserwacji, zimy pali bez problemu, ale wolałem zostawić w garażu,żeby mi nie padł całkiem. Czekam na czujnik i wymiana.

-- 14 mar 2017, o 20:36 --

Dziś zmieniłem czujnik na nowy i klapa, ten sam problem,więc stary czujnik przeczyściłem, założyłem i wymieniłem wiązkę. Narazie błędu nie ma, odpalałem kilka razy, przejeżdżałem, odpalałem, jak narazie bez zarzutu. Po testuję kilka dni zobaczymy czy problem wystąpi i czy pojawi się błąd. Dam znać czy przyczyna była w wiązce.



i jak ze starym czujnikiem?? jaką wiązkę wymieniłeś?? bo mam ten sam problem, nowy czujnik który przyszedł ma inny kolor wtyczki i nie wiem , czy ma to wpływ ( czy kolorami różnią się czujniki) bo miałem szarą a nowa jest czarna , a wiem , że oryginalnie w jakiś modelach wtyczki też były czarne. pozdrawiam Łukasz


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL