Teraz jest Pn cze 25, 2018 11:10

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 14:41 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 1.9 BLS
Imię: marcin
Dołączył(a): Cz lis 05, 2015 20:00
Posty: 57
Lokalizacja: WEJHEROWO
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
witam
Mam problem z mocą auta, mianowicie :
Przy ruszaniu dymi i brakuje mocy , jak przekroczy około 2000 obrotów to dostaje mocy. Zero błędów .
Ale jeżeli jadą spokojnie pod górkę na 5 biegu to jak przekroczę 100 auto wskakuje w tryb awaryjny i wywala błąd . Ale tylko jak mam 5 bieg i pod górkę (pod obciążeniem)
czasem wyskoczy błąd

000665 - Boost Pressure Regulation
P0299 - 000 - Control Range Not Reached - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00110000
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 5
Reset counter: 255
Mileage: 251386 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 01:53:06

Freeze Frame:
RPM: 2457 /min
Speed: 80.0 km/h
Load: 85.1 %
Voltage: 14.36 V
Bin. Bits: 00101000
Absolute Pres.: 2182.8 mbar
Absolute Pres.: 2570.4 mbar

A czasem

000564 - Boost Pressure Regulation
P0234 - 000 - Limit Exceeded (Overboost Condition) - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11110000
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 4
Reset counter: 255
Mileage: 251935 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 02:01:51

Freeze Frame:
RPM: 2289 /min
Speed: 98.0 km/h
Load: 62.7 %
Voltage: 14.36 V
Bin. Bits: 00101000
Absolute Pres.: 2029.8 mbar
Absolute Pres.: 2570.4 mbar

możliwe że przepływomierz ? dodaje logi
http://vaglogi.pl/log-003_f8406MR.html
http://vaglogi.pl/log-011_UOxr9H6.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 16:35 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2347
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
Jak kopci to przeplywka nie może być dziabnieta. Masz napewno przeładowanie turbiny i pewnie też było niedoladowanie. Więc problem zapewne leży w turbinie lub jej sterowaniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 18:32 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 1.9 BLS
Imię: marcin
Dołączył(a): Cz lis 05, 2015 20:00
Posty: 57
Lokalizacja: WEJHEROWO
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Zastanawiam się też czy to nie zawór N75 . Byłem przed chwila u kolegi , zamieniłem wkłady przepływomierza , i robi to samo . Fakt że przepływka była z innego modeli , audi . Ale dalej tal samo się dzieje , brak mocy przy starcie i dymienie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 19:37 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9tdi Bxe
Imię: Jacek
Dołączył(a): So mar 03, 2012 23:44
Posty: 2796
Lokalizacja: Łowicz
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy
Problem zmiemnej geometrii. Mozesz 100 przeplywek zmienic i nie pomoze

_________________
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).


O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

3xTouran z forum jednego dnia = 30% rabatu od cen wyjsciowych ;) - zapraszam

tel.509963064

Kaliska 41, 99-400 Łowicz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 19:37 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię: Marcin
Dołączył(a): So kwi 04, 2015 21:36
Posty: 1000
Lokalizacja: Jastrowie
Podziękował : 125 razy
Otrzymał podziękowań: 142 razy
Sprawdź szczelność przewodów IC i wszystkie przewody podciśnienia

wystukane w garażu z kluczem w ręku

_________________
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 19:50 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 1.9 BLS
Imię: marcin
Dołączył(a): Cz lis 05, 2015 20:00
Posty: 57
Lokalizacja: WEJHEROWO
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
No właśnie zaglądałem , przewody , niby Ok , nie ma widać żadnych problemów

-- Śr lut 21, 2018 19:53 --

IC tez wporzadku . No i egr mam zaślepiony , turbina była wymieniana na nową , regenerowaną , pół roku temu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 20:48 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2347
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
Jak przeładowanie jest to co mogą mieć wężyki tu do gadania czy inne rzeczy. Setki razy już pisałem o tym. Z jakiegoś powodu geo jest ustawione na max doładowanie. A czemu? Bo się zaklinowalo z powodu zasyfione geometrii i mimo że ecm daje sygnał do odpuszczenia doładowania to niestety to nie następuje. I sto wężyków nowych tu nie pomoże i sto przepływem które nie mają nic wspólnego z doładowaniem turbiny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 21:20 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 1.9 BLS
Imię: marcin
Dołączył(a): Cz lis 05, 2015 20:00
Posty: 57
Lokalizacja: WEJHEROWO
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
wesol napisał(a):
Jak przeładowanie jest to co mogą mieć wężyki tu do gadania czy inne rzeczy. Setki razy już pisałem o tym. Z jakiegoś powodu geo jest ustawione na max doładowanie. A czemu? Bo się zaklinowalo z powodu zasyfione geometrii i mimo że ecm daje sygnał do odpuszczenia doładowania to niestety to nie następuje. I sto wężyków nowych tu nie pomoże i sto przepływem które nie mają nic wspólnego z doładowaniem turbiny.


To kolego zostaje wyciągnąć turbinę i reklamować ? Czy spróbować jeszcze sprawdzić czy prawidłowo chodzi zaworek n75


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 21:29 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2347
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
Odczepić grusze i sprawdzić jak chodzi łapka od geometrii.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr lut 21, 2018 21:31 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9tdi Bxe
Imię: Jacek
Dołączył(a): So mar 03, 2012 23:44
Posty: 2796
Lokalizacja: Łowicz
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy
Nie sądzę, aby syf w zmiennej geometrii podlegal gwarancji. Zmienna geometria nie jest winna temu, ze auto wytwarza nadmiar sadzy.

_________________
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).


O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

3xTouran z forum jednego dnia = 30% rabatu od cen wyjsciowych ;) - zapraszam

tel.509963064

Kaliska 41, 99-400 Łowicz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 22, 2018 06:14 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 1.9 BLS
Imię: marcin
Dołączył(a): Cz lis 05, 2015 20:00
Posty: 57
Lokalizacja: WEJHEROWO
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Koledzy , dziś po trasie . Nic się nie działo . Auto tak nie dymiło a nawet sprawdziłem sobie na 5 biegu nie wyskakuje błąd . A jadąc pod górkę na 5 przy 70 km auto ciągnie , a nie jak prędzej brak mocy.
Dziwna sprawa .. nic nie robiłem . Tylko poruszałem zaworkirm N75 żeby zobaczyć nr.
Zrobiłem dziś 300 km i zaro problemów . Ciekawe co to może być , przedmuchanie po wczorajszym gazowaniu ?

-- Cz lut 22, 2018 06:15 --

JacaTouran napisał(a):
Nie sądzę, aby syf w zmiennej geometrii podlegal gwarancji. Zmienna geometria nie jest winna temu, ze auto wytwarza nadmiar sadzy.


No tak , racja .. rozumiem :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 22, 2018 06:23 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2347
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
Po części tak. Zresztą dość często bywa tak że na zimnym geo się klinuje bardziej a na ciepłym już prawie wcale. jednak to nie świadczy o tym że problemu już nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 22, 2018 07:00 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Caddy 1.9 BLS
Imię: marcin
Dołączył(a): Cz lis 05, 2015 20:00
Posty: 57
Lokalizacja: WEJHEROWO
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
wesol napisał(a):
Po części tak. Zresztą dość często bywa tak że na zimnym geo się klinuje bardziej a na ciepłym już prawie wcale. jednak to nie świadczy o tym że problemu już nie ma.


Wiem wiem , nigdy nic się samo nie naprawia .

-- Cz lut 22, 2018 07:04 --

JacaTouran napisał(a):
Nie sądzę, aby syf w zmiennej geometrii podlegal gwarancji. Zmienna geometria nie jest winna temu, ze auto wytwarza nadmiar sadzy.


Racja . Może tak się nie znam jak wy , ale nawet przy zaślepionym egr też mocno się zbiera syf ?
No i po tak krótkim czasie . 6 miesięcy i już uwalone ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz lut 22, 2018 10:10 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2347
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
Jak z jakiegoś powodu wali mocno sądzą to i geo się zasyfi szybko. Ale generalnie nie wiemy jakie przeloty robisz no i czy też dogrzewacz sprawny masz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 22, 2018 14:57 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 1.9 BLS
Imię: Bartek
Dołączył(a): Wt lip 22, 2014 10:16
Posty: 93
Lokalizacja: Wadowice
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Witam
Mam podobny problem i też się zastanawiałem nad wymianą przepływomierza. Znajomy radził...
Przy podjazdach pod górę włącza się tryb bezpieczeństwa i auto traci moc. W błędach vcds pokazuje się błąd nieszczelności w układzie dolotowym powietrza i drugi błąd sonda lambda sygnał za bogatej mieszanki a mam diesla. Uszczelki wymienione, węże sprawdzone i nieszczelności nie widać. DPF jest wycięty. Może ktoś pomoże...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL