Teraz jest Śr gru 13, 2017 04:19

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: So paź 14, 2017 11:26 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 1834
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 160 razy
Nawet nie pol litra jesli dobrze pamietam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So paź 14, 2017 11:31 
Online
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 380
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Nie problem poprosić kogos z Kablem , teraz kabelek to ma prawie każdy . A szybciej i taniej będzie

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So paź 14, 2017 14:50 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: BKC 1,9
Imię: Darek
Dołączył(a): N cze 05, 2016 10:24
Posty: 192
Lokalizacja: Rzeszów/Tyczyn
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 19 razy
zajedzie stacyjke
odszukać przekażnik pompki zewrzeć dwa piny i pompujemy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So paź 14, 2017 15:04 
Online
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 380
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
No nikt nie mówi że stacyjką , VCDS bezpiecznie , bo jak nie zna się to przez przekaźnik może zewrzeć co nie trzeba .

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So paź 14, 2017 16:28 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 1834
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 160 razy
Vcds tez raczej nie wlaczy pompy na tak dlugo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N paź 15, 2017 13:00 
Offline
Kandydat

Auto: VW Touran. 1.9TDI. 2008
Imię: Rafal
Dołączył(a): Pt paź 13, 2017 20:26
Posty: 5
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam. Dziękuję wszystkim za cenne rady. Auto już zrobione i pali bez awaryjnie. Wykorzystałem sposób Karolka i szkolenie obudowę filtra paliwa i dziewczyna przekrecała kluczem stacyjki tylko do momentu pracy pompki. Takim sposobem wypompowalem około 13 litrów paliwa. Zalalem filtr ON. Zatankowalem po korek i odpaliłem. Pierwsze sekundy poszarpal trochę ale potem zaczolem pracować normalnie. Przy tej metodzie potrzebny jest drugi samochod i dobre kable ponieważ akumulator padł szybko. Więc pomóc drugiego auta bardzo się przyda. Ciekawostka przy przekreceniu stacyjki 13-14 razy uzyskujemy 0.5 litra paliwa. Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję że temat przyda się innym użytkownikom Diesla.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N paź 15, 2017 13:38 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: VW Touran
Imię: Lukasz
Dołączył(a): So paź 18, 2014 17:30
Posty: 900
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował : 32 razy
Otrzymał podziękowań: 89 razy
Fajnie że sie podzieliles informacją.

NaragaBully napisał(a):
przekreceniu stacyjki 13-14 razy uzyskujemy 0.5 litra paliwa.


To się dziewczyna nakręciła :D

_________________
Touran by swimmer

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N paź 15, 2017 15:26 
Offline
Przeglądacz

Auto: BMM 07.
Imię: Przemek
Dołączył(a): N sie 23, 2015 17:16
Posty: 56
Lokalizacja: Nowy Targ
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Niepotrzebna robota, ale jak jest zadowolenie to :ok:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N paź 15, 2017 16:33 
Offline
Kandydat

Auto: VW Touran. 1.9TDI. 2008
Imię: Rafal
Dołączył(a): Pt paź 13, 2017 20:26
Posty: 5
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Powiem wam że stacyjka poszło dość szybko tylko akumulator padł i trzeba było podpiąć drugie auto na kable. Z podpieciem pompki na krótko wolałem nie ryzykować
Zresztą i tak trzeba było co chwilę riobic przerwę celem wyłania benzyny z plastikowego pojemnika . A dziewczyna nalała benzyny to w nagrode kręciła kluczykiem. :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N paź 15, 2017 17:39 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię: Olek
Dołączył(a): Śr kwi 26, 2017 00:16
Posty: 169
Lokalizacja: Lubuskie
Podziękował : 33 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Z pewnością zapamięta :)

_________________
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn paź 16, 2017 13:40 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn kwi 04, 2016 07:01
Posty: 105
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
NaragaBully napisał(a):
Powiem wam że stacyjka poszło dość szybko tylko akumulator padł i trzeba było podpiąć drugie auto na kable. Z podpieciem pompki na krótko wolałem nie ryzykować
Zresztą i tak trzeba było co chwilę riobic przerwę celem wyłania benzyny z plastikowego pojemnika . A dziewczyna nalała benzyny to w nagrode kręciła kluczykiem. :-)
Ale jest procedura w adaptacjach i podaje wtedy pompka bez kręcenia :P

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn paź 16, 2017 15:55 
Online
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 380
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
tberent napisał(a):
NaragaBully napisał(a):
Powiem wam że stacyjka poszło dość szybko tylko akumulator padł i trzeba było podpiąć drugie auto na kable. Z podpieciem pompki na krótko wolałem nie ryzykować
Zresztą i tak trzeba było co chwilę riobic przerwę celem wyłania benzyny z plastikowego pojemnika . A dziewczyna nalała benzyny to w nagrode kręciła kluczykiem. :-)
Ale jest procedura w adaptacjach i podaje wtedy pompka bez kręcenia :P

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Mówiłem o tym :D

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt gru 05, 2017 18:09 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 1.9 TDI BXE 2007
Imię: Rafał
Dołączył(a): Wt wrz 26, 2017 16:50
Posty: 11
Lokalizacja: Lubaczów
Podziękował : 23 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Sam ostatnio miałem taką sytuację. Zaświecila mi sie rezerwa i zatankowalem 19 litrów 98 :( (wcześniej miałem przez lata benzyniaka). Po przejechaniu kilkuset metrow samochod zgasł a ja od razu zobaczyłem przed oczami dystrybutor i 98. Wkurzyłem się na maksa sam na siebie. Odcholowalem samochód do mechanika a tam wyciągnęli to co bylo w baku i wymienili filtr paliwa. Zatankowalem potem ON za 200 zł., dolałem oleju który polecili mi na Orlenie (mechanik poradził mi żeby dodać taki olej do przesmarowania) i wszystko jest ok jak narazie. Problemem było spuszczenie paliwa ale widziałem ze mechanik żeby to zrobić szybko zdjął tylne fotele, dostał się do tamtej pompki, podpiał na krótko akumulator i paliwo szło jak trzeba do pojemników :).


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL