Za namową stałych bywalców tego forum postanowiłem podzielić się swoja radością z posiadania od 1 lipca 2016 roku ślicznym - chyba nie tylko w mojej ocenie - VW Touran.
Specyfikacja:
Model: VW Touran HIGHLINE po liftingu
Kolor: czarna perła
Pierwsza rejestracja: 04.2008
Kupiony: 01.07.2016
Narodowość: było "NL" / jest "PL"
Silnik: 1,9 105 KM BLS (z DPF) - ponoć bardzo dobra wersja silnika?!
Skrzynia: manual – 6 biegów
Przebieg: 288 tyś. km - zweryfikowany i potwierdzony w ASO (pełna historia serwisowa książka serwisowa do końca w VW - Holandia)
Wersja: 5-cio osobowa
Wersja wyposażenia: HIGHLINE (ale brakuje świateł powitalnych w drzwiach, będą niebawem )
Dodatkowo: ABS + ESP
Zestaw Bluetooth z rewelacyjnym – jak dla mnie – radiem ZENEC NC2010
ISOFIX
Klimatyzacja dwustrefowa
Klimatyzowany schowek
Podłokietnik
Tempomat
Ogrzewane i el. regulowane lusterka
El. Szyby - 4x
Kierownica obszyta skórą skorelowana z komputerem i radiem
Webasto (dogrzewacz silnika)
Drzwi ryglowane automatycznie pow. 15km/h
Felgi 17" VW + opony letnie Continental 225/45 z 2012
Szyby od słupka B przyciemnione
Chrom : relingi dachowe, nakładki na klamki, listwy boczne, progi, listwa na zderzak tylny, listwy w zderzaku przednim, grill
Hak – zdemontowałem, ale w każdej chwili mogę szybko go założyć
Halogeny
Co wymieniłem pisałem w innym dziale - Hyde Park w Co dziś zrobiłeś dla swojego auta? (2016)
ale tu chyba też mogę przywołać moje mody:
Dodałem 01.08.2016 19;47
-wymiana: rozrządu, 4 filtry, pasek wielorowkowy, olej Motul, płyn hamulcowy, płyn do chłodnicy, olej w skrzyni biegów, nowy akumulator bosch.
-dokupiłem: dywaniki welurowe i gumowe pod spód, mata gumowa do bagażnika, chromy na klamki, listwa na zderzak tylny, na progi i podszybia - reszta chromu już była, trochę kosmetyków do auta.
Niebawem galeria zdjęć - teraz niechaj wystarczy jedno zdjęcie. Niecierpliwi niech się uzbroją w cierpliwość i wypija meliskę