Teraz jest Wt paź 21, 2014 02:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 13:42 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię: Marcin
Dołączył(a): So lut 26, 2011 09:51
Posty: 1628
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Widzę, że mój aku też dostaje od tych temperatur i moich dość krótkich tras, postanowiłem zakupić jakąś ładowarkę do aku, a ponieważ jestem zielony w temacie i nie mam pojęcia czym się różni ta za 100pln od tej za 500pln postanowiłem zapytać Was :)
Czego Wy używacie lub polecacie i czemu te droższe ?? :mrgreen:

_________________
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 13:45 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1,9tdi
Imię: dar
Dołączył(a): Cz sie 11, 2011 14:03
Posty: 1905
Lokalizacja: koszalin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
znalazłem coś takiego
od tanich po drogie jak diabli--
http://www.cyfronika.com.pl/prostowniki.htm

_________________
Gość--->Niebieski
w dupie mam browce i tak mi wszystkie zniknęły ;/

ZWzPD

w sprawie aukcji na priv
poczta na forum doprowadza mnie do szału więc wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 13:56 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Astra Cabrio Bertone 2003
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn maja 09, 2011 10:00
Posty: 3562
Lokalizacja: Łuków
Podziękował : 20 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Rauko napisał(a):
Widzę, że mój aku też dostaje od tych temperatur i moich dość krótkich tras, postanowiłem zakupić jakąś ładowarkę do aku, a ponieważ jestem zielony w temacie i nie mam pojęcia czym się różni ta za 100pln od tej za 500pln postanowiłem zapytać Was :)
Czego Wy używacie lub polecacie i czemu te droższe ?? :mrgreen:


to tak jak z samochodami... czym się rożnia te doższe od tych tańszych... ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 14:04 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię: Marcin
Dołączył(a): So lut 26, 2011 09:51
Posty: 1628
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Dodi napisał(a):
to tak jak z samochodami... czym się rożnia te doższe od tych tańszych...

Zgadza się. Ale nie muszę kupować Maybacha, żeby mieć dobry samochód :) I dlatego proszę o radę i info :mrgreen:

_________________
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 14:12 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1,9tdi
Imię: dar
Dołączył(a): Cz sie 11, 2011 14:03
Posty: 1905
Lokalizacja: koszalin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
podstawa to mieć dobre kable w aucie to jest taki "system pierwszego reagowania" ;-) w razie "W"zawsze można się do kogoś podłączyć.
a naładować akumulator można nawet starym ruskim prostownikiem .
Obrazek

miałem taki sam kiedyś

_________________
Gość--->Niebieski
w dupie mam browce i tak mi wszystkie zniknęły ;/

ZWzPD

w sprawie aukcji na priv
poczta na forum doprowadza mnie do szału więc wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl


Ostatnio edytowano Pt lut 03, 2012 14:42 przez QQRYDZA, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 14:31 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: Tourany ;)
Imię: Maciek
Dołączył(a): So sie 28, 2010 20:00
Posty: 1949
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
W Lidlu często się pojawiają za 70 czy 90 zł bardzo dobre prostowniki - przynajmniej tak wynika z opinii użytkowników :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 14:32 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Astra Cabrio Bertone 2003
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn maja 09, 2011 10:00
Posty: 3562
Lokalizacja: Łuków
Podziękował : 20 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
QQRYDZA napisał(a):
naładować akumulator można nawet starym ruskim prostownikiem .


i takie sa najlepsze ;) ja mam stary prostownik z kolei i ja mi trzeba to sobie podładuje, ale raczej rzadko z niego uzywam... bo nie ma potrzeby... :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 14:53 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1,9tdi
Imię: dar
Dołączył(a): Cz sie 11, 2011 14:03
Posty: 1905
Lokalizacja: koszalin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Tutaj są fajnie opisane funkcje i parametry prostowników

_________________
Gość--->Niebieski
w dupie mam browce i tak mi wszystkie zniknęły ;/

ZWzPD

w sprawie aukcji na priv
poczta na forum doprowadza mnie do szału więc wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 15:07 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz sty 19, 2012 18:33
Posty: 63
Lokalizacja: pomorskie-N.S.
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Ja od jesieni jestem posiadaczem PROSTOWNIKA BOSCH C7 12-24v ,jest też C5 6-12v tańszy.
http://allegro.pl/prostownik-automatycz ... 95903.html
Ładuje bez odpinania aku. plus do akumulatora a minus do masy pojazdu .
Po naładowaniu przechodzi w tryb doładowywania w razie potrzeby.
Ma też tryb ratunkowy dla zupełnie rozładowanego aku. I inne pierdoły.

Oczywiście jesienią był sporo tańszy.


Załączniki:
prostownik PROSTOWNIK BOSCH C7 .jpeg
prostownik PROSTOWNIK BOSCH C7 .jpeg [ 13.21 KiB | Przeglądane 361 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 17:00 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię: Marcin
Dołączył(a): So lut 26, 2011 09:51
Posty: 1628
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
A miał ktoś do czynienia z czymś takim?
Bo Bosch to marka za którą też się płaci, a parametrami B&D jest niemal identyczne?
Tylko czy dobre?
http://allegro.pl/blackdecker-prostowni ... 42384.html

_________________
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 18:14 
Offline
____________________
____________________

Auto: Touran Higline 2.0 BKD
Imię: Krzysiek
Dołączył(a): N kwi 03, 2011 15:51
Posty: 552
Lokalizacja: wejherowo
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy
Ja mam taki prostownik http://allegro.pl/ladowarka-ctek-nowosc ... 91379.html
turek stoi w garażu i jak ma dłuższy postój to zostawiam na doładowaniu.Za każdym razem pali od strzała:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2012 19:15 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Astra Cabrio Bertone 2003
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn maja 09, 2011 10:00
Posty: 3562
Lokalizacja: Łuków
Podziękował : 20 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Rauko napisał(a):
A miał ktoś do czynienia z czymś takim?
Bo Bosch to marka za którą też się płaci, a parametrami B&D jest niemal identyczne?
Tylko czy dobre?
http://allegro.pl/blackde...2076542384.html


akurat wiem w którym to sklepie jest bo kiedyś woziłem towar do nich...

prostownik jak prostownik... fajne ma funkcje...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 06, 2012 15:22 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 TDI 105 DSG
Imię: Łukasz
Dołączył(a): N wrz 11, 2011 20:42
Posty: 517
Lokalizacja: Zabrze
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja użyłem w niedzielę takiego wynalazku jak w załączniku, który spełnił swoja rolę w 101% więc mogę polecić koszt na allegro 309zł


Załączniki:
prostownik.jpg
prostownik.jpg [ 45.28 KiB | Przeglądane 181 razy ]

_________________
Mój Touran
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Testy
PostNapisane: Pn lut 06, 2012 16:07 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 BKD 2004r.
Imię: Michał
Dołączył(a): So lip 16, 2011 15:00
Posty: 4119
Lokalizacja: Szadek/Łódź/Warszawa
Podziękował : 69 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Poszukaj sobie też w testach, tu masz przykład.
Do starego akumulatora ja bym się za bardzo nie przykładał i zainwestował góra 100zl.
W razie zakupu nowego kupię też nową ładowarkę i najprawdopodobniej będzie nią CTEK MXS 5.0, bo ma dużo przydatnych funkcji z tego co piszą w opiniach np. elektroda...
Funkcje:
Odsiarczanie
Miękki start
Ładowanie zasadnicze
Absorpcja
Analiza
Regeneracja
Konserwacja płynna
Konserwacja pulsacyjna
Cena około 250zł, jak się dobrze poszuka poza allegro.

_________________
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 09, 2012 15:45 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 AVQ 04
Imię: Tomek
Dołączył(a): Cz sty 06, 2011 13:24
Posty: 2339
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował : 397 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
a ja mam taki, 60 zł w LIDLU, ładowałem dwa akumulatory , benzyna i diesel i jestem zadowolony

[ Dodano: Pią Lut 10, 2012 09:24 ]
Auto Świat TV o prostownikach - część pierwsza częśc druga


Załączniki:
PL_53350_01_b.jpg
PL_53350_01_b.jpg [ 72.84 KiB | Przeglądane 191 razy ]

_________________
Touran by Tomas


Obrazek
Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

regeneracja turbosprezarek | regeneracja wtryskiwaczy