Defekt regulacji fotela kierowcy
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
Defekt regulacji fotela kierowcy
Niestety nie mogę regulować wysokości fotela. Dźwignia nie działa ani w górę, ani w dół. Poproszę o pomoc.
- seba19930
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 i 1T2
- Imię:: Sebastian
Witaj.
Mam tak samo
Problem tkwi w tym że w mechanizmie podnoszenia pękł mi plastyk odpowiedzialny za ciągnięcie całej zębatki i reszty ...
Element jest praktycznie nie rozbieralny ale pokusiłem się o jego rozebranie poprzez zeszlifowanie nitów łączących dwie połówki tego mechanizmu, następnie próbowałem to skleić(ten pęknięty plastik) ale jest to jakiś dziwny materiał i nie dało się ...
Przy zakupie trzeba uważać na rodzaj bo w Touranie są dwa, numer znajduję się pod czarną dźwignią.
Pozdrawiam .!
Mam tak samo

Problem tkwi w tym że w mechanizmie podnoszenia pękł mi plastyk odpowiedzialny za ciągnięcie całej zębatki i reszty ...
Element jest praktycznie nie rozbieralny ale pokusiłem się o jego rozebranie poprzez zeszlifowanie nitów łączących dwie połówki tego mechanizmu, następnie próbowałem to skleić(ten pęknięty plastik) ale jest to jakiś dziwny materiał i nie dało się ...
Przy zakupie trzeba uważać na rodzaj bo w Touranie są dwa, numer znajduję się pod czarną dźwignią.
Pozdrawiam .!
Volkswagen Touran 1.9 TDi 2007r kiedyś było 105KM a teraz w górę
.
Volkswagen Touran 2.0 TDi 2011r kiedyś było 170KM DSG a teraz w górę

Volkswagen Touran 2.0 TDi 2011r kiedyś było 170KM DSG a teraz w górę

- qoocam
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 TDI AVQ
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: Defekt regulacji fotela kierowcy
odświeżam temat 
Zauważyłem, że w moim fotelu kierowcy regulacja odcinka lędźwiowego jest minimalna. Kręcę odpowiedzialnym za to pokrętłem i nic... Czy ktoś się do tego dobierał?

Zauważyłem, że w moim fotelu kierowcy regulacja odcinka lędźwiowego jest minimalna. Kręcę odpowiedzialnym za to pokrętłem i nic... Czy ktoś się do tego dobierał?
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
regulacja odcinka lędźwiowego realizowana jest przy pomocy linki w oparciu, albo pękła albo spadła. bez rozebrania fotela nie da się sprawdzić.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
-
- Początkujący
- Auto:: 1T2
- Imię:: Rav
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: wymiana mechanizmu podnoszenia fotela
A ja mam pytanie odnośnie regulacji odcinka lędźwiowego. Czy ta regulacja działa na zasadzie kręcę, kręcę i kręcę i dopiero reguluję czy powinno się to odbywać przez 1 ~ 2 przekręcenia. Pytam bo w A4 było na 1 przekręcenie a w Touranie trzeba przekręcić z 7 razy, żeby wyregulować ten odcinek fotela?
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Re: wymiana mechanizmu podnoszenia fotela
Ten typ tak mawnyku pisze:A ja mam pytanie odnośnie regulacji odcinka lędźwiowego. Czy ta regulacja działa na zasadzie kręcę, kręcę i kręcę i dopiero reguluję czy powinno się to odbywać przez 1 ~ 2 przekręcenia. Pytam bo w A4 było na 1 przekręcenie a w Touranie trzeba przekręcić z 7 razy, żeby wyregulować ten odcinek fotela?
-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.6 2004
- Imię:: Marcin
Odświeżam temat - dziś żona usiadła i razem z fotelem poszła w dół jak kamień, fotela nie można ani podnieść, ani opuścić. Czy toś widział może gdzieś manual jak to zrobić? Lub zna symbol części? Ewentualnie czy do Tourana pasuje z jakiegoś innego modelu? Dziękuję za pomoc, bo żonka niska i drobna, i teraz niczego nie widzi zza kierownicy