Teraz jest Śr sie 27, 2014 10:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 287 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 10, 2013 09:51 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 2.O TDI AZV+
Imię: Mateusz
Dołączył(a): Pt cze 10, 2011 10:21
Posty: 3221
Lokalizacja: Zielona Góra Poznań
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 73 razy
malcolm, bierz cały komplet TRW razem z tarczami. Nie jest to pierwsza liga,ale już skutecznie spowalniają. Zapewne masz 288mm,bo w podstawie nic innego nie szło do 1.9 :)

_________________
Car detailing...
Mój bordowy Touri :)
więcej na PW:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 15, 2013 23:07 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI 138KM chip
Imię: Marcin
Dołączył(a): Pn maja 14, 2012 12:36
Posty: 249
Lokalizacja: Trzebnica
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Panowie przepraszam jesli to głupie pytanie ale czy jest sposób zeby samemu sprawdzic czy konieczna jest juz wymiana tarcz? Mam wątpliwości co do trafności stwierdzenia pana diagnosty ze powinienem wymienic tarcze. Koniecznie musze odwiedzic mechanika zeby to potwierdzic czy jakoś mozna to sprawdzic samemu? Jak to mówią "na oko to gość w szpitalu umarł" wiec przydało by sie upewnić. Suwmiarka wchodzi w gre? W zawiazku z tym ze w Touranie sa wentylowane tarcze to jaka powinna być grubosc jednej połowy? Cała ma 25mm wiec chyba 10mm jedna połowa liczac ze wentylacja to 5mm tak? I jaka jest minimalna grubosc tarczy nadającej sie jeszcze do uzytku?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 15, 2013 23:11 
Online
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI, BKD+ 2005
Imię: Michał
Dołączył(a): Pt maja 27, 2011 18:43
Posty: 3717
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 56 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy
cała ma 25mm i całą mierzysz... i teraz żebym tylko nie palną głupoty :omatko: ale słyszałem cos o 3mm dopuszczlnego zuzycia... czyli total 22mm...

Mam nadzieje ze sie nie pomyliłem bo wstyd bedzie :oops:

_________________
Das Auto - 256 tys. km
VW nie gubi oleju, on tak znaczy teren ;)
Tune-Up - 176,3 KM, 374,7 Nm
K&N air filter


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 15, 2013 23:11 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz mar 03, 2011 22:06
Posty: 809
Lokalizacja: lubuskie
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy
minimalna grubość tarczy 22 mm a nowa 25 mm

_________________
Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek

CB: Yosan 120 PRO - mod SQ
Antena: Sirio 100 MAG


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 15, 2013 23:11 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 2.0TDI BKD DSG 2008r
Imię: Tomek
Dołączył(a): Pn kwi 25, 2011 16:07
Posty: 4224
Lokalizacja: Olkusz
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
malcolm napisał(a):
Cała ma 25mm

Tak 22mm dopuszczalna wartość zużycia kwalifikująca tarcze do wymiany. Najlepiej mierzy się grubość tarcz mikrometrem..... Suwmiarką w poprawności w zmierzeniu może przeszkodzić Ci rant zużytej tarczy.... Pożycz i zmierz.... :mrgreen:

_________________
>>>Vagenik Led Edition<<<
Obrazek Obrazek Obrazek

Gość ^^^Kliknij i zobacz^^^ :mrgreen:
ZWzPD :mrgreen:


Ostatnio edytowano Śr maja 15, 2013 23:13 przez jeżu, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 15, 2013 23:13 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 2.O TDI AZV+
Imię: Mateusz
Dołączył(a): Pt cze 10, 2011 10:21
Posty: 3221
Lokalizacja: Zielona Góra Poznań
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 73 razy
Tylko zauważ że masz już rant, dlatego warto coś nakleić na kocówki suwmiarki,zmierzyć i odjąć grubość tego naklejonego i masz wynik grubości tarczy :)

[ Dodano: Sro Maj 15, 2013 23:14 ]
jeżu, wyprzedziłeś mnie :P

_________________
Car detailing...
Mój bordowy Touri :)
więcej na PW:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 15, 2013 23:23 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9 TDI 138KM chip
Imię: Marcin
Dołączył(a): Pn maja 14, 2012 12:36
Posty: 249
Lokalizacja: Trzebnica
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dzięki Panowie. Jutro pomierze :piwo:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So maja 18, 2013 22:20 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: BLS 1.9 tdi
Imię: Łukasz
Dołączył(a): So sie 25, 2012 19:45
Posty: 368
Lokalizacja: Dolnośląskie/Canada
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja dzisiaj założyłem klocki TRW na przód i tył zobaczymy jak to będzie chodzić

_________________
BLS 147ps 375nm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So maja 18, 2013 23:43 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 2.0TDI BKD DSG 2008r
Imię: Tomek
Dołączył(a): Pn kwi 25, 2011 16:07
Posty: 4224
Lokalizacja: Olkusz
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Łukaszz, Chodzić nie będzie..... będzie hamować :brawa:

_________________
>>>Vagenik Led Edition<<<
Obrazek Obrazek Obrazek

Gość ^^^Kliknij i zobacz^^^ :mrgreen:
ZWzPD :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N maja 19, 2013 06:33 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: BLS 1.9 tdi
Imię: Łukasz
Dołączył(a): So sie 25, 2012 19:45
Posty: 368
Lokalizacja: Dolnośląskie/Canada
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
;) Stare były ferrodo i dosyć pyliły zobaczymy jak tu będzie

_________________
BLS 147ps 375nm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 26, 2013 16:21 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz maja 10, 2012 14:10
Posty: 62
Lokalizacja: wawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
po niemal roku znowu okresowo zapala się kontrolka "check brake pads" - poprawcie mnie jeśli sie mylę ale czujnik polega na tym że w masie klocka jest zatopiony kabel, i jak klocek się odpowiednio zedrze to przerwany zostaje również kabel i kontrolka się świeci cały czas. Co w takim razie robić gdy raz się świeci a raz nie? na "oko" pozostało jeszcze około 10 mm klocka...

_________________
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 26, 2013 17:19 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 2.O TDI AZV+
Imię: Mateusz
Dołączył(a): Pt cze 10, 2011 10:21
Posty: 3221
Lokalizacja: Zielona Góra Poznań
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 73 razy
Albo wykodować kontrolkę w licznikach,albo fizyczni zewrzeć kable przy klocku i kontrolować samodzielnie grubość okładzin przy każdej zmianie opon.

_________________
Car detailing...
Mój bordowy Touri :)
więcej na PW:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 26, 2013 18:12 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 2.0TDI BKD DSG 2008r
Imię: Tomek
Dołączył(a): Pn kwi 25, 2011 16:07
Posty: 4224
Lokalizacja: Olkusz
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
naruot napisał(a):
po niemal roku znowu okresowo zapala się kontrolka "check brake pads" - poprawcie mnie jeśli sie mylę ale czujnik polega na tym że w masie klocka jest zatopiony kabel, i jak klocek się odpowiednio zedrze to przerwany zostaje również kabel i kontrolka się świeci cały czas. Co w takim razie robić gdy raz się świeci a raz nie? na "oko" pozostało jeszcze około 10 mm klocka...


Miałem podobnie w końcu ściągnąłem koło i sprawdziłem połączenie na kostce łączącej klocek z resztą instalacji. Było oczywiście nie do końca zatrzaśnięte. Zrobiłem porządek i do tej pory żadnych komunikatów. Czujnik zużycia klocka jest tylko w jednym kole (lewe)...

_________________
>>>Vagenik Led Edition<<<
Obrazek Obrazek Obrazek

Gość ^^^Kliknij i zobacz^^^ :mrgreen:
ZWzPD :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 26, 2013 18:43 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz maja 10, 2012 14:10
Posty: 62
Lokalizacja: wawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
no to wiem co będę robić w najbliższy wolny weekend, przy okazji umyje felgi Rim Cleanerem od środka...
Jeżu dzięki za sklarowanie tematu. :piwo:

_________________
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 26, 2013 19:44 
Offline
____________________
____________________

Auto: -
Imię: -
Dołączył(a): Wt kwi 10, 2012 21:33
Posty: 2452
Podziękował : 21 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy
jeżu, a na tyle nie ma czujnika?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 287 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

regeneracja turbosprezarek | regeneracja wtryskiwaczy