Teraz jest N cze 24, 2018 02:14

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 21:41 
Offline
Użytkownik

Auto: Toledo 1,9 BXE-
Imię: Konrad
Dołączył(a): Pn kwi 18, 2016 16:45
Posty: 161
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Pytanie czy tuner, uwzględnił zmianę wmapie n75, jak dajesz więcej koksu to musisz zdjąć wypełnienie, bo masz więcej energii, teraz pytanie czy nie przegiol. I tutaj chyba lekko popłynie bo wypełnienie od dołu 65% to ciut za mało, limiter dymu tnie, dawkę do 2000, obr.
Potem n75 próbuje nadrobić i wynikowi mamy 2400,

-- Cz cze 14, 2018 21:45 --

Po pierwsze zaloguj dynamiczny 01,011 razem, ustaw turbo w prawym górnym rogu, i 4 bieg.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 22:05 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1T2,BLS
Imię: Marcin
Dołączył(a): Cz kwi 12, 2012 21:22
Posty: 109
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
konradkry napisał(a):
Po pierwsze zaloguj dynamiczny 01,011 razem, ustaw turbo w prawym górnym rogu, i 4 bieg.

Ja robiłem te logi w Measure Blocks i wydaje mi się, że tam nie ma przycisku Turbo.
Powinienem je robić w Basic Settings? Tam chyba był ten przycisk...
A i jeszcze jedno: na 4 biegu mam robić od 1500-4200 obr/min?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 22:12 
Offline
Użytkownik

Auto: Toledo 1,9 BXE-
Imię: Konrad
Dołączył(a): Pn kwi 18, 2016 16:45
Posty: 161
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Na pewno nie bs wystarczy do 3500, 3700,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 15, 2018 15:32 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1T2,BLS
Imię: Marcin
Dołączył(a): Cz kwi 12, 2012 21:22
Posty: 109
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Zrobiłem logi ale są takie długie, że na ekranie się nie mieszczą więc podaję link do pliku Excel: LOG-01-001-011-4bieg.xls Przed uruchomieniem logowania włączyłem przycisk Turbo (faktycznie był tam gdzie pisałeś) - co on daje?

P.S.
Kiedyś była taka stronka, gdzie można wrzucać logi ale chyba już nie działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 15, 2018 21:18 
Offline
Użytkownik

Auto: Toledo 1,9 BXE-
Imię: Konrad
Dołączył(a): Pn kwi 18, 2016 16:45
Posty: 161
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
włączasz częstsze próbkowanie, przy logowaniu wiecej ninż jeden blok,
tak istnieje vaglogi.pl
co do logów,
sprawdź czy nie ma przecieków na dolocie,
jak wszystko jest ok o jeden obrót skręć sztangę.
Za mało jak dla mnie wysterowany jest N75,
Statyczny kont wtrysku jest poprawnie ustawiony ?
jak to nie pomoże, trzeba dłubnąć troche soft.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt cze 15, 2018 21:31 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9tdi Bxe
Imię: Jacek
Dołączył(a): So mar 03, 2012 23:44
Posty: 2796
Lokalizacja: Łowicz
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy
Po co mu radzisz kręcić sztangą, skoro usterka się pojawiła, a nie występuje od zawsze???
Sztanga się sama nie przedstawi.
Jest usterka w osprzęcie sterującym turbo , w układzie doladowania lub samym turbo.

Off top na temat softu wogole nie ma związku z problemem.
Turbo Bv39 z tym co ma zadane w tym przypadku daje sobie radę na miękko.

_________________
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).


O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

3xTouran z forum jednego dnia = 30% rabatu od cen wyjsciowych ;) - zapraszam

tel.509963064

Kaliska 41, 99-400 Łowicz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 07:57 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2345
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
Tak KKK wstaje dużo szybciej jak garretty. Nieco inna budowa. Za to jako zamiennie gdzie szła w autach nie była tak wydajna przy tuningu. Tu jest problem z wysterowaniem. Soft nie powinien mieć tu wiele do gadania. Różne ewolucje robiłem z suszarkami i soft tu nie robił wielkiej różnicy. Kiedyś zresztą pytałem Roba czy coś tam ugra że wstawaniem GTB to mówił że ze 100 może w porywach 200 obrotów jak dobrze poczaruje. Oczewiscie tuner może poczarowac jak turbo w górnych rejestrach troszkę faluje ale to i tak przyczyna tkwi w turbinie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 09:22 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1T2,BLS
Imię: Marcin
Dołączył(a): Cz kwi 12, 2012 21:22
Posty: 109
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Turbina jest wymieniona właśnie z powodu tego błędu. N75 też.
Zastanawia mnie jescze to podciśnienie: niby jak robię test VCDSem to sztanga rusza się w pełnym zakresie. Jak podłączyłem miernik do wężyka zamiast sztangi to pokazywał na max -0.8bar więc chyba dobrze. Ale widzę, że jeden wężyk idzie na dół silnika do gruszki, która porusza dźwigienkę w chłodnicy spalin (chyba). Czy to może mieć jakiś wpływ na mój problem (gdyby tam było coś nie tak)?
I jeszcze 2 pytania:
- czy gdyby IC był zapchany to też byłby podobny efekt?
- czy mogę zrobić jakiś bypass IC na testy, żeby wyeliminować jego nieszczelność/zapchanie? Czy może są jakieś sposoby na srawdzenie szczelności/zapchania IC?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 10:33 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2345
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
IC zapchać się nie ma czym. Jeśli już to może być nieszczelność. Niedoladowanie by było z dołu aż do średnich obr a dalej to mogłoby być już osiągnięte ale to zależy od rozmiaru nieszczelności. Tak samo wszelkie nieszczelności na wezykach od EGR itp spraw mogą wpływać ale też będzie jak coś niedoladowanie. Przeładowania turbo to geometria n75 lub blok elektrozaworkow.



Za ten post autor wesol otrzymał podziękowanie od JacaTouran(So cze 16, 2018 12:12)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 13:15 
Offline
Użytkownik

Auto: Toledo 1,9 BXE-
Imię: Konrad
Dołączył(a): Pn kwi 18, 2016 16:45
Posty: 161
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Problem widzę że jest zawsze.
Każdy log który kolega pokazuje wykazuje ta anormalność.
Po.kolejne jeżeli kolega. Robił regenerację to warsztat posiada maszynę by ustawić aktuator i przepływ, na to kolega ma papiery.
Ale może pod konkretny przykładem właśnie trzeba trochę mu pomóc.

-- So cze 16, 2018 13:19 --

Pamiętaj jeszcze ze gazy muszą gdz uciec, może katalizator lub wydechy przytkane


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 16:15 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1T2,BLS
Imię: Marcin
Dołączył(a): Cz kwi 12, 2012 21:22
Posty: 109
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Tak, papiery na tą sprężarkę dostałem.
konradkry napisał(a):
Pamiętaj jeszcze ze gazy muszą gdz uciec, może katalizator lub wydechy przytkane

Tutaj jest jeszcze DPF. Mechanik wpsiknął tam jakąś piankę i ona wychodziła wydechem ale VCDS pokazuje 55%.
Czy ktoś może przypomnieć jak wymusić wypalanie? Szczerze mówiąc nigdy mi się ono samo nie włączyło, a jeżdżę tym turkiem 6 lat głównie po mieście.
Załącznik:
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG [ 4.35 KiB | Przeglądane 87 razy ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 19:11 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2345
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 204 razy
po logach widac ze dpf nie jest zapchany. Zreszta nic wypalac nie musisz a nawet gdybys chcial wyeliminowac taka ewentualnaosc jak dpf to sie luzuje sruby za turbo przed dpf czyli rozszczelnia uklad wydechowy i wtedy loga dyn 011 i bedziesz widzial czy sie cos zmienilo. Stawiam na problem lezacy w turbinie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 19:18 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1T2,BLS
Imię: Marcin
Dołączył(a): Cz kwi 12, 2012 21:22
Posty: 109
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
wesol napisał(a):
Stawiam na problem lezacy w turbinie.

To musiałbym mieć niezwykłego pecha, żeby dwie turbiny (stara i „nowa”) działały tak samo wadliwie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 20:56 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1.9tdi Bxe
Imię: Jacek
Dołączył(a): So mar 03, 2012 23:44
Posty: 2796
Lokalizacja: Łowicz
Podziękował : 217 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy
Nie masz niezwykłego pecha tylko trafiłeś na paprokow, a nie rzetelny warsztat. Albo spieprzyli Ci turbo, albo nie potrafią określić usterki.

Pytanie, za co im zapłaciłes??
Odebrałeś auto w takim samym stanie jak dodałeś.
Przepraszam Cię kolego, ale nie rozumiem...

Daj mi to auto Na 2 dni. Wyjedzie jak należy, gwarantuje.

Bv39 to tak banalna suszarka, że nie ma potrzeby używania do jej poprawnego działania maszyny do przepływów. Może niedopatrzyli uszkodzenia zmiennej geometrii, może łopatki się pogiely lub wyruszyły.

Banalny silnik, nie ma opcji żeby tego nie ogarnąć.

_________________
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).


O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

3xTouran z forum jednego dnia = 30% rabatu od cen wyjsciowych ;) - zapraszam

tel.509963064

Kaliska 41, 99-400 Łowicz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So cze 16, 2018 21:08 
Offline
Przeglądacz

Auto: 1T2,BLS
Imię: Marcin
Dołączył(a): Cz kwi 12, 2012 21:22
Posty: 109
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
JacaTouran napisał(a):
Daj mi to auto Na 2 dni. Wyjedzie jak należy, gwarantuje.

Jaca, jak mi to ogarniesz w jeden dzień to jadę do Ciebie. Mam jakieś 300km ale przyjadę.
Tylko mi nie pisz teraz, że masz termin za pół roku :>


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL