Teraz jest N maja 20, 2018 10:57

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt maja 04, 2018 08:47 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran BMN 2007
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn gru 19, 2016 20:08
Posty: 207
Lokalizacja: Toruń
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Ja mam pierwsze (prywatne) i kolejne też z DSG będzie
Niestety muszę przyznać, że w octavii II po lifice z 2.0TDI 140KM + DSG zestrojne to było fatalnie...

_________________
Garaż: Opel Manta A'73, VW Santana 1.9 '82 -> VW Quatnum 2.2T, Touran 1T2 BMN+DSG
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt maja 04, 2018 14:50 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię: Olek
Dołączył(a): Śr kwi 26, 2017 00:16
Posty: 271
Lokalizacja: Lubuskie
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy
borcio83 napisał(a):
A powiedzcie mi co za skrzynia dsg?
Nie jezdzilem w automacie wiec nie wiem na co zwrocic uwage.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zUnDL.html
dsg = rewelacja jeżeli nie ma defektu
Pamiętaj o regularnych wymianach oleju w skrzyni.
Przejedź się pomału i zobacz czy płynnie zmienia biegi w górę i w dół bez szarpania.

_________________
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM



Za ten post autor cykraz otrzymał podziękowanie od borcio83(So maja 05, 2018 12:31)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt maja 04, 2018 21:52 
Offline
Przeglądacz

Auto: Touran 1,9 tdi 74 KV AVQ
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn lis 14, 2016 19:32
Posty: 95
Lokalizacja: Kozienice
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
misiek775 napisał(a):
Może być BMM, BKD lub w zaokrągleniu AZV


Jaki najlepszy silnik 2,0 Tdi 140 km (chodzi mi o oznaczenie silnika).

_________________
Pozdro borcio83


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 06:19 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: 1T2 2.0TDI BMM DSG 2008r
Imię: Przemek
Dołączył(a): Cz wrz 22, 2016 14:13
Posty: 154
Lokalizacja: MŁAWA
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy
Bmm :20:

_________________
1T2 by VWariaT -> Z czerni wyłonił się początek....



Za ten post autor VWariaT otrzymał podziękowanie od borcio83(So maja 05, 2018 12:32)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 08:21 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię: Olek
Dołączył(a): Śr kwi 26, 2017 00:16
Posty: 271
Lokalizacja: Lubuskie
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy
ja mam 2.0 BMN i też sobie chwalę.

_________________
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM



Za ten post autor cykraz otrzymał podziękowanie od borcio83(So maja 05, 2018 12:32)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 08:28 
Online
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: VW Touran, BKD, DSG,2007
Imię: Tomasz
Dołączył(a): N wrz 02, 2012 09:59
Posty: 173
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 106 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy
cykraz napisał(a):
ja mam 2.0 BMN i też sobie chwalę.


Wszystko jest dobre, bądź nie, zależy jak trafisz. Ja trafiłem 3 razy dobrze, miałem BLS, później BMM, a teraz BKD. Moim zdaniem to zależy jak auto było i jest serwisowane.

_________________
Tomi

Moj Srebrny Tarpanek



Za ten post autor Tomi otrzymał podziękowanie od borcio83(So maja 05, 2018 12:32)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 09:42 
Offline
Przeglądacz

Auto: Touran 1,9 tdi 74 KV AVQ
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn lis 14, 2016 19:32
Posty: 95
Lokalizacja: Kozienice
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Tomi napisał(a):
cykraz napisał(a):
ja mam 2.0 BMN i też sobie chwalę.


Wszystko jest dobre, bądź nie, zależy jak trafisz. Ja trafiłem 3 razy dobrze, miałem BLS, później BMM, a teraz BKD. Moim zdaniem to zależy jak auto było i jest serwisowane.


A jak jest z ta pompa smarowania...
Znajomy mowil ze w ktorys konkretnych silnikach byla wadliwa i cos tam sie ch r z a n i... :shock:
Jtr jade obejrze touranka,podlacze vcds (jezeli sprzedajacy pozwoli :roll: ) i zobacze czy to warte tych plnow.
Radio zdaje sie ze zamienione bo powinno chyba byc juz z navi ( na dachu antenka-rekin ) i brak "modulu?"bluetooth.

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zUnDL.html

_________________
Pozdro borcio83


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 11:31 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię: Olek
Dołączył(a): Śr kwi 26, 2017 00:16
Posty: 271
Lokalizacja: Lubuskie
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy
borcio83 napisał(a):
Tomi napisał(a):
cykraz napisał(a):
ja mam 2.0 BMN i też sobie chwalę.


Wszystko jest dobre, bądź nie, zależy jak trafisz. Ja trafiłem 3 razy dobrze, miałem BLS, później BMM, a teraz BKD. Moim zdaniem to zależy jak auto było i jest serwisowane.


A jak jest z ta pompa smarowania...
Znajomy mowil ze w ktorys konkretnych silnikach byla wadliwa i cos tam sie ch r z a n i... :shock:
Jtr jade obejrze touranka,podlacze vcds (jezeli sprzedajacy pozwoli :roll: ) i zobacze czy to warte tych plnow.
Radio zdaje sie ze zamienione bo powinno chyba byc juz z navi ( na dachu antenka-rekin ) i brak "modulu?"bluetooth.

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zUnDL.html

w BMN był np problem z wtryskami, dlaczego sprzedawca miałby nie pozwalać na podpięcie kompa? chyba nie ma nic do ukrycia? brak adaptera a co do modułu - jest pod siedzeniem pasażera więc albo tam musisz zajrzeć albo kompem sprawdzić ale to już koledzy musieliby pokierować co i jak.

_________________
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM



Za ten post autor cykraz otrzymał podziękowanie od borcio83(So maja 05, 2018 12:31)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 12:31 
Offline
Przeglądacz

Auto: Touran 1,9 tdi 74 KV AVQ
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn lis 14, 2016 19:32
Posty: 95
Lokalizacja: Kozienice
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
w BMN był np problem z wtryskami, dlaczego sprzedawca miałby nie pozwalać na podpięcie kompa? chyba nie ma nic do ukrycia? brak adaptera a co do modułu - jest pod siedzeniem pasażera więc albo tam musisz zajrzeć albo kompem sprawdzić ale to już koledzy musieliby pokierować co i jak.[/quote]

A taki adapter mozna dokupic od innego np tourana czy musi byc zgrany z danym modulem?
Cczy radio w tym roczniku powinno byc z navi / dotyk czy zwykle rdc...?

_________________
Pozdro borcio83


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 12:52 
Online
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: VW Touran, BKD, DSG,2007
Imię: Tomasz
Dołączył(a): N wrz 02, 2012 09:59
Posty: 173
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 106 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy
borcio83 napisał(a):
Cczy radio w tym roczniku powinno byc z navi / dotyk czy zwykle rdc...?


Radia wychodzily rozne niezaleznie od rocznika, raczej zalezne to bylo od pierwszego wlasciciela, ktory konfigurowal sobie auto ;) A dotykowy RNS byl w produkcji od 2007 roku, jezeli sie nie myle.

_________________
Tomi

Moj Srebrny Tarpanek



Za ten post autor Tomi otrzymał podziękowanie od borcio83(So maja 05, 2018 14:49)
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 17:08 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Auto: Touran 09 1.4 TSI BMY DSG
Imię: Dawid
Dołączył(a): N sty 12, 2014 10:44
Posty: 43
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
borcio83 napisał(a):

A jak jest z ta pompa smarowania...
Znajomy mowil ze w ktorys konkretnych silnikach byla wadliwa i cos tam sie ch r z a n i... :shock:
Jtr jade obejrze touranka,podlacze vcds (jezeli sprzedajacy pozwoli :roll: ) i zobacze czy to warte tych plnow.
Radio zdaje sie ze zamienione bo powinno chyba byc juz z navi ( na dachu antenka-rekin ) i brak "modulu?"bluetooth.


Niech znajomy sprecyzuje dokładnie o jaki kod chodzi, i wtedy nie kupuj z takim silnikiem. Po za tym to ze jest antena-rekin nie znaczy ze było navi. To samo z BT. Podstawa to sprawdzić wyposażenie na podstawie vinu a nie forumowych teorii.

Co do vcds to raczej nie dałbym podpiąć komuś z ulicy kabla, żeby sobie pogrzebał. Co najwyżej mógłbym udostępnić swój i sprawdzić co tam potrzebuje.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So maja 05, 2018 17:17 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: touran BLS 2007
Imię: Pawel
Dołączył(a): Wt maja 10, 2016 07:19
Posty: 2275
Lokalizacja: Goleniów
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy
Przecie touranow to niedotyczy. Nie słuchaj przygłupów bo wyjdziesz na tym jak Zabłocki na mydle. co innego np passat czy audi. Vcds nic nie napsuje w aucie sprawdzając.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N maja 06, 2018 19:20 
Offline
Przeglądacz

Auto: Touran 1,9 tdi 74 KV AVQ
Imię: Paweł
Dołączył(a): Pn lis 14, 2016 19:32
Posty: 95
Lokalizacja: Kozienice
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam.
Bylem sprawdzilem tourana

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zUnDL.html
i wyszlo tak:
wszystkie szyby 2006 a przednia 2007 r.
Na liczniku o trzy tysiace wiecej km niz w sterowniku silnika.Ogolnie najechane okolo 280 tys a w ogloszeniu troooche mniej.
VIN: WVGZZZ1TZ7W019334

Skana zrobilem i postaram sie jtr wrzucic celem weryfikacji przez kolegow bo troche blendow wyszlo...
Ksiazki nie bylo,pidobno wlasciciel ma w domu.
Autko wizualnie nie zmeczone,srodek zadbany.
Jazdy probnej nie bylo bo wlasciciela nie bylo tylko jakis mlody ktory nie zezwalal na jazde probna.
Odp o co chodzi z ta roznica w przebiegu....

_________________
Pozdro borcio83


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N maja 06, 2018 19:48 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię: Olek
Dołączył(a): Śr kwi 26, 2017 00:16
Posty: 271
Lokalizacja: Lubuskie
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy
borcio83 napisał(a):
Witam.
Bylem sprawdzilem tourana

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zUnDL.html
i wyszlo tak:
wszystkie szyby 2006 a przednia 2007 r.
Na liczniku o trzy tysiace wiecej km niz w sterowniku silnika.Ogolnie najechane okolo 280 tys a w ogloszeniu troooche mniej.
VIN: WVGZZZ1TZ7W019334

Skana zrobilem i postaram sie jtr wrzucic celem weryfikacji przez kolegow bo troche blendow wyszlo...
Ksiazki nie bylo,pidobno wlasciciel ma w domu.
Autko wizualnie nie zmeczone,srodek zadbany.
Jazdy probnej nie bylo bo wlasciciela nie bylo tylko jakis mlody ktory nie zezwalal na jazde probna.
Odp o co chodzi z ta roznica w przebiegu....
rozbieżność może wynikać z prostej przyczyny. Prędkościomierz w każdym samochodzie jest tak skalowany aby minimalnie zawyzal prędkość, w związku z tym i przebieg jest więcej na szafie niż w sterowniku. Co do wielkości różnicy jaka byłaby w normie nie powiem, jednak myślę że nikt nie kręci licznika w górę o 3000 więc ok.

_________________
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N maja 06, 2018 20:34 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: touran 2.0 BMM 2007
Imię: Grześ
Dołączył(a): N gru 09, 2012 14:03
Posty: 294
Lokalizacja: Polkowice
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy
Szyby mogą być rok do tyłu ew z tego samego roku .Nie mogą być do przodu rocznikowo.

_________________
Vw Touran 2.0 Tdi Highline Suzuki Swift mk6 1.3ddis Kymco downtwon 125
669 997 911


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL