Teraz jest N cze 24, 2018 02:23

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr cze 13, 2018 16:48 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 1T3/CAYC/DSG
Imię: Grzegorz
Dołączył(a): Śr mar 30, 2016 08:28
Posty: 29
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Koledzy,

Czy dużym problemem jest zmiana reflektorów przednich ze zwykłych na te z obramowka ledową do świateł dziennych? Czy dużo jest kodowania? Czy instalacje trzeba przerabić?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr cze 13, 2018 17:20 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 568
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 63 razy
Otrzymał podziękowań: 90 razy
Kolego temat juz był na forum wystarczy :szukaj:

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr cze 13, 2018 18:33 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 1T3/CAYC/DSG
Imię: Grzegorz
Dołączył(a): Śr mar 30, 2016 08:28
Posty: 29
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Przejrzałem 15 stron z szukajki. Na wiele fraz. Nie znalazłem interesującego mnie tematu. Jest wiele tematów jak dołożyć itd. Ja chciałbym wymienić lampe na ta od nowszego modelu, gdzie led do świateł dziennych jest juz wbudowany w reflektor. Stad moje pytanie czy jest dużo zabawy w kodowaniu itd. Czy po prostu sie przekłada i wszystko bangla bez kodowań?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr cze 13, 2018 19:00 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 568
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 63 razy
Otrzymał podziękowań: 90 razy
kolego z dziennymi LED masz reflektor bixenon i musisz miec poziomowanie , lampy żarniki i 6 sztuk przetwornic a po montażu tego kodowanie.

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr cze 13, 2018 19:22 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 1T3/CAYC/DSG
Imię: Grzegorz
Dołączył(a): Śr mar 30, 2016 08:28
Posty: 29
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
karolek_ust napisał(a):
kolego z dziennymi LED masz reflektor bixenon i musisz miec poziomowanie , lampy żarniki i 6 sztuk przetwornic a po montażu tego kodowanie.


O taka odpowiedz mi chodziło. Dziękuje Ci bardzo. Czyli nie ma sensu bawienie sie w to.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N cze 17, 2018 04:13 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Tiguan
Imię: Paweł
Dołączył(a): Cz lis 02, 2017 13:29
Posty: 54
Lokalizacja: JG
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
gregg napisał(a):
Czyli nie ma sensu bawienie sie w to.

Dla samych dziennych z całą pewnością masz racje.
Jednak dla bixenonu skrętnego i doświetlania już tak.
Kodowanie, którego się tak obawiasz to pikuś.
Całe kodowanie to kilka minut może z 5-10 max.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N cze 17, 2018 09:05 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Auto: 1T3 CDGA 150 KM
Imię: Karol
Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 18:27
Posty: 568
Lokalizacja: Sweden/PUCK
Podziękował : 63 razy
Otrzymał podziękowań: 90 razy
API13 napisał(a):
gregg napisał(a):
Czyli nie ma sensu bawienie sie w to.

Dla samych dziennych z całą pewnością masz racje.
Jednak dla bixenonu skrętnego i doświetlania już tak.
Kodowanie, którego się tak obawiasz to pikuś.
Całe kodowanie to kilka minut może z 5-10 max.


Pikuś tylko ze BCM trzeba zmienić na taki co obsługuje xenon by go zakodować
Lampy kpl ok 1500
Poziomowanie z wiązkami 500
BCM 150-200

_________________
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Touran 1T3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 09:43 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto: Tiguan
Imię: Paweł
Dołączył(a): Cz lis 02, 2017 13:29
Posty: 54
Lokalizacja: JG
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
karolek_ust napisał(a):
API13 napisał(a):
gregg napisał(a):
Czyli nie ma sensu bawienie sie w to.

Dla samych dziennych z całą pewnością masz racje.
Jednak dla bixenonu skrętnego i doświetlania już tak.
Kodowanie, którego się tak obawiasz to pikuś.
Całe kodowanie to kilka minut może z 5-10 max.


Pikuś tylko ze BCM trzeba zmienić na taki co obsługuje xenon by go zakodować
Lampy kpl ok 1500
Poziomowanie z wiązkami 500
BCM 150-200


Ale nie zmienia to faktu iż warto.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL