Teraz jest N maja 20, 2018 10:50

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr gru 07, 2016 22:18 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: BKC 1,9
Imię: Darek
Dołączył(a): N cze 05, 2016 10:24
Posty: 234
Lokalizacja: Rzeszów/Tyczyn
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 23 razy
no jak jest zwarcie to i jest wysoka temperatura topi i pali izolacje przewodów


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr gru 07, 2016 22:38 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: BLS 1.9 tdi
Imię: Łukasz
Dołączył(a): So sie 25, 2012 18:45
Posty: 494
Lokalizacja: Dolnośląskie/Canada
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Bardziej chodzi mi o to dlaczego sie to stało,było grzebane wada fabryczna?

_________________
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 08, 2016 13:17 
Offline
Kandydat

Auto: BKC, 2006
Imię: Artur
Dołączył(a): Wt lis 25, 2014 14:58
Posty: 6
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
zutjan napisał(a):
Do sprawdzenia centralny zespół elektr. ( bordnetz ), wskazówki czytaj wyzej.


A gdzie dokładnie to znajdę ? czy to jest ten element z nbezpiecznikami i przekaźnikami pod maską ?
A nie możliwe że to jakiś przekaźnik padł ? ewentualnie który sprawdzić albo wymienić ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz gru 08, 2016 20:49 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto: BKC 1,9
Imię: Darek
Dołączył(a): N cze 05, 2016 10:24
Posty: 234
Lokalizacja: Rzeszów/Tyczyn
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Musisz odkrecić osłonę pod kierownicą po prawej stronie. To jest nad bezpiecznikami za schowkiem kierowcy. Poczytaj opis kolegi z forum
viewtopic.php?t=190


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz maja 17, 2018 20:40 
Offline
Początkujący

Auto: Touran 1.6FSI 2003
Imię: Łukasz
Dołączył(a): Pt paź 28, 2016 17:12
Posty: 10
Lokalizacja: Wałbrzych
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam Panowie, podpinam się pod temat. Touran z 2003 roku 1.6 FSI. Od kliku dni "wariują" mi wszystkie kontrolki. Wygląda to tak: odpalam silnik jakę kilka minut nagle wszystko gaśnie ( podświetlenie deski rozdzielczej, wszystkie kontrolki, licznik kilometrów itd) radio działa normalnie, światła na zewnątrz świecą, kierunkowskazy świecą ( mimo, że fizycznie nie migają kontrolki podczas używania kierunkowskazów). Trwa to wszystko około 50-60 sekund po czym następuje sygnał dźwiękowy ( taki sam jak nie wyłączymy świateł a zgasimy silnik) zapalają się wszystkie kontrolki i wszystko wraca do normy. Dzieje się tak po kilka razy w takcie jazdy, raz po kilku minutach a raz kilkanaście!! razy podczas godziny jazdy.
Byłem u mechanika przeskanować autko - nie pokazuje większych błędów. Jedyne co to poduszka pasażera i żaróweczka od stopu. Dziś wymieniona kostka w stacyjce na nową ale problem dalej ten sam. Akumulator pomierzony i wszystko w normie. Tak czytam różne fora i wątki i większość osób z podobnymi problemami "uderza" w bezpieczniki. Czy myślicie, że u mnie może być podobnie? Co robić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz maja 17, 2018 21:43 
Offline
Władca postów
Avatar użytkownika

Auto: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię: Marek
Dołączył(a): Wt maja 27, 2014 20:43
Posty: 2007
Lokalizacja: UK
Podziękował : 191 razy
Otrzymał podziękowań: 429 razy
... zrób porzadny autoscan, normalnym (czyt. VCDS) interfejsem i wklej tutaj a nie baw się w "zgaduj-zgadula"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL