Witam,
miałem jednorazowy epizod z odpaleniem mojego Tourana, silnik odpalił i od razu zgasł, odpalił dopiero po kilkunastu kręceniach, VCDS zczytał tylko 1 błąd który nawet nie wiem czy jest związany z moim problemem : 00883 - ignition switch (d) terminal s
Zastanawiam się czy kostka stacyjki mogła być powodem ? czy bardziej problemu szukać w układzie paliwowym ?
1.9 TDI problem z odpaleniem
- Dziadek13
- Specjalista
- Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
- Imię:: Jorg
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Re: 1.9 TDI problem z odpaleniem
00883 - Przełącznik rozrusznika i zapłonu- D (zacisk S)
Opis wygląda na kostke stacyjki.
Widać tak jak by coś z dostawą paliwa,czyli ciśnienie paliwa,pompka w baku,oringi na pompkach czyli uszczelnienie pompek.
Opis wygląda na kostke stacyjki.
Jak długo stał.orzech pisze:odpalił dopiero po kilkunastu kręceniach
Widać tak jak by coś z dostawą paliwa,czyli ciśnienie paliwa,pompka w baku,oringi na pompkach czyli uszczelnienie pompek.
-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran/1.9TDI/2008
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 1 raz
Sytuacja po weekendzie więc nie stał aż tak długo, czy pompa paliwa wywali błędy na VCDSie ?
-
- Początkujący
- Auto:: VW Touran/1.9TDI/2008
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 1 raz
Jak to sprawdzić ? Tym bardziej że problem ustał, jednak boję się że w najbliższym czasie mogę nie odpalić.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Szczelność układu paliwowego. Pisane już było na forum. Czyli ten z dupy zesrany filtr paliwa z dekielkiem z uszczelkami. Oringi na pompowtryskach są kaleczone przez bujające się pompki i tu nie chodzi oto by je tylko wymienić bo zaraz problem powróci. Pompa tandem ma dawać odpowiednie ciśnienie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC