Dorobienie kluczyka z pilotem
- Grzesiek3253
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2006 (BKC)
- Imię:: Grzesiek
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Re: Dorobienie kluczyka z pilotem
ja rok temu zgubiłem i dorabiałem to wyszło mi za całość 400
około 150 za scyzoryk z czystym grotem
i 250 zł dorobienie, kodowanie, usuwanie zgubionego
ale i tak trochę przyoszczedziłem, bo jak mi gostek powiedział że u niego też mógłbym kupić scyzor ale za 280 zł to trochę się dziwiłem
około 150 za scyzoryk z czystym grotem
i 250 zł dorobienie, kodowanie, usuwanie zgubionego
ale i tak trochę przyoszczedziłem, bo jak mi gostek powiedział że u niego też mógłbym kupić scyzor ale za 280 zł to trochę się dziwiłem

- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Proponuje zalozyc pampersa i udac sie do urologa, on pomoze na nie trzymanie moczu.spacewalker pisze:zlałem się w gacie jak to czytam ....yogicc pisze:Nie jest potrzebny, ale cena idzie w góre. Bo "fachowiec" musi z czytac pin.wesol pisze:Nie jest "potrzebny" że tak powiem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jeden lepszy od drugiego
U mnie w miescie dodatkowo kasuja za odczytanje pinu.
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
idzie koles do auta - 3min roboty na dokodowanie pastylkiyogicc pisze: Proponuje zalozyc pampersa i udac sie do urologa, on pomoze na nie trzymanie moczu.
U mnie w miescie dodatkowo kasuja za odczytanje pinu.
ale mówi - odczytam PIN , przyda się teraz na przyszłość (zeby dłużej zeszło)
klient typu yogicc podjarany - wow ... bede miał pin , bede miał PIN (h** ze prawie nic nim nie zrobię, ale bede miał PIN)
Koles kasuje za kazdą minutę siedzenia w aucie kolejne $$
I kazdy zadowolony
sorry ale ciemnota wszystko kupi - taka prawda
- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Ten komentarz wydał mi się najlepszy żeby być uszczypliwym.wesol pisze:No jak ma dodać kluczyk do auta jakby nie było auta? Generalnie to jest uczone auto by rozpoznawało dany kluczyk. Kluczyk się przecie nie programuje fizycznie bo kluczyk nie ma podlaczenia/ wtyczki. Innymi słowy jednym kluczykiem można otwierać zamykać nawet kilka aut. Oczewiscie jednocześnie oba auta.
Wyślij mi zegary z kluczykiem a dostaniesz parę więcej

Da się bez auta.
Zresztą chyba szkoda uświadamiać .....
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
- spacewalker
- Władca postów
Kiedyś pracowałem w telefonach GSM , przynosił ciemnogród telefon co się zacinał i coś tam .tberent pisze:Ten komentarz wydał mi się najlepszy żeby być uszczypliwym.wesol pisze:No jak ma dodać kluczyk do auta jakby nie było auta? Generalnie to jest uczone auto by rozpoznawało dany kluczyk. Kluczyk się przecie nie programuje fizycznie bo kluczyk nie ma podlaczenia/ wtyczki. Innymi słowy jednym kluczykiem można otwierać zamykać nawet kilka aut. Oczewiscie jednocześnie oba auta.
![]()
Da się bez auta.
Rozbierałeś, czysciłes PCC i już
I się pisało - Naprawa Interfejsu użytkownika
klient patrzy - aha.... interfejs , no no , poważna sprawa
uświadomcie sobie ze jak nie macie wiedzy i kabli za grube tysiące , to jedziecie do warsztatu i kasują was za przysłowiowe podpięcie pod OBD, mówią wam dokładnie to co chcecie usłyszeć , stara szkoła
potem wracacie na forum i piszecie te posty z przysłowiowej dupy , to co Wam nagadano w warsztacie.
Dobry warsztat nic nie powie - zrobi , i będzie zrobione
do dziś ludki ze Skody Octavii z forum co mają skody z 2010-2013 jak chcą licznik zadokować, to pierwsze co piszą - PIN mam na zawieszce

- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Wiem że się da bez auta. Czy jak dam auto bez kół to też będzie można powiedzieć że nie dałem auta? Ja to wiem bo widziałem też to w tune up kiedyś. Na stole można i robić chip tuning bezpośrednio na ecm i tak samo można z szafą i ecm zarówno dodać immo jak i też można immo wywalić całkiem. Także iberent wiem że nie jest tak samo w golfie 4 i tak też w passacie B8. Poza tym np w oplu jest też ciekawie bo starsze też mają inaczej i nowsze też. W nowszym możesz pin wyciągnąć z radia Cima itp.
Takie walki też robiliśmy w ASO. Klient musi wiedzieć za co placi.
Takie walki też robiliśmy w ASO. Klient musi wiedzieć za co placi.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- yogicc
- Użytkownik
Czyli jesteś/byłeś serwisantem co ludziom wciskał kit co do wykonanej usługi? Może jeszcze ich za to kasowałeś?spacewalker pisze:Kiedyś pracowałem w telefonach GSM , przynosił ciemnogród telefon co się zacinał i coś tam .tberent pisze:Ten komentarz wydał mi się najlepszy żeby być uszczypliwym.wesol pisze:No jak ma dodać kluczyk do auta jakby nie było auta? Generalnie to jest uczone auto by rozpoznawało dany kluczyk. Kluczyk się przecie nie programuje fizycznie bo kluczyk nie ma podlaczenia/ wtyczki. Innymi słowy jednym kluczykiem można otwierać zamykać nawet kilka aut. Oczewiscie jednocześnie oba auta.
![]()
Da się bez auta.
Rozbierałeś, czysciłes PCC i już
I się pisało - Naprawa Interfejsu użytkownika
klient patrzy - aha.... interfejs , no no , poważna sprawa
uświadomcie sobie ze jak nie macie wiedzy i kabli za grube tysiące , to jedziecie do warsztatu i kasują was za przysłowiowe podpięcie pod OBD, mówią wam dokładnie to co chcecie usłyszeć , stara szkoła
potem wracacie na forum i piszecie te posty z przysłowiowej dupy , to co Wam nagadano w warsztacie.
Dobry warsztat nic nie powie - zrobi , i będzie zrobione
do dziś ludki ze Skody Octavii z forum co mają skody z 2010-2013 jak chcą licznik zadokować, to pierwsze co piszą - PIN mam na zawieszce
Bardzo miło wiedzieć, że na forum są takie osoby.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Nie chodzi o kantowanie. Tylko dziś klient to chce wiedzieć, wpierw poczytać na necie co dolega i jak naprawić a potem leci do mechanika podpowiada mu co ma zrobić i tyle. A co mechanik to po ohapie jest? Poza tym każdy musi z czegoś żyć. Swoich patentów i sposobów nie zdradza sie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- spacewalker
- Władca postów
jest ciemnota co wszystko kupi, poleci na forum i wypaple co usłyszał z za bramy od mechanika , a potem sikasz w gacie ze śmiechu jak to czytaszwesol pisze:Nie chodzi o kantowanie. Tylko dziś klient to chce wiedzieć, wpierw poczytać na necie co dolega i jak naprawić a potem leci do mechanika podpowiada mu co ma zrobić i tyle. A co mechanik to po ohapie jest? Poza tym każdy musi z czegoś żyć. Swoich patentów i sposobów nie zdradza sie.
tak ze pozdrawiam takie "gumowe ucha"
nie wiem czy wiedzą zatrzymali się na latach '99 , czy zdobyli wiedzę z za bramy podsłuchując mechaników
czy wcale jej nie mają i paplają trzy po trzy
forum spada na psy przy takie własnie "ploteczki ciemnego ludu"
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 tdi
- Imię:: Max
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Lepiej być ciemnym ludem niż ... .spacewalker pisze:jest ciemnota co wszystko kupi, poleci na forum i wypaple co usłyszał z za bramy od mechanika , a potem sikasz w gacie ze śmiechu jak to czytaszwesol pisze:Nie chodzi o kantowanie. Tylko dziś klient to chce wiedzieć, wpierw poczytać na necie co dolega i jak naprawić a potem leci do mechanika podpowiada mu co ma zrobić i tyle. A co mechanik to po ohapie jest? Poza tym każdy musi z czegoś żyć. Swoich patentów i sposobów nie zdradza sie.
nie wiem czy wiedzą zatrzymali się na latach '99 , czy zdobyli wiedzę z za bramy podsłuchując mechaników
- yogicc
- Użytkownik
I tymi słowami zakończyłbym tą farse.RNS pisze:Lepiej być ciemnym ludem niż ... .spacewalker pisze:jest ciemnota co wszystko kupi, poleci na forum i wypaple co usłyszał z za bramy od mechanika , a potem sikasz w gacie ze śmiechu jak to czytaszwesol pisze:Nie chodzi o kantowanie. Tylko dziś klient to chce wiedzieć, wpierw poczytać na necie co dolega i jak naprawić a potem leci do mechanika podpowiada mu co ma zrobić i tyle. A co mechanik to po ohapie jest? Poza tym każdy musi z czegoś żyć. Swoich patentów i sposobów nie zdradza sie.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6 2006
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 4 razy
Trochę odgrzebie temat
Mam tylko jeden kluczyk. Jest od nowości więc nie wygląda za ładnie i chciałbym żeby był jako zapasowy a nowy... wiadomo. Magiga od kabli i kodowania już mam ale niestety samych kluczy nie kupuje/dorabia itd. Na allegro jest kilka ofert i chciałbym jeden komplet z bebechami(125zł) a drugi sama obudowa(20zł) i przełożyć bebechy.
https://allegro.pl/kluczyk-pilot-vw-gol ... 44236.html
https://allegro.pl/obudowa-pilota-klucz ... 37017.html
Czy takie mogą być czy szukać czegoś innego, ewentualnie czy macie zaufanych sprzedawców?
Dzięki!

https://allegro.pl/kluczyk-pilot-vw-gol ... 44236.html
https://allegro.pl/obudowa-pilota-klucz ... 37017.html
Czy takie mogą być czy szukać czegoś innego, ewentualnie czy macie zaufanych sprzedawców?
Dzięki!
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Ja kupiłem kluczyk za 60 zł z wysyłką, dorobkiem grot , zaprogramowałem pilota, została Kwestia mimo, ale to nie pilny temat, w aso jak się dowiedziałem koszt kluczyka nowego z programowaniem to 960 zł minus rabat który posiadam u nich , a tak to na tą chwilę wydałem 90 zł plus mimo które kiedyś trzeba będzie zaprogramować
wystukane w garażu z kluczem w ręku
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy