A czy czas jazdy i temperatura silnika mają znaczenie w przypadku niedomagania wiązki wtryskiwaczy? Bo u mnie problem się pojawia tylko na ciepłym silniku i po około 15 minutowej jeździe. Na początku wszystko gra a potem nawet jak się zatrzymam na światłach i ruszam to zaczynają się drgania no i wtedy zatrzymuję się na około 3-4 minuty gaszę silnik, odpalam i czasami wraca do normy a czasami dopiero po kilkukrotnym uruchomieniu.
Zalałem do baku Liqui Moly
http://www.liqui-moly.pl/produkty/dodat ... 666-detail
No i teraz jeździć tylko...
Nie powiem żebym był zadowolony z tego rozwiązania ale dam szansę na początek. Potem już tylko logowanie i konkrety.
Pozdrawiam
-- N sty 18, 2015 12:51 --
Historii ciąg dalszy....
Płyn Liqui Molly nic nie dał ale na pewno nie zaszkodził

W końcu znalazłem mechanika co zna się na robocie i komputerach w grupie VW. I tak po sczytaniu błędów VCDS-em :
18075 - PD Unit Injector; Cylinder 2 (N241): Electrical Malfunction
P1667 - 000 - - - Intermittent
Freeze Frame
RPM: 2289 /min
Torque: 164.0 Nm
Speed: 48.0 km/h
Load: 57.6 %
Voltage: 14.52 V
9558 - Motor for Intake Manifold Flap (V157): No Signal
P3102 - 000 - -
Freeze Frame
RPM: 0 /min
Torque: 0.0 Nm
Speed: 0.0 km/h
Load: 0.0 %
Voltage: 12.31 V
Bin. Bits: 00001100
Torque: 0.0 Nm
Torque: 110.0 Nm
Pierwszy już naprawiony mechanik powiedział że to cewka pompowtryskiwacza

cewka została wyczyszczona

200

, no cóż narazie wszystko działa i autko już nie szarpie, pozostał jeszcze silniczek klimatyzacji v158 z czego tego błędu mi nie wyświetliło a wcześniej był (chrupanie za deską rozdzielczą jest ciągle) znalazłem manuala jak się zrobi cieplej to zakup używanego i zmierzę się z wymianą.
Pozostaje kolejny błąd którego nie mogę do końca zidentyfikować, jedynie wolne tłumaczenie to "silnik przepustnicy kolektora dolotowego"?
Proszę o pomoc w identyfikacji części zamiennej tj. silniczka według numeru katalogowego.
Pozdrawiam