Conti Sport nie ma 16".
P.S.
Kto juz zmienił na letnie?

Oczywiście można je przekładać dowolnie. Jednak nie tylko wzór protektora jest odpowiedzialny za hałas. Układ klocków, struktura gumy, rodzaj nawierzchni jezdni. Z doświadczenia Firestone kiedyś huczały...aawol pisze: Firestone TZ300 205/55R16.94 V
W miarę możliwości dokładnie sprawdź felgi ...jak biją to podrzuć (mi)bartek0-01 pisze:Dziekuję wszystkim którzy wypowiedzieli się w sprawie wyboru opon prze ze mnie. Podjąłem decyzję i dziś dotarły nowe Continentale fotka już w odpowiednim dziale.
Jeszcze raz wszystkim dziekuję![]()
![]()
Możesz napisać jak ustawiać geometrią w Touranie?quatro.serwis pisze:geometrię a przede wszystkim AMORTYZATORY!!!. Widziałem zjechane nówki po 1kkm!
Felgi bedą nowe wiec mam nadzieję ze proste w zestawie są nowe wentyle oraz śruby mocujące wiec nie powinno być problemówquatro.serwis pisze:Oczywiście można je przekładać dowolnie. Jednak nie tylko wzór protektora jest odpowiedzialny za hałas. Układ klocków, struktura gumy, rodzaj nawierzchni jezdni. Z doświadczenia Firestone kiedyś huczały...aawol pisze: Firestone TZ300 205/55R16.94 VW miarę możliwości dokładnie sprawdź felgi ...jak biją to podrzuć (mi)bartek0-01 pisze:Dziekuję wszystkim którzy wypowiedzieli się w sprawie wyboru opon prze ze mnie. Podjąłem decyzję i dziś dotarły nowe Continentale fotka już w odpowiednim dziale.
Jeszcze raz wszystkim dziekuję![]()
![]()
do prostowania. Koniecznie wymiana zaworów do nowych opon, dobrze jest napełnić koła azotem. Obowiązkowo sprawdzić zawieszenie, geometrię a przede wszystkim AMORTYZATORY!!!. Widziałem zjechane nówki po 1kkm!
Jeśli nowe firmowe to ok. Chińskie też mogą być...ale nie wszystkie są proste. O stalowych chinolach radzę zapomnieć. Staraj się dobierać felgi bezpośrednio spasowane na piastę 57,1mm z pierścieniami centrującymi też są ciekawe histeryjebartek0-01 pisze:Felgi bedą nowe wiec mam nadzieję ze proste w zestawie są nowe wentyle oraz śruby mocujące wiec nie powinno być problemów
Ja dodatkowo używam przyrządu. wszelkie krzywizny powyżej 0,5mm -na prostowarkę!bartek0-01 pisze:A masz jakiś sposób sprawdzenia samych felg czy wszystko ok czy po prostu na wyważarkę i samo wyjdzie ?
Rzadko sprzedawca ma bezpośredni wpływ na jakość oferowanego towaru. Uważam, że problemem nie jest kraj pochodzenia czy marki towaru, a raczej kwestii podejścia do ewentualnej reklamacji towaru i sposobu jej rozpatrzenia....dlatego nie handluję oponami koncernu GoodYear czyli GY, Dębica, Sava , Dunlop, Fulda. Natomiast nie miałem problemu z uwzględnieniem reklamacji Matadorów, Barum (Conti), Nokianów....a Hankook? na te opony nie miałem ani jednej reklamacji, a sprzedaję ich najwięcej.bartek0-01 pisze:Fele chińskie alu nowe mam nadzieje ze problemów nie będzie jak by coś było dam znać w odpowiednim dziale aby unikać danego sklepu. Fele bezpośrednio spasowane na 57,1mm.
miałem na mysli sportcontact 5 a nie juz dość przestarzala oponę gen. 2quatro.serwis pisze:P.S.
Kto juz zmienił na letnie?
Ja wczoraj lato zarzuciłem z nudów...jak spadnie w 5 minut mam zimowe 15"
Conti Sport nie ma 16".
jest Sportcontact2
Ciapek pisze:miałem na mysli sportcontact 5 a nie juz dość przestarzala oponę gen. 2
napisalem w skrócie myślowym.wiadomo o jaka oponę chodzi