Jakie opony letnie?
- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Jakie opony letnie?
Ja mam takie nokiany 225/45r17 i jestem z nich bardzo zadowolony. Opony ciche, dobrze trzymają na mokrym i suchym.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- m0nter
- ____________________
- Auto:: Touran BMN 2007
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 31 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Widzę wyższa półka
więc może Continental PremiumContact6? w Octavii Scout '16 dają radę 
Myślałeś o czymś coś z Hankook'a? Idą na pierwszy montaż w Audi teraz. Niestety z autopsji nic z Hankooka sam polecić nie mogę, bo nie było okazji jeździć

Myślałeś o czymś coś z Hankook'a? Idą na pierwszy montaż w Audi teraz. Niestety z autopsji nic z Hankooka sam polecić nie mogę, bo nie było okazji jeździć
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
W sumie nie myślałem. Skupiałem się na Dunlop, GY, Michelin, Vredestein itd. Raczej z tych. Hankooka nie miałem okazji .... Zaraz zerknę, czy mają rozmiary, bo jest kłopot z kombinacją rozmiarów.m0nter pisze:Myślałeś o czymś coś z Hankook'a?
EDIT: No i już widzę, że Continental odpada, bo nie ma rozmiarów.
EDIT2: Nie, jednak nie odpada. Są do Crossa zarówno premiumcontact jak i Sportcontact 5

Jeśli Conti, to które warte grzechu bardziej? Premiumcontact czy sportcontact? Ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia?
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
W zeszłym roku kupiłem GY f1 assymetic 3-Dużo Lepsza niż Dunlop sport maxx rt1. Nie wiem jak nowa rt2.
Co do zużycia, to GY wygląda o wiele lepiej po 1 sezonie niż Dunlop,a lekko nie mają.
NzTT
Co do zużycia, to GY wygląda o wiele lepiej po 1 sezonie niż Dunlop,a lekko nie mają.
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- thomasrog
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2006
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
Mam pilne pytanie , jestem w DE i mam okazję kupić takie opony http://www.oponeo.pl/model-opony/kumho- ... -es01-kh27 . 195/65 r15 91H . Używane pół sezonu , rocznik 2016 , super stan . Tylko ja nie znam tej firmy. Z góry dzięki za pomoc.
Po powrocie chciałem kupić Bridgestone Turanza T001 195/65R15 91H.
Po powrocie chciałem kupić Bridgestone Turanza T001 195/65R15 91H.
- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Miałem kiedyś kumho w skodzie Octavii i nie narzekalem.
- thomasrog
- Użytkownik
150 euro za te opony to za dużo , kupię w PL Bridgestone z wymianą gratis za 210zł sztuka i będzie git
. Sorki że dupę zawracam/POZDRAWIAM.

- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
jeździł ktoś na oponach marki Goodride?
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
tak, ale zimowe, wiec opinia średnio na temat, ale zawsze. po 4 roku urzytkowania bieznik zaczął pękać, bok opony również zmurszał, trakcja mocno się pogorszyła.yogicc pisze:jeździł ktoś na oponach marki Goodride?
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Jak nie widzisz różnicy to zapoznaj się ze specyfikacją, opisami itp i pomyśl czy ktoś sobie dodał znaczek + bo mu się nudziło czy ma to jakiś sens zanim napiszesz koledze że nie ma różnicy.Szyna087 pisze:Obydwie opony są letnie z homologacja na zimę , generalnie nie widzę między nimi różnicy. Brał bym tańsze.
Crossclimate + to kolejna generacja tej opony. Zmieniły się trochę właściwości, parametry etc.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u5tQcWWa_HE[/youtube]
Pozdrawiam!
- thomasrog
- Użytkownik
Co koledzy doradzą? Pirelli P1 Cinturato Verde 195/65 r15 91H czy Brodgestone Turanza T001 195/65 r15 91H ?
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Chciałem się z Wami podzielić pierwszymi wrażeniami z jazdy na Michelin Crossclimate +.
Bardzo fajny komfort pod względem wytłumień nierówności. Niektórzy pisali, że wyższy indeks nośności to twardsza guma. Ja tego nie odczuwam.
Niczym nie odbiega od letniej opony jeżeli chodzi o głośność. Nawet mam wrażenie, że jest cichsza od wcześniejszych Conti PremiumContact 5.
Ogólne odczucia są na prawdę reweacyjne. Przejechałem na nich kilkaset kilometrów na mokrej, suchej nawierzchni. Dobrze trzyma się drogi. Rewelacja, żadnych negatywnych odczuć.
Jedyne do czego na razie mogę się doczepić to wygląd. Z boku ni to letnia, ni to zimowa. Profil bieżnika jest ciekawy, ale bardziej przypomina zimówkę. Brakuje także ochronnego rantu felgi co miałem w Continentalach i GoodYear UltraGrip co by wskazywało na oponę budżetową, ale jak wiemy taką ona nie jest.
Polecam i pozdrawiam. Następna opinia po zimie
Bardzo fajny komfort pod względem wytłumień nierówności. Niektórzy pisali, że wyższy indeks nośności to twardsza guma. Ja tego nie odczuwam.
Niczym nie odbiega od letniej opony jeżeli chodzi o głośność. Nawet mam wrażenie, że jest cichsza od wcześniejszych Conti PremiumContact 5.
Ogólne odczucia są na prawdę reweacyjne. Przejechałem na nich kilkaset kilometrów na mokrej, suchej nawierzchni. Dobrze trzyma się drogi. Rewelacja, żadnych negatywnych odczuć.
Jedyne do czego na razie mogę się doczepić to wygląd. Z boku ni to letnia, ni to zimowa. Profil bieżnika jest ciekawy, ale bardziej przypomina zimówkę. Brakuje także ochronnego rantu felgi co miałem w Continentalach i GoodYear UltraGrip co by wskazywało na oponę budżetową, ale jak wiemy taką ona nie jest.
Polecam i pozdrawiam. Następna opinia po zimie

Pozdrawiam!
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 AZV Highline
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Posiadam Pirellki tyle że w rozmiarze 225/45/17 i na suchym jak i na mokrym jest ok. Mimo tego że używki po małym przebiegu ale wszystko jest na plusthomasrog pisze:Co koledzy doradzą? Pirelli P1 Cinturato Verde 195/65 r15 91H czy Brodgestone Turanza T001 195/65 r15 91H ?
- kriso
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI,BLS,2006
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Na Turanzie jeździłem dwa sezony letnie tyle że 205x55 , 16 opona ok ma jeszcze fajny rant który chroni felge
- Reflektory
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Też muszę zakupić opony 16 , leczy z pytaniem jak masz 205/55/16 to czy obcierają ci ?kriso pisze:Na Turanzie jeździłem dwa sezony letnie tyle że 205x55 , 16 opona ok ma jeszcze fajny rant który chroni felge
Mogę spokojnie kupić taki rozmiar ?