collega - jakość OK ale powiedz jak wygląda obsługa tych pokręteł - sterowanie klapami ( nogi/szyba) pracuje z lekkim oporem - czy to pokrętło dobrze leży w ręce, łatwo to przełączać?
Wygląda bardzo ładnie no za takie pieniądze to ostatkiem sił bym się skusił....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
aawol pisze:collega - jakość OK ale powiedz jak wygląda obsługa tych pokręteł - sterowanie klapami ( nogi/szyba) pracuje z lekkim oporem - czy to pokrętło dobrze leży w ręce, łatwo to przełączać?
Wygląda bardzo ładnie no za takie pieniądze to ostatkiem sił bym się skusił....
Chodzi tak samo jak chodzily orginalne ;] w rece lezy ok tylko co zauwazylem nie wiem czy wada czy trzeba sie przyzwyczaic ale sa one dosc potezne wzgledem starych
marcinek40, kolego nie da się plug & play, przerabiałem też ten temat. Pokrętła od polo maja inny "tył" trzeba przerabiać.Trzeba obcinać tył ze starych i wklejać do nowych...
Działa oczywiście po kilku adaptacjach ale działa (błąd z vcds niestety nie zniknął).
A i najważniejsze w moim autku z 2003 roku. Działa klima w dniu dzisiejszym to dobrze przetestowałem na dworze było 26 stopni a klima nastawiona na 19 i z termometrem mierzyłem wiało 18. To chyba działa, może dlatego że jestem w grupie tych szczęśliwców co mają silnik AVQ.
Niestety klima mi nie poszła i będę wracał do starego (szkoda),nie mogłem znależć nikogo w Białymstoku żeby mi wgrał nowy soft silnika ,bo twierdzą że to mało możliwe.Odłożę panel na półkę może się kiedyś uda ruszyć.
[quote="mariusz788004"]najlepiej wymień sterownik silnika i dopasuj immo.na pewno wtedy pójdzie.ja tak mam i śmiga aż miło. [/quoteNo dobra , ale jak dobrac prawidlowy,mozesz jakos poradzic
jeffik,
Temat już był omawiany. Musisz kupić panel, który będzie pasował rocznikowo. Jeżeli kupisz inny to nie odpali Ci sprężarka. Wtedy jak koledzy piszą do wgrania nowy soft do sterownika silnika.
Tyle to ja wiem,panel mam ,klapy świeżego powietrza przerobione,został mi tylko sterownik silnika,którego niestety nie mogę ogarnąć niestety,podawałem jednemu koledze z forum numer sterownika ,miał pomóc ale jakoś cicho.Byłem u tunerów u siebie w mieście nie bardzo chcą to robić,a to że widzą jeszcze DSG to jeszcze bardziej im ochota odchodzi,a w przerabianym temacie nie było wiele o wgraniu nowego softu czy szukaniu sterownika tak żeby pasował,bo domyślam się że nie każdy sterownik który był w 2.0 TDI będzie pasował