Dzięki jeżu za odpowiedz
Pewnie gdyby mój vcds widział co pisze w poszczególnych bitach to by mi było łatwiej
Widziałem że zapodałeś 3 strony wyżej plik z labelami do nowego panelu.jeżu pisze:opis to kwestia podmiany labeli..
Jeden z econ (z mojego auta) drugi z AC. Webasto (dogrzewacz) startuje ale nie wiem jak sprawdzić czy klima odpali. Da radę vcds?Tomasz_W-wa pisze:Oba są z przyciskiem ECON ??
Czy jeden jest z ECON, a drugi z AC ???
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

Tomku są wyjątki w przedliftach u mnie działają nawet te najnowsze z podświetlaniem czarno białym trzeba spojrzeć jakie ma się sw w sterowniku silnika u mnie wygląda to tak i jak kiedyś się zagłębialem w to to nie działa jak jest 016 a na 021 działaTomasz_W-wa pisze:Klima nie będzie działać, trzeba fleszować sterownik silnika żeby taki panel działał w przedlifcie![]()
Na starym panelu też można włączyć DUAL, trzeba przytrzymać ok 3 sekund przycisk AUTO i lewym pokrętłem przestawiamy temp. w dwóch okienkach.
Pokręcenie prawym wyłącza funkcję DUAL![]()
Piszę o climatroniku.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BKC.lblMiki76 pisze:trzeba spojrzeć jakie ma się sw w sterowniku silnika
a jak to sprawdzić ?Tomasz_W-wa pisze:Tak da radę VCDS-em
Ale od razu Ci napisze że nie odpali
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

jak sam widzisz twoje sw ma końcówkę 016 pozostało ci fleszowanie sterownikaMefju pisze:Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BKC.lblMiki76 pisze:trzeba spojrzeć jakie ma się sw w sterowniku silnika
Part No SW: 03G 906 016 CD HW: 028 101 194 5
Component: R4 1,9L EDC G000SG 6246
Revision: 12345678 Serial number: VWZ7Z0E2748533
Coding: 0000072
Shop #: WSC 01324 785 00200
VCID: 67D7A5455676F51
a jak to sprawdzić ?Tomasz_W-wa pisze:Tak da radę VCDS-em
Ale od razu Ci napisze że nie odpali
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
to że webasto odpaliło na włączonym AC nie ma zależności, że odpali klima?

dla nowych sterowników to wiem, ale dla starego panelu z 2003 z przyciskiem AC zamiast ECON też?Miki76 pisze:jak sam widzisz twoje sw ma końcówkę 016 pozostało ci fleszowanie sterownika