Ryszard1201 pisze:Witam , Może mi ktoś powiedzieć na czy polegają różnice sterowników Telestart T91R a T91LIN pierwszy sterownik podłączony do mojego webasto tero top V startuje i odpala piec prawidłowo i nie ma problemu z przyczeniem pilotów a w przypadku drugiego zero reakcji i przyuczenie pilota też nie wychodzi , drugie moje pytanie czy można zastąpić działający sterownik T91R w moim webasto na nowszy T91/T100 bo w moim przypadku zero reakcji , ewentualnie na czym polega różnica z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
T91 Lin jest od aut golf Vll,Octavia,passat b8 w których zastosowano protokół LIN sterujący pracą pieca i nie tylko. Local Interconnect Network (LIN)
Centralka t91/t100 daje o wiele wiecej możliwości nie tylko ON/OFF warunek oryginalny pilot z logo
WEBASTO. I tak pilot t91 za pomocą odpowiedniej sekwencji guzikami zmienia tryb pracy z grzania na wentylację oraz czas pracy. Przy pilocie oryginalnym t100 z logo
webasto dostajemy o wiele wiecej opcji(informacje na wyświetlaczu) ,można sprawdzić temperaturę wewnątrz auta (jesli jest podpięty czujnik temperatury) zaprogramować timer,włączyć jedeno z 5 ustawień komfortowych HTM. Grzanie/wentylacja. I co ważne można centralkę przeprogramować tak żeby włączać funkcje HTM z naszymi ustawieniami. Na foto oryginalne piloty i centralka t91/t100 htm/t91r/t91 LIN