_Jag_ pisze:chodzisz w 7D i robisz testy wykonawcze. Silnik i dmuchawa włączone.
Sprawdź czy bezpiecznik ci nie poszedł pod maską.
Jak nie to te grzałki cierpią głównie na zimne luty. Trzeba wyjąć i przelutować.
Jak ma zrobić testy wykonawcze jak się nie może połączyć z 7D .
Żeby sprawdzić fizycznie czy masz nagrzewnice to niestety trzeba zanurkować za boczek tunelu
środkowego .
Lub oblukać czy jest ten bezpiecznik na skrzynce bezpiecznikowej A
turek pisze:Nie grzeje mi grzalka ptc powyżej 0 na zewnątrz ,jest możliwość przestawienia tego?
Chyba ma podobną "filozofię działania " jak podgrzewacz webasto . Z automatu działa do 4 stopni . Tutaj w PTC przynajmniej można wymusić zadziałanie pokrętłem na HI . He , he podobny układ samochodów Alhambra 7N i Ibiza 6K
Sprawdzę ci jak to u mnie działa przy plusowych temperaturach .
Przy mrozach dobrze się sprawdzało sie należy dla kol Szczyku .
Acha twoja nagrzewnica to starego typu ( z elektroniką w niej ) , czy nowa sterowana na przekaźnikach ?
Proszę was o umieszczenie jeszcze raz schematów podłączenia grzałki na przekaźnikach.
Gdzie można kupić w przyzwoitych pieniądzach wiązkę do tego?
Z góry dziękuję.
A nie widzisz schematu z mojej Alhambry na str 6 ? Zasada jest identyczna . Tylko czy twój sterownik silnika obsługuje grzałkę PTC ? . W przyzwoitych pieniądzach to zrobisz sam . W nieprzyzwoitych to może trafisz na Allegro . Czasami sprzedają w całości . Zasada okablowania będzie ta sama . Nie zawsze długości kabli z innego samochodu muszą wystarczyć .
Maciej_F pisze:Sprawdzę ci jak to u mnie działa przy plusowych temperaturach .
Przy mrozach dobrze się sprawdzało sie należy dla kol Szczyku .
Acha twoja nagrzewnica to starego typu ( z elektroniką w niej ) , czy nowa sterowana na przekaźnikach ?
Maciek sprawdzałeś jak ta grzałka się załącza u ciebie?
Ja mam raczej fabrycznie zainstalowaną na przekaźnikach bo w 7D nie mogę wejść