Zacznijmy od tego jaki pilot do jakiej centralki.....? jesli próbujesz do oryginalnej centralki z logo Webasto dopisać/zaprogramować pilota t91R to prędzej rozładujesz baterie niż to uczynisz. Do tego typu centralek są tylko i wyłącznie piloty z wytłoczonym logo Webasto.Trzeba zwrócic uwagę bo nie wszystkie małe jajka/piloty bedą pasować bo są np.od Forda . poniżej zdj.takiego właśnie pilota od Forda. A tu pilot który powinien byćcirek pisze:cześć,
Pomóżcie proszę bo brak mi już pomysłów. Walczę z telestartem i nie mogę podłączyć. Piec 7N0 963 272 E, telestart T91, pilot T91R, kodowanie 0011012. Podłączenie do pieca prawidłowe. Przy każdej próbie przyuczenia pilota wyskakuje błąd, to samo jest jak odepnę centralkę i załączę "on" na pilocie. Czyżby centralka telestart walnięta?
-- Pt lis 30, 2018 19:23 --
błąd wywala przy próbie przyuczenia, jak wykasuje błąd i naciskam na pilocie "on" lub "off" błąd już sie nie pojawia, nic się nie dzieje.
https://youtu.be/R1_jqrue4m0
-- 3 gru 2018, o 21:01 --
Na drugim zdjęciu widać coś jakby adaptation/podobnie w vcds jest odblokowanie pieca "heater unlock" szukaj może jest tak samo..... zamiast cyfry 0 trzeba zmienić na 1 i zapisać.Chris Wojcik pisze:Moje pytanie jest takie : Czy znajdzie się tutaj jakiś fachowiec co wyjaśni mi czy da rady tym programem to odblokować i ewentualnie powie krok po kroku jak to zrobić ?