Taka informacje otrzymalem na privhagio pisze:Możesz przytoczyć tekst z którego wynika że są dwa rodzaje wtyczek od czujników w dogrzewaczu z 2003 roku bo chyba taki masz....zacznijmy od tego jaki numer dogrzewacza posiadasz wtedy bez wróżenia z fusów doradzimy z jaką wtyczką powinieneś zakupić. Jak już ruszasz piec to co chociaż wyczyść i sprawdź komorę spalania ,nie zapomnij wymienić rurkę łączącą piec i tłumik spalin bo rozpadnie się w ręce jeśli jeszcze w ogóle coś z niej zostało.yogicc pisze:Witam
Jak już zostałem uświadomiony na forum w moim dogrzewaczu mogą być dwa rodzaje czujnika G18 (różne wtyczki). Czy jest ktoś na forum kto posiada takie dwa rodzaje czujnika i jest mi w stanie przysłać oba (za kaucją oczywiści) wiem żeby dostać się do tych czujników to jest trochę roboty i nie chciałbym dwa razy tego rozkręcać. Pozdrawiam
Starsze dogrzewacze mają takie jak na foto.
Raczej małe szanse na ustalenie po nr pieca, ale możesz podać jak wiesz jaki jest.
Trzeba dostać się do pieca od przodu auta, a więc zderzak do zrzucenia, odkręcamy tłumik szumów z przodu, odpinamy wszystkie kostki, wypinamy plastikową maskownicę kostek i będziesz widział jaki jest wtyk. Ja na tą chwilę nic nie posiadam z czujników może coś mi dojdzie ale teraz wszystko poszło....
Jak będziesz wiedział jakie są to dawaj znać to może już będę miał.
Żeby podmienić te czujniki na piecu to niestety do wyjęcia cały piec z auta
Pozdrawiam
....
Tytuł wiadomości: Re: VW Touran Webasto Rozbudowa dogrzewacza Ogrzewanie postoFolder: Otrzymane
Witam
Musisz widzieć najpierw jakie potrzebujesz czyli na jaką wtyczkę bo są dwa rodzaje:
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
...
Piec mam o nr 1K0815071G
Pozdrawiam