Tomasz_W-wa pisze:Podaj nr pompy paliwa do twojego silnika.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ale nie ma do niej dostępu ...chyba tylko przez wymontowanie zbiornika a ja nie mam kanału ( a może sie myle ?)
Tomasz_W-wa pisze:Podaj nr pompy paliwa do twojego silnika.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
I patrz dziś zaskoczyło i nie ma już błędu. A robiłem chyba z osiem razy wczesniej i nie chciało. Poslalem piwko wirtualne.Tomasz_W-wa pisze:Tak robiłeś:
Set Adaptation Channel 030 to a New Value of 30.
Set Adaptation Channel 043 to a New Value of 0.
Perform Basic Setting in Measuring Value Block (MVB) 066.
Powinno działać bo w kilku piecach już to stosowałem (często trzeba to zrobić w nowym piecu).
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

Nie wiem co autor chciał uzyskać tnąc węże wodne, ale do sedna..mariusz8128 pisze:Witam wszystkich. Od niedawna jestem posiadaczem Tourana, przy którym ktoś (może poprzedni właściciel) odłączył dogrzewacz od układu - piec jest wpięty do wiązki elektrycznej, ale przewody wody są obcięte, a rura tłumika obcięta. Chciałbym podłączyć to z powrotem więc mam takie pytanie:
1. W które miejsce wpiąć węże idące od pieca?
2. Jakiej średnicy węże do wody muszę dokupić i ile orientacyjnie?
3. Jakiej średnicy jest rurka od pieca do wydechu (ta metalowa karbowana)?
Chciałbym najpierw kupić wszystkie potrzebne części (wydech już kupiłem) i wtedy założyć, zamiast najpierw rozbierać zderzak, osłonę nadkola itp. mierzyć, montować z powrotem i kombinować aż je kupię.
Jeśli koledzy macie taką wiedzę to bardzo proszę o pomoc w powyższej kwestii i wszelkie sugestie jak to poskładać do kupy.
Za wszelkie informacje serdecznie dziękuję

Zagladnij tu do giełdy, jest kilka dogrzewaczy sprawdzonych, po serwisie za max 500zł, wymiana banalna.Seba78 pisze: koszt około 7 tys zł .