P.S. może zbieraj zamowienia na gotowe, już z poprzyklejanymi literkami

Inwencje z kolorami zostawiam dla innych, ja raczej bawiłem się w projekt, a tylko dodatkiem było malowanie, kolega specjalnie musiał załatwić pozwoleństwo na zrobienie ich dla mnie i jak wyżej napisałem ile jest i będzie jeszcze płytek to na razie będzie koniec, chyba że gdzieś dostanę materiał, a kolega będzie mógł zrobić, nie chcę przeginać bo to dla mnie była bardziej przysługa, a te płytki to bardziej produkt uboczny projektu bo głównym efektem jest rysunek z wymiarami w pdf dla tych co mają znajomych lub prywaciarza z frezarką by wykonać większą ilość. Ja nie chcę zarobku i nie mam na tyle możliwości by je robić bardziej dorywczo, a to dla tych co by takowe chcieli może być za długi okres oczekiwania. dlatego oddaję do dyspozycji kolegów z forum rysunki techniczne.GioW pisze:Gicior malina -![]()
Marku !!
P.S. może zbieraj zamowienia na gotowe, już z poprzyklejanymi literkamimożna poprosić kogoś z kolorowych i zrobić jakieś orientacyjne zapisy... czy byłby większy popyt
wtedy może kolega chętniej będzie robił :]
Jeżeli chodzi o te do naszych z przedliftu to tylko długość płytki może się zwiększyć min 98mm dł a 110mm max by miało to ręce i nogi nic więcej nie ruszamy czyli kąty, otwór z gwintem oraz rozstaw rowków. Zaś w tych z POLIFTU to rozstaw otworów można zwiększyć, dł, płytki jak w starej i długość części grubszej min 5mm od otworu aż do końca płytki, reszta ma się trzymać wymiarów by przylegała płytka. No chyba że ktoś poprawi projekt pierwotny bardziej twórczo i profesjonalnie to ja nie mam nic przeciwko temu, bo trzeba iść do przodu a nie stać w miejscuhubert222 pisze:No co tu duzo mowickawal dobrej roboty i mistrzostwo swiata
Z niecierpliwoscia oczekuje przesylki
![]()
Edit: a takie pytanko techniczne, do tych wymiarow rysunkowych jakie tolerancje wchodza w gre?:)
Leszek jak zostaniesz przy nie ściąganiu atrapy to może dla trwałości mocowania płytki we wgłębienie pokazane na zdjęciu zapodaj jakiś mocny klej np. gwóźdź lub inny dwu składnikowy. Szkoda by było ją zgubić.cheles pisze:Dzięki uprzejmości kolegi Marka, który zrobił dla mnie parę testów - będę montował płytkę, ale mam pytanie do kolegów czy ktoś z Was montował znaczek bez zdejmowania atrapy ???