Od niedawna jestem posiadaczem Tourana z DSG7. Pojeździłem trochę i wszystko było super. Do dziś. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce samochód odpalił, ale zaczęły mrugać (migotać - nie wiem jak to nazwać) na wyświetlaczu wszystkie wskaźniki biegów. Po przełączeniu na D niestety samochód nie ruszył. Dopiero drugie odpalenie silnika dało możliwość jazdy. Taka sytuacja pojawia się za każdym razem po chwili postoju.
Nawet nie wiem co to za problem, więc wpisałem w elektronice. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Co to może być za problem? Starałem się poszukać podobnego problemu na forum, ale nie udało mi się. Dlatego m.in. Zapisałem się do tego forum.
Proszę o jakieś porady, a szczególnie informacje , co to może oznaczać.
Mrugające wskaźniki biegów na wyświetlaczu
-
- Początkujący
- Auto:: 1.9 TDi, 77kW, 2009
- Imię:: Robert
- Podziękował: 2 razy
- Kontakt:
Re: Mrugające wskaźniki biegów na wyświetlaczu
Długo to trwało, ale może komuś się przyda.
Na moje bolączki (mrugające wskaźniki, tryb awaryjny, brak biegów parzystych) radę dała wizyta w ASO i wymiana mechatronika (niestety). Kolejna kasa poszła. Teraz działa bez zarzutu. A ponieważ to mój pierwszy TDi, to teraz "uczę" się zimowej jazdy, ale to już inna bajka.
Na moje bolączki (mrugające wskaźniki, tryb awaryjny, brak biegów parzystych) radę dała wizyta w ASO i wymiana mechatronika (niestety). Kolejna kasa poszła. Teraz działa bez zarzutu. A ponieważ to mój pierwszy TDi, to teraz "uczę" się zimowej jazdy, ale to już inna bajka.
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
I ile kolego taka przyjemność w ASO Cie kosztowała ?
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Nie wiem co dokładnie było uszkodzone,ale jeżeli wywalało notlauf,to zapewne elektroniczny problem,także możliwe,że by pomogła wymiana np. zaworu,ale teraz to już po ptakach. Trzeba zacząć od diagnozy kablem i samemu poszukać,popróbować.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Początkujący
- Auto:: 1.9 TDi, 77kW, 2009
- Imię:: Robert
- Podziękował: 2 razy
- Kontakt:
Było to testowane na różne sposoby w sumie trzech różnych warsztatach, również specjalizujących się w automatach. Za pierwszym razem, podobno właśnie coś drobnego, ale za drugim, niestety - cały mechatronic do wymiany.