Klubowy znaczek TKP na grill
- marek 1970
- Użytkownik
- Auto:: be Touran 1,9AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
Mariusz jak kolega się zgodzi mi coś dorobić to będę miał na uwadze, a płytka jest właśnie tą bazą ( podkładką) pod literki.Chester pisze:Witambardzo fajny pomysł z taką płytką na grilla
Czy można zakupić jeszcze taką płytkę ale z podkładką ?
Z góy dziękuję![]()
Pozdrawiam
pozdrawiam
p.s. ja literki malowałem klarem to może dłużej pobędą -tylko przed naklejeniem bo po to i płytkę się zamaluje, a ma być matowa jak atrapa- nie błyszczeć, chyba że nakleić karbon jak ja zrobiłem, ale literki i tak malowane były przed naklejeniem
Eljot dzięki - mile połechtałeś moje Ego-n klawo jak cholera

na tej aukcji są literki od tego dystrybutora co ja w sklepie kupowałem
http://allegro.pl/chromowane-litery-lit ... 23031.html
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BKC, 2006
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Bardzo fajny komplecik
śrubki i podkładki też się do niego zaliczają? Bedziesz lakierował także tą płytkę czy zostawiasz czarną? tylko literki doklejasz? Z jakiego to jest materiału z POM'u?
Tak w ogóle jest to super pomysł z tą tabliczką już mnie szyja boli od tego oglądania się czy minięty Turek to od Nas czy dopiero będzie z nami hehe

Tak w ogóle jest to super pomysł z tą tabliczką już mnie szyja boli od tego oglądania się czy minięty Turek to od Nas czy dopiero będzie z nami hehe

- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Chester pisze:szyja boli od tego oglądania się czy minięty Turek to od Nas czy dopiero będzie z nami hehe

Znam ten ból.
Co do materiału się nie wypowiem, ale kolega pisał o tym chyba w tym temacie.
U siebie chcę okleić karbonem i na to dać literki.
Idę tą drogą, bo karbon zawsze można prędzej zwalić i próbować innych pomysłów.
Druga sprawa, że na karbonie lepiej chwyci niż na samej płytce.
Niemniej czekam również

- marek 1970
- Użytkownik

Ja jeden kpl. liter pomalowałem na grafit metalik, potem na na czerwony i w końcu na srebrny chrom i nie były widoczne z daleka jak to jest z naturalnie chromowanymi i trafiły do kosza- chyba, że jakby płytka była jasnego koloru, a litery ciemne to może- powodzenia w eksperymentach( do odważnych świat należy, czasem trzeba coś stracić by potem był efekt)GioW pisze:A myśleliście o zmianie koloru ale samych literekjak się uda to spróbuję jakby to wyglądało na czerwono
jak tylko przyjdzie przesyłka od kolegi Marka zakupię po 2 kpl literek i poeksperymentuje... jako, że do lakierów mam szeroki dostęp to poszukam ciekawej barwy

[ Dodano: Czw Paź 03, 2013 00:26 ]
Zerknij na stronę 11 tego postu tam są zdjęcia surowych płytek przed malowaniem, są aluminiowe i można przegładzić czoło przepolerować i pomalować klarem i masz srebrną, a co do karbonu to użyłem akurat 3m bo miałem próbki z allegro różnych kolorów i faktur- wybrałem czarną, ale z niemieckiej firmy tak mały rozmiar karbonu też powinien wytrzymać kwestia indywidualnego wyboru.Jak będziesz zainteresowany surową płytką to po prostu nie pomaluję jej, bo jak pod karbon to przynajmniej tył i boki wypada pomalować- śrubka i podkładka wchodzi w skład.Chester pisze:Pytałem właśnie o kolor płytki ponieważ myślałem zrobić ją srebrną a literki w kolorze nadwoziatylko nie wiem jak to wyjdzie
a oklejanie to folią karbon 3M ?
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Też tak będę robił.GioW pisze:A myśleliście o zmianie koloru ale samych literekjak się uda to spróbuję jakby to wyglądało na czerwono
jak tylko przyjdzie przesyłka od kolegi Marka zakupię po 2 kpl literek i poeksperymentuje
Ja takiej właśnie użyjęChester pisze:a oklejanie to folią karbon 3M

Marek 1970 wysłałeś mi może płytkę?
- marek 1970
- Użytkownik
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BKC, 2006
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Prawdopodobnie wezme całą czarną płytkę i przeleje srebrne literki wtedy bezie fajny afekt jakby litery wisiały w powietrzu ponieważ tło się zgubi. A jak by było odwrotie to się wszystko zlejemarek 1970 pisze:Jak będziesz zainteresowany surową płytką to po prostu nie pomaluję jej, bo jak pod karbon to przynajmniej tył i boki wypada pomalować- śrubka i podkładka wchodzi w skład.

Czekam na info kiedy będzie do zdobycia taka płytka u Ciebie